Babytravel 2011

BabyTravel, som är Babyproffsens eget märke, har gjort en hel del förändringar i sin nya 2011-kollektion. Det handlar kanske främst om designen, men även en del förändringar i funktion förekommer. Detta gäller främst vagnarna Amsterdam och Dublin.

imageBabyTravel Amsterdam Facelift: Har numera svart chassi och svarta hjul. Nytt för 2011 är även ett fotstöd, ventilerad klädsel och en sufflett som går att förlänga. Vagnen har numera fjädring på bakhjulen och fotsacken är även förbättrad. Vagnen har också blivit hela 7 cm smalare, den är nu bara 61 cm bred. 2011-årsmodell finns i färgerna brun, lila, blå och svart. Babytravel Amsterdam är en framåtvänd trehjuling med fullt liggläge. Den har lufthjul med svängbart och låsbart framhjul. Man kan även köpa till en liggdel till vagnen. Den har bäddmått 74 x 33 cm och även den har sufflett som går att förlänga. Vagnen väger 13,5 kg och blir hopfälld 84 x 61 x 44 cm. Vagnen kostar 3500 kronor, liggdel kostar 1300 kronor och den säljs endast på Babyproffsen.

imageBabyTravel Liverpool: Har samma design och egenskaper som förra årsmodellen. Babytravel liverpool är en framåtvänd vagn. Den har fyra hjul med två små svängbara hjul fram. De bakre hjulen är lufthjul och de främre är låsbara. Suffletten har en förlängning som går att fälla ut för att skydda extra mycket mot sol eller vind (samma typ som nya Amsterdam och Dublin). Vagnen har liggläge, justerbart handtag och stor varukorg. Det går att köpa liggdel till för att ha den från nyfödd. Liverpool blir 74x56x43 cm hopfälld och väger endast 11 kg. Maxlast 18 kg. Vagnen kostar 3000 kronor.

 

imageBabyTravel Milano: Har små svängbara (låsbara) hjul fram och vändbar sittdel. Den har justerbart handtag och (litet) justerbart fotstöd. Det finns även en separat liggdel att köpa till eller så kan man ha mjuklift i den eftersom den har fullt liggläge. Liggdelen har bäddmått 77 x 31 cm. Vagnen väger 12 kg och blir 70 x 59 x 41 cm hopfälld. Vagnen kostar 3300 kronor och liggdelen 1000 kronor. Nackdelar är att den har ganska liten sittdel. Det har funnits ett problem med att chassit kan gå sönder, men det ska vara åtgärdat. Generellt en enkel, bra och billig vagn.

 

 

imageBabyTravel Grizzly: Är en traditionell kombivagn med fyra fasta hjul. Den har vändbart justerbart handtag och punkteringsfria hjul. Det ingår mjuklift och åkpåse med vagnen. Vagnen är stor och tung. Den blir 99x62x50 cm hopfälld och väger 22 kg! (Vilket är nog för att avskräcka mig från att ens fundera på den vagnen). Grizzly kostar 3000 kronor  inklusive mjuklift. Nackdelar med den är att den är tung, mjukliften är väldigt liten och att den har dålig fjädring. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg finns det även risk för att handtaget brister.

 

imageBabyTravel Dublin Facelift: Är en framåtvänd syskonvagn från BabyTravel. Förändringar på årets modell är samma som på Amsterdam det vill säga svart chassi, justerbart fotstöd, ventilerad klädsel, förbättrad fotsack och sufflett med extension. Den finns i brun, blått, lila och svart. Dublin har två stora svängbara lufthjul fram och stora lufthjul bak. Den har individuellt ställbara ryggar med fullt liggläge. Det går även bra att köpa till en eller två liggdelar för att få en syskonvagn eller tvillingvagn för nyfödda. Liggdelarna är 80 x 30 cm och väger 5,8 kg. Vagnen har justerbart handtag och avtagbar frambåge. Vagnen väger 18 kg och blir 84x75x53 cm hopfälld. Vagnen är 75 cm bred. Maxvikt på vagnen är 18 kg per barn. Vagnen kostar ca 5500 kronor och liggdelen kostar 1000 kronor.

7 thoughts on “Babytravel 2011

 1. Tina

  Hej!

  Letar som en galning efter den perfekta vagnen.. Har 2 pojkar, en på 5 mån o en på 1år o 8 mån. Idag kör jag Donkey o lillebror har redan hunnit byta till sittdel. Storebror vill inte åka så mycket vagn längre o han är ju ofta i förskolan så jag börjar känna att den är lite överflödig.. Jag älskar hur den är att köra men den används ju mest som mono. Jag är ute efter en syskonvagn som är enkel att fälla, gärna så få moment som möjligt, men ändå har fullt liggläge och ställbart fotstöd. Finns det? Får ju gärna vara luftdäck men inget måste. Vi behöver en syskonvagn på helgerna och då är vi mest ute o far o flänger o åker mycket bil fram och tillbaka.. Så en bra extravagn helt enkelt!

  Tack för hjälpen =)

  1. Elin Inläggsförfattare

   Bt Jogger Terrain Double tänker jag på. Annars kan jag inte komma på så många som har ställbar fotstöd tyvärr. Om du inte vill ha en riktigt enkel som 2me göteborg, Beemoo syskonvagn duo eller en dubbel paraplysulky.

 2. Regina Jönsson

  Hej!
  Vad är det för skillnad på Amsterdam, Dublin och vad innebär Facelift?

  Mvh Regina

  1. Elin Inläggsförfattare

   Amsterdam är för ett barn, Dublin för två barn. Facelift är att den har ställbart fotstöd och förlängning i suffletten.

Kommentarer är stängda.