Minirecension av Mutsy Evo

Jag har tidigare bloggat om Mutsy Evo. På Baby & Barnmässan fick jag möjlighet att se, klämma och testköra den på testbanan. Den är inte alls så liten, lätt och smidig som jag trodde. Jag skulle inte vilja kalla det sulky utan det är mer en vanlig Duovagn. Dessutom är sittdelen väldigt liten vilket inte gör att den lämpar sig för äldre barn. Men den har även väldigt öppen sittdel med låga kanter och en sufflett som inte skyddar så bra, vilket är en nackdel om man ska ha den till ett yngre barn, Jag blev däremot imponerad av dess köregenskaper, den har bra stötdämpning och är ganska lättkörd. De stora framhjulen (22 cm i diameter) gör att den tar sig fram bra i testbanan, som bland annat går genom grus, sten och över stockar.

IMG_0698IMG_0697

IMG_0704

Jag mätte lite snabbt så det är ungefärliga mått. Jag får liggläget till 79 cm. Ryggstödet är ca 45 cm högt, sittsen är 20 cm djup och 26 cm bred och fotstödet är 17 cm långt. Själva vagnen är 61 cm bred. Det står att vagnen bara väger 8,4 kg men jag tyckte den kändes tyngre. Kanske är det chassit som väger det?

IMG_0703

När man har vagnen framåtvänd finns det ett extra fotstöd i vagnens ram. Handtaget är läderbeklätt och justerbart genom vikled. Handtaget är ganska långt efter vikleden vilket gör att det går att få mycket högre än de flesta andra vagnar med vikled. Bågen går att justera men har bara ett fast läge, i det läget är den 19 cm från sittsen upp till bågen. Det går också enkelt att klicka loss bågen.

IMG_0706

Vagnen går endast att fälla ihop med sittdelen framåtvänd. När man fäller ihop endast chassit blir det väldigt kompakt och det låses då och har ett bärhandtag. När man fäller ner ryggstödet finns flera olika lägen och den har fullt liggläge. När den är i liggläge skyddar inte suffletten speciellt bra, trots att man fäller ut förlängningen. Det snöar eller regnar rakt på barnet eftersom suffletten hamnar bakom barnet istället för ovanför.

IMG_0699

Sammantaget tycker jag att med den nätta sittdelen hade det varit en bra sulky om den hade haft mindre chassi och längre liggläge. För att bli en bra vagn för mindre barn behöver den ha mer ombonad sittdel och skyddande sufflett. Så den är egentligen inte bra till något, är min slutsats 😉 Men jag tyckte om att köra den.

Mutsy Evo finns med svart eller silverchassi och i sex olika färger. På mässan fanns den dock bara i svart med silverchassi. Mutsy Evo kostar 5899 kronor.