Mutsy Urban Rider

Ledat chassiEn vagn som jag tycker är väldigt smart är Mutsy Urban Rider. Mutsy är ett holländskt barnvagnsmärke som funnits länge, men inte är så lätt att få tag på i Sverige.

Det som jag tycker gör Urban Rider så speciell är att den har fyra fasta hjul, men den har också ett ledat chassi. Bakhjulen svänger alltså samtidigt som framhjulen är fasta, man kan även låsa chassit så att det blir som en vanlig fyrhjulig vagn.

Mutsy Urban Rider har både sittdel och liggdel. Sittdelen är vändbar med fullt liggläge. Man kan även klicka fast ett babyskydd på chassit. Urban Rider har teleskophandtag och man kan välja om man vill ha vanligt skumhandtag eller handtag i skinn (kallas next frame). Vagnen har stora lufthjul. Vagnen blir mycket kompakt hopfälld 104 x 63 x 30 cm. Den är dock ganska tung ca. 16 kg, men den är fortfarande lättstyrd på Urban rider swivel wheelsgrund av det ledade chassit. Urban Rider är ganska hög vilket gör att den passar bra till långa personer. Vagnen finns i 16 färger. Det finns massor av tillbehör till vagnen, men ett som jag tänkte nämna är swivelhjul. Det går alltså att byta ut de stora hjulen fram på vagnen mot små svängbara hjul, för att få en ännu smidigare vagn. Att köpa till vagnen finns också bland annat åkpåse, soltak, ståbräda, skötväska och en extra stor shoppingkorg. Till vagnen finns också två andra sittdelar, nämligen ett “funseat” med styrning för barnet och mutsy-urban-rider-duo-seatett “duoseat” som går att sätta på istället för den ordinarie sittdelen och den innehåller två säten för att bilda en syskon- eller tvillingvagn.

Mutsyvagnarna säljs inte på så många ställen i Sverige, men de finns på babyproffsen i Kungsbacka och Gävle, Villa Magnolia i Malmö och Mammarazzi i Farsta. Mutsyvagnar går också att beställa billigare från tyskland till exempel på denna sidan. Har man tur kan man också hitta en begagnad på blocket ibland.

Nackdelar med Mutsy Urban Rider kan vara att den som sagt är tung, den är svår att få tag i och beställer man den från Tyskland kan det vara krångligt att reklamera (det ska dock gå utan problem). Köper man den i Sverige så är den ganska dyr. Mutsy serietillverkas inte vilket gör att de har en leveranstid på cirka åtta veckor. Jag har också läst att vissa tycker att fjädringen är dålig, det är inte heller någon ombonad vagn. (Det ingår sufflett till vagnen.)

Urban Rider

Mutsy Urban Rider demofilm

Mutsy Urban Rider filmrecension

Källa och mer info: www.mutsy.com

2 thoughts on “Mutsy Urban Rider

  1. Anonym

    Provkörde Mutsy idag. Svivelhjul och trehjulingar är MYCKET smidigare men för oss som vill ha 4 hjul och helst lufthjul, dvs terrängvänligt, men mer rörligt ön standard så är Mutsy chassit en bra ide. Tyvärr var fjädringen för stel för mig, jag vill ha brio-gunget. Jämför man med Emmaljunga, tycker jag Mutsyns gung, fjädring alltså, var lika bra. Det var jättelätt att ändra mellan fast (vanligt) chassi och lös bakaxel. Hela designen kändes rejäl och enkel. Tyvärr blev jag inte förälskad som jag trodde, svängradien är för stor för att uppväga priset och nackdelen med att ha en ganska udda vagn ( reservdelar, tillbehör mm).
    Laila

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.