Etikettarkiv: Carena Smart

Carena 2013

Carena har en hel del nyheter för sitt modellår 2013 som de presenterade på Barn & Baby. Flera nya sulkys och förbättringar lite här och där.

Carena Buggy Light: Buggy Lux har bytt namn till Buggy Light och fått ny uppdaterad design. Den har fempunktssele och två lägen på ryggstödet. Handtaget är 97 cm högt. Buggy Light väger 5,1 kg och blir 127x25x24 cm hopfälld.

IMG_0050

Läs mer

Carena Smart

Carena Smart

Carena kommer äntligen med en sulky med enkelhjul fram! Sulkyn heter Carena Smart och är väldigt lik Britax B-mobile till utseendet, och även i funktionerna. Carena Smart har fyra ganska små punkteringsfria hjul. Det är fjädring på hjulen och de främre är svängbara och låsbara. Carena skriver att vagnen är “justerbar i flera sittlägen”. Jag antar att den då har någon form av liggläge, kanske till och med fullt? En annan smart funktion är justerbart fotstöd, som går att fälla upp så att man får stöd för de mindre barnens ben. Till vagnen ingår sufflett och båge. Båda två är avtagbara, men bågen har “quick release-funktion”. Jag gissar att det betyder att den går att “svänga över” när man lossat den på ena sidan. Handtaget är inte justerbart utan har en fast höjd på 101 cm. Vagnen har fempunktssele. Man kan köpa till en adapter som man kan använda för att fästa Maxi-Cosi babyskydd på chassit. Adaptern kostar 300 kronor. Liggmåttet i vagnen är 96×35 cm, vilket är rymligt. Carena Smart väger 9,3 kg och blir 85x55x26 cm hopfälld. Carena Smart kostar ca 1900 kronor.