Carena Syskonvagn Gotland och Carena Sprinter

Någon som saknat Carena Double Swing? Det behöver ni inte göra längre för nu är den tillbaka under namnet Carena Syskonvagn Gotland. När Britax köpte upp Brio valde de att lägga ner Carena (som var Brios budget-vagnar). Lekmer köpte då upp Carena och har nu kommit med några nya vagnar i Carenas sortiment. Carenas nya logga ser ut såhär.

Carena-Logo

Syskonvagnen Carena Gotland är utifrån vad jag kan bedöma samma vagn som Carena Double Swing. Vagnen har individuellt ställbara ryggstöd med plant liggläge. Sittdelarna är bara framåtvända. Vagnen har fyra stora lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Ställbart handtag med knäled.

Carena-Syskonvagn-Gotland

Ligglängden är på 90 cm och maxvikten i sittdelarna 15 kg per sits. Vagnen är 79 cm bred. Den blir 94x79x43 cm ihopfälld och väger 17 kg.

Liggdel finns som tillbehör och kostar 1200 kronor och vagnen kan fällas ihop med liggdelen på.

Carena-Gotland-med-liggdelCarena-Gotland-liggdel

Carena Gotland syskonvagn finns endast i svart. Den kostar 4000 kronor som sittvagn och 5000 kronor inklusive en liggdel. Den köps hos lekmer.se.

I Carenas nya sortiment finns även Carena Jogger, en joggingvagn med 16 tums fasta lufthjul. Den väger 9 kg och har en maxvikt på 15 kg. Den kostar ca 1800 kronor.

Carena-Jogger

De har även en ny paraplysulky, Carena Sprinter. Carena Sprinter har dubbelhjul fram och bak. Den har ställbart ryggstöd med liggläge (dock ej plant). Fotstödet är ställbart och i suffletten finns en tittlucka med lock.

Carena-Sprinter

Carena Sprinter blir 104x28x24 cm ihopfälld och väger 8 kg. Maxvikt är 15 kg.

Carena-Sprinter-ihopfälld

Carena Sprinter finns i fyra olika färger, svart, svart/grå, lila och turkos och kostar ca 800 kronor.

5 thoughts on “Carena Syskonvagn Gotland och Carena Sprinter

 1. Malin

  Hej!
  Tack för en fin blogg!
  Vi har köpt en begagnad Carena Double Swing, med icke ställbart handtag, med två sittdelar. Söker nu efter en liggdel. Vet du om den nya Carena Gotlands liggdel passar på vår vagn?

 2. Jenny

  Hej
  Har köpt en carena syskonvagn från 2011, söker nu en liggdel till den, passar dom nyare liggdelarna till den modellen??

  Mvh Jenny

 3. Emilia Bengtsson

  Hej!
  Jag funderar på att köpa en Carena Gotland Syskonvagn men blev förvirrad nu när jag läste att den tar 15kilo per sittdel. Tyckte jag läst 25kilo per barn någonstans. Vet du vad som stämmer?

  1. Lisa

   Hej! Jag har precis beställt en carena Gotland.. står 25 kg 🙂 misstänker att de nyare modellerna tar högre vikt 🙂

 4. Lynette

  Hej jag undrar oxå om dom nya liggdelarna passar på Carena Double Swing bagnarna? 🤔

Kommentarer är stängda.