Barn & Baby-mässan i Kista 2013

På Barn & Baby-mässan i Kista såg jag även mycket nytt och spännande som är värt att nämna, men kanske inte räcker till ett helt inlägg. Jag tänkte därför göra ett “uppsamlingsinlägg” där jag berättar om lite olika smarta saker jag såg och lite nya trender.

På mässan fanns bland andra Tullsa representerade. De är mest kända för sina regnskydd, som denna säsong kommer i två nya färger. Ett Zebrarandigt och ett grått med stjärnor.

DSC01933DSC01935

En annan nyhet från Tullsa är ett solskydd.

DSC01931DSC01932

En nyhet som jag tyckte om var Geggamojas nya åkpåse. Det som jag framförallt blev imponerad av är att den är helt vattentät, med en vattenpelare på 10.000 mm. Den har dessutom tejpade sömmar och YKK-dragkedja. Här snackar vi vattentätt på riktigt och inte “vattenavvisande” som de flesta andra åkpås-tillverkare slänger sig med. Fyllningen är i Termolite och innerfodret i fleece vilket gör att den håller värmen bra. Åkpåsen kändes också ganska tunn vilket jag tycker kan vara en fördel eftersom det inte blir så bylsigt. Åkpåsen har en finurlig öppning för skorna. Jag har aldrig sett denna lösning innan men när jag kikade runt på mässan så såg jag fler med samma lösning. Det är alltså en bred extra kant som man viker upp över åkpåsen när man vill ha helt tätt och när man har ett större barn som har skor på sig är det bara att vika bak kanten och då är det öppet för barnets fötter. Den traditionella lösningen med en öppning med dragkedja gör ofta att det blir otätt och kyla läcker in, men eftersom denna har så bred kant så borde det inte göra det här. Längden på åkpåsen är ca 110 cm, den passar alltså även större barn. Priset för åkpåsen (som finns med turkos eller ceris dragkedja) är 1099 kronor.

DSC01907DSC01908

Bland tillbehören såg jag också Axsos barnvagnsskidor och den smarta universella fotsacken Cab-on. Fördelen med denna jämfört med en vanlig åkpåse är också att den går mycket längre upp och blir mer som en filt för barnet. Men till skillnad från vanliga filtar är den vindtät och glider inte ner.

DSC01888DSC01889

Cab-on i ett par nya färger, den blåa med stjärnor var väldigt mjuk och skön, den är i korallfleece.

DSC01887

När vi ändå är inne på filtar, spanade jag även två smarta filtar från SootheTime. De har bland annat en modell som har vatten- och vindtät utsida och som har små clips i alla hörn som man kan sätta fast den med. Clipsen har som en liten klädnypa i båda ändar och lossnar alltså om man fastnar. Det går också att använda clipsen löst tex. för att fästa en leksak på vagnen. Filten kan användas som vanlig filt, lekfilt, filt till vagnen, eller som överdrag när man bär barnet i sele eller sjal. Finns att köpa bland annat hos lekmer.

DSC01942

soothetime-vattentät-filtSoothetime

Från Soothetime kommer även en skötväska med inbyggd säng, jag vet, det låter helt sjukt, men det är sant. Det finns en utfällbar säng ihopfälld i en ficka i botten av skötväskan. Den lilla sängen kan användas för blöjbyten, när man är ute på picnic eller hemma hos vänner och barnet behöver en trygg plats att ligga på. Mer info om skötväskan hittar du här.Soothetime-skötväska

 

Jag kikade även på Bon’sho som är ett barnvagnsöverdrag och amningsponcho i ett. Mer info hittar du här.

Bon'sho

Jag kan även passa på att sammanfatta lite av de trender jag sätt på mässan, och bland barnvagnsnyheterna.

Något som är riktigt hett i år, som nästan blivit ett måste, är vinterhjulen, nästan alla barnvagnstillverkare har dem nu för tiden och mer än en handfull har kommit med vinterhjul bara nu i år.

En annan trend som jag tycker blir allt tydligare är valmöjligheter. Vi får göra allt fler val själva som konsumenter, både när det gäller chassifärg, barnvagnshjul, typ av liggdel osv. De som går riktigt långt låter en till och med sätta ihop sin egen vagn helt och hållet, med tusentals kombinationer som följd. Dessutom kommer nya annorlunda “limited editions” hela tiden. Vi vill välja själva och gärna ha något unikt, helt enkelt.

När det gäller tyger och mönster så verkar denimtyg vara en stor trend. Även prickar och stjärnmönster dyker upp på många barnvagnar och framförallt på tillbehör.

Vill du veta vilka fler nyheter jag såg på Barn & Baby-mässan i Kista så kan du läsa inläggen här nedanför:
Teutonia 2014
Crescent 2014
Babyzen Yoyo 0+ och Zen
Babyjogger 2014
Foppapedretti Myo Tronic
Nyheter från 2ME
Dooky
Klippan Firstline
Bumbleride Flite och Indie 4
Quinny & Maxi-cosi
Graco 2014
Cybex

One thought on “Barn & Baby-mässan i Kista 2013

Kommentarer är stängda.