Graco 2014

Graco, eller Akta Graco som de hetat tidigare, kommer med ett par nyheter för 2014. Graco Evo har fått helt nytt tyg. Det nya tyget har en skön struktur, mönstret som fanns på tyget innan har försvunnit och vagnen kommer även i tre helt nya färger.

DSC01817

De nya färgerna heter Khaki, Navy och Slate (grå).

DSC01818DSC01819DSC01821

Evo kommer också i en ny uppdaterad modell som heter Graco Evo XT, den har förutom en annan design, även större hjul, fortfarande punkteringsfria men med rejält mönster på. Den har också fått knäledshandtag, vilket jag tycker är superbra för det saknade jag när jag körde Evo. Evo XT har förbättrad fjädring, avtagbara stänkskärmar och en längre hjulbas för att göra den stabilare.

DSC01824

Förutom detta har man också gjort en del designförändringar, chassit har lite annan form och tygdesignen är helt annorlunda. Evo XT har en extra stor solkeps som går att fälla fram. Evo XT kommer bara i två färgställningar, denna gula som kallas “Storm” och en svart och grå som kallas “Rock”. Priset kommer ligga på ca 4000 kronor som sittvagn. Graco Evo XT kommer komma ut till försäljning tidigast i maj 2014.

DSC01823

Graco Mirage Plus kommer i en ny färg som kallas ZigZag, inte så svårt att lista ut varför 😉

DSC01826DSC01815

10 thoughts on “Graco 2014

 1. hanna

  hej. när kommer denna nya graco eco xt komma ut? är det ungefär samma mått som på vanliga econ? Den ser riktigt lovande ut. jag tänkte att kan man använda till en bebis utan liggdel om man har en mjuklift? är det möjligt? 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det är inte bestämt än när den kommer ut. Men tidigast i maj verkar det som. Den ska ha samma mått på sittdelen som vanliga Evo, så det borde funka med en mjuklift.

 2. Zozo

  hej! hoppas jag får ett svar!

  kan man använda den gamla liggdelen på denna?
  köpa en gammal liggdel och sätta på denna nya chassit?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte riktigt vad du menar med ”denna”, men Evo’s liggdel ska gå att använda till Evo XT om det är det du menar?

 3. Sara

  Hej, du verkade relativt nöjd med den äldre modellen av Evo, men kanske inte att ha som endavagn. Hann du få någon uppfattning om Evo XT, dvs om den känns rejälare och om den påstådda förbättrade fjädringen gör skillnad? Du tyckte ju att sittdelen var riktigt bra på EVOn, är den likadan/samma funktioner på EVO XT?
  Nu när den har knäledshantag borde hävkraften gå att få ännu bättre om handtaget vinklas horisontellt. Någon uppfattning?
  Är hjulen lika hårda och plastiga även om de fått mönster, eller har man försett dem med någon mjukare gummiyta?
  Kanske många frågor, men det är svårt att hitta svar. Har hittat vagnen till försäljning i England, men inte på någon svensk sida än.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nu var det ju ett bra tag sedan jag såg Evo XT och jag provkörde den inte någonting så jag har lite svårt att svara på frågorna. Sittdelen ska vara i princip likadan funktionsmässigt så den är säkert jättebra. Hävkraften borde vara bättre precis som du säger eftersom den fått knäledshandtag. Jag tror att hjulen fortfarande var ganska plastiga och hårda, de har bara fått bättre mönster (det är så jag kommer ihåg det i alla fall, men jag kan ha fel). Fjädringen har jag ingen uppfattning om alls. Detta var ju också en tidig modell så det kan hända att något ändrats sedan dess.

 4. Lilly

  Jag undrar om denna vagn evo XT
  Hjulerna funkar i Sveriges snöig vädert alltså om det passar till vinter, jag hade frågat i en av baby proffsebutiker att akta graco evo har inte separat vinterhjul , ska denna nya vagn evo XT också har lika problem

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet tyvärr inte hur den är att köra i snö och jag tror inte att det finns några vinterhjul till den.

 5. Karolina

  Jag har svårt att hitta Graco Evo XT i fysisk butik, känner du till var man kan hitta vagnen i Stockholmsområdet?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, tyvärr, jag vet att den finns på Babyproffsen i Göteborg, så kanske på Babyproffsen i Stockholm också? Det lättaste är nog att ringa runt och fråga tyvärr.

Kommentarer är stängda.