Klippan Firstline

Klippan är ett finskt företag som mest säljer bilbarnstolar. Nu håller de på att utvecklar sin första barnvagn. Klippan Firstline är en barnvagn med både sittdel, liggdel och babyskyddsadapter.

Klippan-Firstline

Chassit är i aluminium och vagnen har varukorg och knäledshandtag. Vagnen har stora lufthjul bak och mindre svängbara lufthjul fram.

DSC01905DSC01906

Sittdelen är vändbar och har fullt liggläge och ställbart fotstöd. Suffletten har inbyggd solkeps och vädringslucka. Dock tyckte jag suffletten såg lite kort ut, framförallt i liggläge.

DSC01903DSC01904

Liggdelen ska göras om lite och så småningom få en ligglängd på närmare 90 cm! Detta är verkligen en vagn för dig som vill använda liggdel länge.

DSC01902

Det finns också adapter för Klippans babyskydd Dinofix.

DSC01901

Klippan Firstline väger bara 11 kg och när jag provkörde den litegrann tyckte jag att den var riktigt lättkörd. Chassit blir 72x56x35 cm hopfällt och jag är osäker på om den går att fälla ihop med sittdelen på. Klippan Firstline kommer kosta 499 euro som sittvagn och liggdelen 165 euro. Sammanlagd för både sittvagn, liggdel, babyskydd och bas till babyskyddet blir priset motsvarande 6400 kronor.

2 thoughts on “Klippan Firstline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.