Foppapedretti Myo Tronic

Den här barnvagnen har jag faktiskt bloggat om en gång för nästan två år sedan. Den heter Foppapedretti Myo Tronic, och det som är så speciellt med den är att den har en elmotor och alltså driver vagnen själv. Vagnen har ett batteri som man tar loss och laddar i eluttaget och laddningen ska räcka i fem timmars körning. Nu ska denna barnvagn börja säljas i Sverige av Elite Group.

DSC01773

Myo Tronic har både liggdel, babyskydd med adapter och vändbar sittdel. Sittdelen går att svänga runt medan den fortfarande sitter på chassit, väldigt praktiskt eftersom vagnen inte har liggläge när den är framåtvänd. I det bakåtvända läget har den fullt liggläge.

DSC01794DSC01795

Myo Tronic väger 13 kg och är 58,5 cm bred.

Jag fick äran att provköra den litegrann, den har två stycken knappar på handtaget som ska hållas inne för att vagnen ska kunna köra. Det finns också ett reglage på handtaget där man ställer in hur fort den ska köra. Det var lite svårt att få in rätt fart från början och det blev lite hackigt, men när man provat några gånger får man säkert kläm på det. En eldriven barnvagn skulle kännas väldigt skönt när man ska upp för branta backar tex. Häftig är den i alla fall.

Foppapedretti Myo Tronic kommer kosta ca 19 000 kronor inklusive liggdel, babyskydd och sittdel. Förhoppningsvis börjar den säljas i februari 2014. En demofilm om vagnen hittar du här.