Mailfråga: Resevagn eller sulky med hög maxvikt

Att hitta vagnar med hög maxvikt är inte så lätt, särskilt inte när det kommer till de lite nättare vagnarna.

Vill man ha en paraplyvagn finns Silvercross Pop som har en maxvikt på 25 kg, den kostar ca 2300 kronor.

Maclarens paraplysulkys är testade och godkända för 30 kg i USA, i EU är det standard att  testa för 15 kg, men den är alltså godkänd för 25 kg. Techno XT och Techno XLR är de som är vanligast i Sverige, de är båda godkända för 30 kg och kostar omkring 3000 kronor.

Ett annat alternativ är Chicco Echo som har maxvikt 22 kg, den kostar bara ca 900 kronor.

Mima Bo har en maxvikt på 22 kg. Cybex Onyx har en maxvikt på 20 kg och kostar ca 2400 kronor.

BabyJogger Vue är en vändbar paraplysulky som har maxvikt på 25 kg och kostar 2500 kronor. Babyjogger City Mini Zip blir mindre än en paraplysulky ihopfälld och har en maxvikt på 25 kg, den kostar ca 3000 kronor.

Mountain Buggy Nano blir riktigt kompakt ihopfälld och har en maxvikt på 20 kg.

Vill man ha en lite rejälare vagn, som blir lite större ihopfälld, finns tex. BabyJogger City Mini GT  och BabyJogger City Versa som är godkända upp till 30 kg, de kostar 4500 respektive 6000 kronor. BabyJogger City Mini är godkänd till 22 kg och den kostar ca 3000 kronor. Kronan Sulky och Kronan Sulky S är godkända för 20 kg och kostar 3195/3695 kronor.

Easywalker June och Mini är vändbara vagnar godkända för 30 kg och kostar ca 6000 kronor. Easywalker Mosey klarar 20 kg och kostar ca 4000 kronor (finns att beställa från Holland).

Nuna Pepp och Greentom Upp är godkända upp till 18 kg och Bugaboo Bee och Britax B-Motion är godkända för 17 kg.

Läs mer om vagnar med hög maxvikt här.

15 thoughts on “Mailfråga: Resevagn eller sulky med hög maxvikt

 1. Heidi

  Hej! Jag efterlyser lite säkerhetsaspekter här på din blogg, i stil med http://www.testfakta.se/foraldrar_barn/article28302.ece. Intressant att du rekommenderar Chicco, som inte gjort så bra ifrån sig i testet: ”På Chiccos vagn gick framhjulsinfästningen sönder på båda hjulen efter endast 33 km på rullbandet.
  – Det är också allvarligt eftersom det sker helt plötsligt. Kör man ner för en trottoarkant när det händer kan hela vagnen tippa över och barnet falla ur. Det är förvånande att det sker så pass tidigt i testet, säger Patrik Spånglund. ”

  1. Elin Inläggsförfattare

   För det första gäller testet en helt annan modell än den jag skrivit om här. För det andra har jag inte ”rekommenderat” någon chicco-vagn, jag skriver bara att den har en maxvikt på 22 kg. Jag skriver om nästan alla vagnar på marknaden, det betyder inte att jag rekommenderar dem. Vilken modell skulle du själv rekommendera utifrån det testet? (U Go säljs inte längre).

 2. Mia

  Hej! Vi ska ut och reda i vinter för första gången med vår son som då kommer att vara drygt 1,5 år. Vi har en Emmaljungavagn som vi är mycket nöjda med men vill ta med oss någon liten och smidig sulky på resan och lämna Emmaljunga hemma.

  Vi tänker oss en billig variant, under tusenlappen, då den eg endast kommer att användas under resan och ev vid vissa inrikesresor i Sverige. Har du något tips förutom Chicco Echo?

  Vad tror du om Fiddler Cello och Fiddler Acapella? Eller Hauck Sport moonlight/Capri?

  Vår son väger redan över 11 kg så det hade varit bra med en vagn som garanterar att den klarar mer än 15 kg i vikt, men det är inget måste.

  Känner inte till varken Fiddler eller Hauck, något märke som anses bättre/sämre?

  Stort tack för hjälpen!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har tyvärr dålig koll på den typen av vagnar så jag vet inte om jag kan vara till så mycket hjälp. Jag vet inte alls om de är bra eller inte.

 3. Ulrika

  Hej!
  Vi behöver en ny sulky/paraplyvagn en enkel modell som lätt får rum i bilen, vår son är 4år nu så den behöver ju tåla en del l vikt. De jag ser att ni rekommenderar har tre hjul det gillar inte jag jag vill ha en vagn m 4 hjul. Kan du rekommendera någon modell?
  Med vänlig hälsning
  Ulrika

  1. Elin Inläggsförfattare

   Alla vagnar i inlägget, utom Babyjogger City Mini GT har fyra hjul (City Minin finns med tre eller fyra hjul).

 4. Josefine

  Hej! Vill bara tacka för en fenomenalt outstanding härlig och underbar blogg! Sen har jag jag en fråga också 🙂 Vi ska ut och resa med vår son nu i juni. Han är i dagsläget 2 1/2 år, väger16 kg och är runt 98 cm lång. Vilken av de här vagnarna du nämnt i inlägget tror du skulle passa bäst? Jag står i valet och kvalet i några av dem och skulle behöva en experts tanke om detta problem; )

  Tack på förhand!
  Hälsningar Josefine

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det beror lite på vilken typ av resevagn som du helst vill ha, jag har inte testat någon av paraplysulkysarna själv men skulle nog testa chicco echo i första hand med tanke på priset. Har dock hört väldigt gott om Maclarens paraplysulkys. Vill du ha något rejälare skulle jag nog kika på Babyjoggers vagnar, Zip verkar vara en del problem med men de andra håller hög kvalité och är lite rejälare.

 5. Bella

  Hej!

  Jag vill veta om de finns någon vagn som är farmåt vänd. Alltså barnet mot mig inte ifrån mig. Som är de barn över 15 kg?
  Hatar att ha henne vänd ifrån mig och tycket att de är avisande mot barnet. Man kan inte snacka med barnet eller ens ha koll på barnet

 6. daniela

  Hej har en fråga jag älskar vagnar . Och blev tyvärr av med min bugaboo DONKY DUO på dagis vilket gjorde mig extremt ledsen. Har ej pengar att köpa ny vagn igen . Har två små som måste sitta i vagn helt enkelt och dom älskade den vagnen. Får jag fråga en fråga är du medlem på nått för att testa vagnar så man får ha dom ett tag och skrivs om dom eller liknade ?. Hade varit så tacksam för svar. Vet ej hur jag ska gå till väga med en enkel vagn med två som behöver sitta. Hör gärna av dig till mig mitt nummer är 0737559155

 7. Jackeline

  Hej,
  Är det någon som vet vart någonstans fixa handbroms till barnvagn twinner twist duo eller vad någonstans köper jag handbroms tillbehör? Har gått sönder handbromsen.

  Tack för svaret

  Mvh
  Jackeline

Kommentarer är stängda.