Recension av Easywalker Mini

Easywalker Mini

Märke: Easywalker
Modell: Mini Stroller
Chassifärg: Svart
Färg: Pepper White Jack

Detta är recensionen av den gamla modellen av Mini, för den nya från årsmodell 2015, klicka här. Easywalker Mini är en vändbar sittvagn eller sulky som är liten och smidig men fortfarande rejäl och har riktigt bra hjul. Jag har testat den i flera månader, jag har kört den på promenader, i skogen, i snö, i kollektivtrafiken och på stan. Jag har använt den både till sonen på 11 månader och dottern på 3,5 år. Här kommer min recension av Easywalker Mini.

Sittdel

UpprättViloläge 1Viloläge 2LigglägeSittlägeDSC00032bSittlägeViloläge 1Viloläge 2LigglägeDSC00029bDSC09415DSC09425DSC00034bDSC00035b

Easywalker Mini har en vändbar sittdel som är ställbar i fyra olika lägen för ryggen, både när den är framåtvänd och bakåtvänd. Lägena justeras med en spak under sitsen som är lätt att komma åt när sittdelen är bakåtvänd, i praktiken går det att ändra lägena med en hand men om barnet sitter i blir det lätt tungt så det är lättast att ta hjälp av den andra handen för att trycka upp eller ner ryggen samtidigt. Bakåtvänd har sittdelen nästan upprätt sittläge och går att justera ner till ett bra liggläge, dock inte helt plant. Framåtvänd däremot blir sittläget betydligt mer bakåtlutat och jag upplever att min dotter nästan ligger ner i viloläge trots att sittdelen är i det mest upprätta läget. Liggläget är riktigt bra när sittdelen är framåtvänd.

Det finns en båge som kan användas när sittdelen är framåtvänd. Den går att knäppa loss på en av sidorna och svänga undan men jag upplever spännena som ganska tröga , de blir dock lättare att knäppa upp ju mer jag använder den.

Sittdelen är rymlig, jag upplever att båda mina barn rymms bra i den. Min äldsta som är 3 år och 9 månader, 102 cm lång och väger 16 kg har fortfarande gott om plats på alla håll. Tack vare att suffletten går att höja och att maxvikten är på hela 30 kg är det här en vagn man kan använda så länge barnet har behov av vagn, utan problem. Jag upplever däremot att den djupa sittytan gör att hon har svårt att når ner till det inbyggda fotstödet som finns i ramen ovanför framhjulen och det bakåtlutade sittläget i framåtvänt läge gör också att hon hasar ner lite och inte sitter helt optimalt. Hon hade antagligen suttit bättre bakåtvänd. Lillen som är 11 månader, 76 cm lång och väger 10 kg har bara suttit bakåtvänt och jag tycker att han sitter riktigt bra. Här kommer den djupa sittytan till användning eftersom han får stöd för hela sina ben, det gör alltså inget att det inte finns något ställbart fotstöd. Han både sitter och ligger bra i vagnen.

Att vända sittdelen är lite av ett projekt och jag har därför valt att göra en steg för steg guide här nedanför på hur man vänder sittdelen. Det första du gör är att lossa staget som sitter under sitsen genom att trycka ihop det längst ut på kanterna.

DSC09432DSC09433

Sedan drar du i den röda remmen under sitsen.

DSC09413

Det brukar vara lättast att lossa framtill först för att sedan vika ihop sitsen och lossa baktill. På chassit finns en stång som det står click på. Den ska flyttas, om du hade sitsen framåtvänd ska den flyttas bakåt och hade du den bakåtvänd ska den flyttas framåt.

DSC09435DSC09436

Under sitsen finns fästen med en röd pil som ska passas ihop med stången under sitsen.

DSC09437

Och det finns också små metallfästen som ska passas ihop med två andra fästen under sittdelen.

2014-11-27 14.33.52

När du ser att sittdelen klickat fast ordentligt ska du återigen fästa staget under sitsen mot chassits ram genom att pressa ihop det.

DSC09432

Det är som sagt en del moment, men efter att ha gjort det ganska många gånger de senaste månaderna börjar jag få in snitsen och nu för tiden tycker jag det går ganska smidigt och lätt, kanske inget jag skulle vilja göra dagligen men vänder man bara någon gång ibland så tycker jag det funkar, man lär sig helt enkelt. Och skulle det nu vara så att ni inte förstår min fina beskrivning så finns här en film på hur man vänder sittdelen.

Sele

DSC09429DSC09404DSC09403

Easywalker Mini har en fempunktssele som har ställbar höjd med tre olika lägen för axelbanden. Spännet är lätt att knäppa och knäppa upp, det är dock lite klumpigt och kan vara riktigt bökigt att få igenom åkpåsar, det är inte heller helt lätt att få igenom spännet genom Minis egen dyna. Axelbanden har fastsydda muddar, bra eftersom de alltid sitter där de ska, dåligt eftersom det blir omöjligt att trä igenom axelbanden i en åkpåse, man måste istället lossa hela axelbanden från baksidan och trä igenom dem genom åkpåsen framifrån igen. Till slut tröttnade jag och tog bort axelbanden helt och hållet och använde bara midjeband och grenband. Det är också ganska lätt att koppla loss axelbanden genom att trä ut axelbandet ur spännet.

Sufflett

DSC09430DSC09412DSC09422DSC09410DSC094201970-01-01 01.00.00-17DSC09423DSC09424DSC09426DSC09427

Easywalker Mini har en sufflett som går att fälla in helt och hållet bakom ryggstödet när den inte används. Det kommer till användning både när vagnen ska fällas ihop och man vill skydda suffletten från smuts, men även när min dotter åker i vagnen för hon vill absolut inte ha suffletten framme. Då är det smidigt att bara kunna skjuta undan den så att den knappt märks. Suffletten har ett utfällt läge och är då ganska kort men den har också en extra solkeps som är ganska lång och ger bättre skydd. Jag upplever dock att suffletten är allt för kort i liggläge och min lille på 11 månader har riktigt svårt att komma till ro i vagnen eftersom det inte går att skärma av tillräckligt och han ligger och tittar på allt hela tiden. Suffletten är också ställbar i höjd och går att ställa riktigt högt så här får riktigt långa barn plats.

Fotstöd

DSC09432

Easywalker Mini har inget riktigt ställbart fotstöd. Sittytan är dock så pass djup att den ger stöd åt hela min 11 månaders ben. Äldre barn kan placera fötterna ovanför framhjulen om de sitter framåtvända, som jag tidigare beskrivit är det dock svårt för barnet att nå fotstödet eftersom sittytan är såpass djup.

Liggdel & Babyskydd

Det finns en liggdel till Easywalker Mini, den har jag dock inte testat. Det finns även en babyskyddsadapter för Maxi-Cosi och Besafe Babyskydd.

Handtag

2014-11-27 14.35.012014-11-27 14.35.092014-11-27 14.35.462014-11-27 14.37.34

Easywalker Mini har ett teleskophandtag som är steglöst ställbart mellan 79-107 cm. Det är riktigt högt i högsta läget och jag tror att de allra flesta föräldrar tycker att det är fullt tillräckligt. När handtaget fälls in blir vagnen otroligt kompakt. Handtaget är klätt med skönt och snyggt leatherette med mini-loggon instansad i mitten.

Varukorg

2014-11-27 14.37.512014-11-27 14.38.062014-11-27 14.38.23

Varukorgen på Easywalker Mini lämnar lite övrigt att önska. Den är både liten och framförallt väldigt svåråtkomlig. Bäst åtkomst har den från sidan om man trycker ner kanten. Det är dock riktigt svårt att få i vår skötväska i varukorgen, man får pressa ordentligt. Måttet på varukorgen är 33×29 cm, den har rundad botten och är inte särskilt djup. Att handla mat (mer än några få grejer) med denna vagn är uteslutet.

Broms

2014-11-27 14.40.472014-11-27 14.41.452014-11-27 14.41.53

Easywalker Mini har en kugghjulsbroms med pedaler som viks ner för att bromsa vagnen. Bromsen är inte så hård så man får kontrollera så att den tryckts i kuggarna ordentligt. Jag tycker bromsen fungerar bra och är lätt att använda.

Hjul

2014-11-27 14.39.172014-11-27 14.39.282014-11-27 14.39.57

Easywalker Mini har fyra lufthjul som alla är 22 cm i diameter, dvs 8,5 tum. Framhjulen är svängbara och låsbara genom att trycka ner en platta ovanför framhjulet.

Fjädring

Easywalker har fjädring på alla hjul. Den flexar bra i bakhjulen eftersom bakhjulen inte sitter ihop med någon bakaxel. Dessutom har vagnen mjuk framhjulsfjädring. Vagnen har lite gung men inget jättegung, den har dock bra stötdämpning enligt min uppfattning.

Hopfällning

Easywalker Mini kan fällas ihop både med sittdelen framåtvänd och bakåtvänd. Först använder du knapparna på sidan av chassit. Du trycker ner den översta knappen, trycker sedan in de undre knapparna och drar hela knappen uppåt, dra sedan hela vagnen mot dig så fälls den ihop. För att den ska gå ihop helt behöver du också trycka på knappen under sitsen så att sitsen fälls i liggläge.

2014-11-27 14.42.312014-11-27 14.42.48

Sedan fäller du in handtaget mot vagnen.

2014-11-27 14.43.252014-11-27 14.43.46

Vid varukorgen finns ett spänne som kan knäppas ihop för att hålla vagnen ihopfälld. Man behöver dock båda händerna för att knäppa ihop spännet och får då balansera vagnen mot kroppen på något sätt (ofta är det smutsigt på marken så man vill helst inte lägga ner den). Ett automatiskt lås hade varit guld.

DSC00023

Måttet ihopfälld är 91x55x27 cm

2014-11-27 14.46.282014-11-27 14.49.07

Vagnen kan stå själv ihopfälld och man kan lätt bära den i handtaget. Den blir väldigt plätt ihopfälld, men ganska lång vilket gör att jag inte tycker den är superlätt att hantera, även om den såklart inte är klumpig som en duovagn.

Om man har sittdelen framåtvänd och använder bågen kan vagnen fällas ihop med bågen på. Den blir då bara ett par centimeter högre.

DSC00022

Körkänsla & Hanterbarhet

Easywalker Mini är en kvalitetsvagn från det Holländska märket Easywalker som inte är så vanligt i Sverige. Jag tycker det känns som att vagnen är av hög kvalité, den känns rejäl och stadig och riktigt robust. Den har också en del egna påhittiga lösningar och det märks att det är en riktigt genomtänkt vagn.

2015-01-02 15.24.52

Vagnen rullar riktigt lätt och är en lättkörd vagn. Lufthjulen i kombination med fjädringen gör att den dämpar bra och inte alls känns stötig. Den är också ganska lätt att svänga, jag upplever att det beror lite både på hur man har handtaget och hur barnet sitter hur lättsvängd den är. Bakåtvänd i liggläge tycker jag att den blir lite trögsvängd, särskilt om man inte har handtaget i högsta läget. Själv har jag handtaget en bit ner och det orsakar fler problem. Hävkraften är inte så bra på Easywalker Mini, den är bättre än på June, men fortfarande inte bra. När jag har handtaget en bit ner och barnet sitter bakåtvänt måste jag knycka till ordentligt för att vagnen ska gå att häva, det går dock att häva utan att sätta foten bak på vagnen vilket man var tvungen med June. Om jag däremot höjder upp handtaget till högsta läget blir det genast betydligt lättare att häva, jag behöver fortfarande trycka till ordentligt, men det krävs inget ryck på samma sätt. Tyvärr är dock det högsta läget alldeles för högt för att det ska vara bekvämt för mig att köra så, och att höja handtaget varje gång jag ska häva vagnen känns lite bökigt. Hävkraften ser jag alltså som en stor nackdel med vagnen. Inte ens när dottern på 16 kg är vänd framåt och ligger ner i fullt liggläge tycker jag att vagnen är lätt att häva.

2015-01-04 13b

En av Easywalker Minis absolut största fördelar är dock dess storlek. Här har vi vagnen som bara är 55 cm bred och i den höjden jag har handtaget när jag kör, bara 77 cm lång, det är extremt litet, den absolut minsta vändbara vagn jag någonsin testat. Detta är med andra ord en otroligt smidig vagn att köra runt i affärer med, den är riktigt nätt och smidig. För att vagnen fortfarande ska vara stabil trots att den är så liten har man dock fått sänka sittdelen, sittdelen är väldigt låg och har bara en höjd på 41 cm upp till sittytan, här ligger barnet bokstavligen i knähöjd. Faktum är att det ser ut lite som en dockvagn när man sänker handtaget och dottern på 3,5 år kör vagnen.

1970-01-01 01b2

Easywalker Mini har förvånansvärt bra terrängegenskaper, de ganska stora lufthjulen och fjädringen gör att vagnen tar sig fram riktigt bra även i den tuffaste terrängen på skogsstigar med rötter och stenar. Även om det såklart blir lite lätt skumpigt. Grusvägar och gräsmattor är inga som helst problem att ta sig fram över.

2015-01-04 13.41.33

Jag har även provkört Easywalker Mini lite snabbt i snö, inte särskilt djup snö men det var vad som fanns 😉 det var inga som helst problem att ta sig fram i denna snön med Easywalker Mini, det rullade på riktigt bra. Jag har också hört att Easywalker Mini är en riktigt bra vintervagn, tack vare lufthjulen och att den är stadig och rejäl så rullar den riktigt bra i snö.

DSC00005DSC00006

Eftersom Easywalker Mini är så otroligt liten så är den såklart fantastiskt smidig att åka kollektivt med. “Bussmåttet” är 72×55 cm, otroligt liten och jag är ganska övertygad om att det inte finns någon vändbar vagn som slår det. Hävkraften behövs ju dock när man ska komma på bussen eller vad man nu åker, och ja, hävkraften är inte den bästa, men går man på med framhjulen först och av med bakhjulen först så tycker jag ändå att det fungerar het okej. Jag tycker liksom att det är värt det extra besväret med tanke på hur liten den ändå är.

2014-11-08 11b2014-11-08 12b

Easywalker Mini är ganska lätt att fälla ihop och blir hyfsat kompakt ihopfälld. Helt optimala tycker jag att vagnar som blir kompakta på alla håll och står på sina egna hjul är. Easywalker Mina blir snarare lång och platt och kan förvisso balansera på sina hjul när den är ihopfälld men när den läggs ner hamnar den inte på hjulen vilket gör att risken finns att den blir smutsig. Den är lite för lång för att den ska uppleves som jättesmidig av mig, vill man lägga den på längden i bilen behöver man använda ganska mycket kraft för att orka lyfta den in hela vägen och drar man den på bagagegolvet blir det lätt repor. Vagnen väger 11 kg så den är varken jättelätt eller jättetung. Men om man jämför den med andra vändbara vagnar är den förstås en av de smidigare.

2014-12-13 13.41.45

Jag har även använt Easywalker Mini med ståbräda. Den fungerar faktiskt med Buggyboard Maxi även om det kanske inte känns helt optimalt. Man fick vara försiktig när man gick ner för trottoarkanter så att inte bromsen åkte ner 😉 Jag behövde också ha handtaget i högsta läget för att dottern skulle få plats att stå innanför. Vagnen känns absolut tillräckligt rejäl för att köra med ståbräda.

2014-11-21 13.15.532014-11-09 13b

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med sittdel på: 91x55x27 cm

Uppfälld:

Längd med handtaget infällt: 72 cm
Längd med handtaget utfällt: 85 cm
Bredd: 55 cm
Hjulbas (Svängradie): 50 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 50-67 cm
Ryggstöd: 51 cm
Sitsens djup: 34 cm
Sitsens bredd: 29 cm
Fotstöd: –
Ligglängd: 84 cm
Höjd till sittytan: 41 cm

Vikt:

Vagn med sittdel: 11,3 kg

Maxvikt: 30 kg
Maxvikt varukorg:

 

Tillbehör

Det ingår som sagt en båge till Easywalker Mini som kan användas när vagnen är framåtvänd och som är en swing away-båge.

DSC00024

Några andra tillbehör ingår inte men det finns liggdel, babyskyddsadapter, åkpåse, filt, parasoll, resväska, fotsack, regnskydd, myggnät och skötväska att köpa till.

 

Sammanfattning & Betyg

Easywalker Mini är en vagn jag länge velat testa som har vissa egenskaper som gör att jag verkligen vill tycka om den här vagnen. Jag tycker det är otroligt att en vändbar sittdel, stora lufthjul och bra fjädring kan rymmas i en så liten och smidig vagn. Dessa saker brukar vara en omöjlig kombination. Men det finns allt för många negativa sidor som sammantaget blir för mycket för mig och gör att jag inte riktigt kan gilla den här vagnen så som jag hade önskat. Varukorgen som är riktigt svåråtkomlig, suffletten som är för kort så att lillen får svårt att sova, sittläget som gör att stora dottern sitter lite obekvämt när hon åker framåtvänt och hävkraften som är långt ifrån bra. Allt detta sammantaget gör att jag får svårt att tycka om vagnen fullt ut.

Jag skulle dock säga att Easywalker Mini passar längre föräldrar som söker en otroligt liten och smidig vändbar vagn med hög kvalitetskänsla och som inte har behov av en stor varukorg. Easywalker Mini fungerar bra från nyfödd och så länge barnet behöver åka vagn, även till storväxta eller äldre barn som fortfarande har behov av vagn.

Easywalker Mini Stroller finns ännu inte att köpa i Sverige, jag har köpt min från prams.net och den finns även att köpa från babyplus.nl och babyjungle.nl. Den kostar ca 599 euro för sittvagn dvs. ca 5700 kronor.

Jag har valt att ge Easywalker Mini 3 av 5 i totalbetyg. Den uppmärksamma märker att delbetygen inte stämmer ihop med totalbetyget och det beror på att jag när jag sätter totalbetyget väger in allt om hela vagnen, tex. varukorgen, suffletten och andra mindre grejer som inte har några egna delbetyg. I detta fall är det de små men viktiga detaljerna som gör att totalbetyget dras ner, körkänslan är det däremot inget fel på.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png]

9 reaktion på “Recension av Easywalker Mini

  1. Gabriella

    En fråga om mini och mosey vi är intresserade av mini just för man kan ha den i Union Jack som är så snyggt. Vad är skillnaderna och vilken skulle man satsa på. Vi behöver en sista vagn till lillen som fyller 2 i maj. Vi kollade på Kronan sulky s i dag och blev så besvikna på att benen inte va så skyddade, han tom fastnade när man ska ta ut han ur vagnen så man nästan kunde vrida knät ur led. Kändes inte kul.
    Så då åkte vi hem och börjar kolla efter något annat och såg din recension på minin och kollade på nätet på bilder och såg den så snygg i blåa engelska flaggan.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nu finns även Mosey i mini-design, så är det just Union Jack klädseln du vill åt kan du välja vilken som av dem. https://www.barnvagnsblogg.com/ny-easywalker-mini/
      Jag har inte haft Mosey själv så vet inte alla skillnader och kan inte heller jämföra körkänslan. Suffletten är enormt mycket bättre på Mosey, den har helt upprätt sittläge och helt plant liggläge vilket jag ser som de största förbättringarna. Den har även båge som sitter fast i sittdelen och går att använda även bakåtvänd och ett vanligt fotstöd. Den saknar dock lufthjulen vilket jag tyckte var en av de största fördelarna med Mini, enligt vissa verkar också fjädringen vara sämre på Mosey. Svårt att säga vilken jag skulle välja eftersom jag inte testat båda.

      Svara
  2. Gabriella

    Har beställt hem från England mini nu.
    Vi är så förväntansfulla och så jobbigt att vänta.
    Om vi har tur så kanske i dag eller morgon kommer den.
    Värsta katastrofalt på måndag.
    Hoppas vi kommer bli nöjda med den, har kolla på dina bilder texter på den
    hur många gånger som helst nu 🙂 längtar så mycket

    Svara
  3. Emma

    Hej.
    Jag kollar på att köpa en mini men hade några frågor. Kan man köpa en Mosey suflett och sätta på den? Jag tänker om fästena passar. Samt finns det att köpa till sele separat? Eller tror du man kan köpa typ en sele från ett bugaboo bee och sätta på vagnen?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag vet inte om Moseys sufflett passar, tror kanske inte det. Vet inte heller om någon annan sele passar. Grenbandet sitter fast med kardborre under sitsen, så det kan bli svårt att få till.

      Svara
  4. Kicki

    Hej o tack för en mycket bra webbplats!
    Synd att du inte fick testa den nya Mini som släpptes nu 2015. Den ska ha många förbättrade funktioner, flera av de du nu betygsatt lite lågt. Verkar vara en toppenvagn (om man som jag är ute efter en lätt, bakåtvänd sittvagn med lufthjul!)
    Vet du någon annan vagn med dessa funktioner?
    Mvh Kicki

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Den är på väg hem till mig 😉 Fast den har inte lufthjul, gummiliknande punkteringsfria. Cybex Balios M är en ny vagn som verkar bra, den har inte heller lufthjul men skumfyllda gummihjul. Även Stokke Scoot V2.

      Svara
  5. Hanna

    Hej! Hur skulle du säga att den är storleksmässigt m.m. gentemot bee+? Har en bee + men dottern börjar bli lite för tung..

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.