Allt om Easywalker June

Nu har Easywalker June (äntligen!) kommit ut på den svenska marknaden så nu tänkte jag uppdatera detta inlägget med all information om Easywalker June samlat på ett ställe.

imageimage

Easywalker June är en vändbar sulky. Den har två svängbara lufthjul fram och två fasta lufthjul bak. Den har fjädring på alla fyra hjul och hjulen är 8,5 tum. Easywalker June har vändbar sittdel med nästan fullt liggläge och går att komplettera med liggdel (79 x36 cm) eller babyskydd (maxi-cosi och besafe). Den har teleskophandtag som går att reglera steglöst mellan 88-105 cm. Den har också stor varukorg. Andra finesser är sufflett som går att höja och sänka och även har en extra solkeps. Ryggen på Easywalker Junes sittdel är 54 cm hög och sitsen är 35 cm djup. Easywalker June har inget fotstöd som gör att fälla upp men det går att köpa till ett. Easywalker June är en väldigt liten vagn både uppfälld och ihopfälld. Den är bara 55 cm bred! Och 79 cm lång uppfälld. Easywalker June går att fälla ihop med sittdelen på, både när den är framåtvänd och bakåtvänd och den blir då 93x55x24 cm. Vagnen väger 9,5 kg och har en maxvikt på 30 kg! Som tillbehör finns bygel, reglerbart fotstöd, adapter till maxi-cosi och besafe babyskydd, insektsnät/uv-skydd, regnskydd, sufflett, sittdyna, resväska, vindskydd, åkpåse, skötväska, parasoll och mugghållare. Easywalker June finns med svart eller silvrigt chassi, alla sittdelar är svarta  och alla liggdelar har svart bas. På liggdelslock och sufflett finns färgerna svart, offwhite och blå. Sittdynan finns även i  röd och rosa.

imageimage

Det som är negativt med Easywalker June är att den har väldigt dålig hävkraft. Handtaget sitter precis ovanför hjulen. De som har den säger att man måste sätta foten på bakaxeln för att ha en chans att få upp den på bakhjulen. Har man sittdelen framåtvänd hamnar den bakom handtaget och fäller man den i liggläge blir det inte så mycket plats att gå på bakom vagnen. Sittdelen är också ganska öppen och har låga kanter så vagnen passar bäst till äldre barn. Bågen går bara att ha när vagnen är framåtvänd.

Easywalker June har redan vunnit pris bland annat för bästa babyprodukt 2012 och red dot award. Easywalker June kostar ca 6000 kronor inklusive sufflett, och liggdelen kostar ca 2000 kronor. Vad jag vet är det bara Fritidsportalen som levererat June i Sverige, men Jollyroom ska också få in den.

Mina åsikter och egna bilder på Easywalker June finns här.

Mer info om Easywalker June
Demovideo

6 thoughts on “Allt om Easywalker June

 1. Jenny

  Precis en sån här vagn vill jag ha! Synd att den kommer först i maj då dottern redan hunnit bli 9 månader. Tror du man kan beställa nån stans ifrån redan nu?

 2. Elin Inläggsförfattare

  Nej, tyvärr tror jag att den släpps i maj överallt. Men jag tror att den passar bra även till äldre barn.

 3. Josefin

  Hej!
  Bra blogg, känns som att detta är vagnen jag söker!
  Men visst passar en sulky, även denna, till barn upp till 4-5 år, tror du inte?
  Vet du var den kommer att säljas, någon återförsäljare? Eller on-line-butik?
  Tror du att den kommer i maj eller är den ytterligare försenad?
  Hoppas du kan besvara mina frågor, lite iaf, vill så gärna ha denna vagn till min fina 1-åring:)
  Hälsningar Josefin

 4. Anonym

  Hej! Har försökt hitta återförsäljare i Sthlm, men dom som står på hemsidan stämmer inte. Vet någon vart man kommer att kunna köpa vagnen? Helst i Stockholm. Hälsningar Anna

Kommentarer är stängda.