Babyjogger City Mini Zip – en första titt

Häromdagen var jag på Babyproffsen och kikade på sprillans nya Baby Jogger City Mini Zip. Jag tänkte dela med mig av mina första intryck av den. Läs även min recension av vagnen som finns här.

DSC07474

Babyogger City Mini Zip blir framförallt otroligt kompakt ihopfälld. Den blir precis som en paraplysulky mycket smalare när den fälls ihop, men den viks dessutom ihop på mitten som Babyjoggers övriga vagnar och blir därför nästan hälften så lång som en paraplysulky. Den var lätt att fälla ihop genom att först trycka in en knapp på handtaget och sedan dra i en rem i sitsen som på Babyjoggers andra vagnar. Den har automatiskt lås ihopfälld och väger bara 7,3 kg. Måttet ihopfälld är 75x32x25 cm.

DSC07481

Baby Jogger City Mini Zip har en enorm sufflett i riktig Babyjogger-anda. Den är i ett mjukt och elastiskt tyg, men kändes fortfarande ganska tjock och kraftig. Det finns dock inte några tittluckor vilket förvånande mig lite, Babyjogger är kända för riktigt bra tittluckor.

DSC07475DSC07477

Ryggstödet fälls med rem till nästan plant liggläge, det går att ta bort tyget över bakstycket så att man får bra luftgenomströmning och det finns en ficka på baksidan av ryggstödet. Zip har även uppfällbart fotstöd, även om det är ett ganska kort sådant. Det finns också ett fast fotstöd lite längre ner på vagnen där större barn kan vila sina fötter. Sittdelen är enorm och rymmer lätt en stor fyraåring. Ligglängden är 89 cm med det korta fotstödet och 97 cm ner till det långa fotstödet. Det är dessutom massor av plats upp till suffletten.

DSC07476

Något annat jag la märke till är att hjulen är väldigt små, bakhjulen är 19 cm i diameter, dvs. 7,5 tum och framhjulen är bara 15 cm i diameter, dvs. 6 tum. Framhjulen är svängbara och låsbara. Varukorgen är stor och rymlig, handtaget är helt men inte ställbart. Zip har handbroms med en spak vid sidan av handtaget precis som City Mini GT.

DSC07480

Babyjogger City Mini Zip har en maxvikt på hela 25 kg. Den är 50 cm bred, hela 11 cm smalare än City Mini 4. Detta är en riktigt kompakt och smidig sulky för dig som tex. söker en smidig resevagn.

City Mini Zip finns i tre färger, svart, röd och den snygga blå färgen teal och kostar 3000 kronor och då ingår mugghållare. Läs min recension av vagnen här.

12 thoughts on “Babyjogger City Mini Zip – en första titt

 1. Sara

  Hej,

  Är selen flyttbar, eller kan den bara sitta så högt? Har du sett ett lite mindre barn i en zip? Har googlat fram tveksamheter kring selen på utländska sidor…

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har en Zip hemma nu, selen gå att flytta höjden på litegrann men inte så mycket. Det går att få ner den så att den passar bra till min 11-månaders i alla fall och jag tycker han sitter bra i vagnen också, till honom gillar jag verkligen det uppfällbara fotstödet. Jag är inte överförtjust i selen heller, det verkar som att den dras ut väldigt lätt och inte stannar åtspänd. Det kommer en första intryck av vagnen här på bloggen inom några dagar.

 2. therese

  När kommer en recention av den ? Eller åtminstone en snabbbariant nu när de är dax att köpa resevagn för sommaren så vill man hinna läsa 😀

  1. Elin Inläggsförfattare

   Tyvärr blev min Zip reklamerad efter bara några dagar och sedan återköpt eftersom det inte fanns några reservdelar. Jag vill gärna testa en zip men just nu har jag ingen på gång och de ska uppdatera den så att det inte är så mycket krångel med den så därför dröjer det nog lite innan jag kan testa den.

 3. Emilia

  Hej Elin,

  Har du hört någonting om denna uppdatering är på gång snart, eller bara planerad?

  Tack på förhand!

 4. Gilla

  Hej! Vad är det för krångel med vagnen? Ska titta på en begagnad idag så det skulle vara bra at veta vad man ska kolla efter.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Bromsen går sönder, fungerar inte alls. Sedan har jag hört att det kan vara något med hjulen men vet inte riktigt vad. Sedan kan det vara en skruv som lossnar men det har de fixat ersättningsdelar till nu så att man kan fixa det.

 5. therese

  Skulle inte titta på en då den går sönder eftersom för många, bromsen börjar haka upp sig osv. Går ej att reklamera då de ej finns någon lösning på felen ännu utan babyjogger köper tillbaka alla zipar eftersom dom pajjar. Är man inte första ägare kan de bli svårt då inga garantier gäller då.

 6. Gilla

  Bromsen gick faktiskt sönder när jag tittade på den. Köpte en annan ny vagn istället av annat märke som dessutom är vändbar. Tack för ditt svar.

 7. Carolina

  Hej! Har tittat på en begagnad zip vars handbroms är trasig. Hon hade kontaktat babyproffsen som hade sålt vagnen och det ska finnas reservdelar så man kan byta. Min fråga är, håller den nya konstruktionen eller kommer den handbromsen också gå sönder? Om det är likadana delar..

Kommentarer är stängda.