Att beställa barnvagn från myPram.com

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om att köpa barnvagn utomlands och nu har jag själv beställt barnvagn från myPram.com och tänkte dela med mig av min erfarenheter av att beställa därifrån.

MyPram

myPram är en tysk webbshop som säljer barnvagnar från flera olika märken. Webbsoppen finns också på svenska så det är lätt för oss svenskar att beställa och förstå hur vi ska göra, dessutom visas även priserna i svenska kronor. MyPram säljer bland annat Teutonia, Mutsy, Joolz, Phil & Teds, Mountain Buggy, Maxi-Cosi och Babyzen. Men i flera fall blir det ungefär samma priser som att köpa i Sverige. Teutonias sortiment är dock betydligt billigare att beställa från Tyskland än i Sverige och du kan tjäna ett par tusenlappar eller mer på att beställa från myPram. Själv beställde jag en Teutonia Cosmo V3 som kostar knappt 6000 kronor istället för det svenska rekommenderade priset på 8000 kronor.

När du går in på en produkt och väljer färg får du med en gång veta den beräknade leveranstiden. Teutonia har ganska långa leveranstider på de flesta av sina modeller, förutom ett fåtal så kallade “on stock-färger” som finns för leverans inom en vecka. De färgerna är Gala Black, Walnut Brown, Blue Marine, Cozy Cord, Snowflakes och Mocha & Cream. Leveranstiden från Teutonia är lång oavsett om du beställer i Sverige eller utomlands. Jag valde en färg som inte var en on stock-färg och gjorde min beställning 15:e januari. Beräknad leveranstid var fem veckor.

Att registrera sig som kund hos myPram är lätt eftersom hela formuläret är på svenska. Man kan välja flera olika betalningsalternativ, tex. paypal. Som svensk kan du också välja klarna faktura med en fakturaavgift på 19 kronor, det valde jag att göra eftersom jag tyckte det kändes tryggt och jag inte behövde ligga ute med pengar. Frakten är gratis om man beställer för över 5000 kronor, under 5000 kronor kostar frakten till Sverige 9,95 Euro. Även orderbekräftelsen kommer på svenska så det är lätt att kontrollera att allt blivit rätt. Eventuell mailkontakt med myPram sker dock på engelska eller tyska.

Efter att man gjort sin beställning får man löpande uppdateringar per mail, bara någon timme efter beställningen fick jag ett mail där det stod att statusen för min order hade ändrats till “In Progress”. Den 22:e januari, alltså exakt en vecka efter beställning fick jag ett mail där det stod att de fått bekräftelse från Teutonia på beställningen och att det beräknade leveransdatumet var 10:e februari och att det sedan skulle ta 2-4 arbetsdagar för vagnen att skickas från dem hem till mig. Exakt den 10:e februari fick jag en bekräftelse på att myPram mottagit vagnen och att de skulle skicka den vidare till mig samma dag. Jag fick också information om att spårningsnummer för paketet skulle dyka upp på min sida på myPram så fort paketet var skickat. När jag efter någon dag fortfarande inte kunde se något spårningsnummer mailade jag till myPram som svarade på några timmar och gav mig spårningsnumret. Då visade det sig att paketet redan fanns på min närmaste sorteringsterminal. Paketet skickas med tyska DHL men när det når Sveriges gränser är det istället posten (eller postnord) som fraktar det. Hade posten skött sig som de ska hade jag haft paketet här på morgonen den 12 februari, det vill säja exakt fyra veckor efter att beställningen gjordes. Nu visade det sig att posten inte levererade eftersom de inte hade fått min portkod (vi har dock porttelefon). MyPram skickar inte med telefonnumret till DHL så posten kunde inte heller kontakta mig för att meddela att de försökt leverera, jag kunde inte heller ringa posten och få dem att lägga till telefonnummer på paketet eftersom det “är en tjänst som kunden inte köpt”. Hade posten kunnat kontakta mig hade jag antagligen haft vagnen på fredagen. Nu följdes det istället av en rad felsteg från postens sida och efter flera samtal till kundtjänst kunde jag tillslut få vagnen levererad på tisdagen, det vill säga fem dagar senare än vad vagnen skulle varit levererad om posten hade skött sig. Att posten krånglar till det kan man dock inte klandra myPram för. Om det är så att du bor i ett hus med portkod råder jag dig dock att fylla i portkoden i fältet för övrigt när du beställer och även tydligt skriva att portkoden måste ges vidare till fraktbolaget.

Jag är otroligt nöjd med servicen hos myPram.com och kan absolut rekommendera att beställa från dem. Det är skönt att få fortlöpande information om hur beställningen hanteras och de har alltid varit snabba med att svara på mail. Att beställa barnvagn från myPram.com är varken krångligare eller konstigare än att beställa från en svensk webbsida, enda skillnaden är egentligen att paketet skickas från utlandet och att mailkonversationen sker på engelska. Och så är priset bättre förstås 😉

12 thoughts on “Att beställa barnvagn från myPram.com

 1. Pi

  Hej!
  Skulle behöva lite proffshjälp! Vi ska köpa en extra vagn för sommarens äventyr. Vi har en emmaljunga citycross nu som vi gillar men lite stor att ha med sig. Vi kommer bl.a. Att åka en de tåg. Våra kriterier är att den ska vara smidig, lätt att fälla ihop och ta liten plats. Den måste vara skön att åka i och vår dotter på 1,5 måste kunna sova i den. Är man på vift en hel dag så måste hon kunna sova bra i den. Vad är dina bästa tips?? Mycket tacksam för svar i den här djungeln! 🙂

  Svara
 2. nelly

  Är inte teutonia vagnarna mindre i Tyskland? Läste någonstans att de gjorde sittdelen större här i Sverige för barnen var större här.. Men det kanske de har ändrat, var ju några år sen jag läste det. 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är nog på min blogg du läst det 😉 Det var den information jag fick, 2012 började man ha BeYou sittdelen som är lite större på alla vagnarna i sverige och det kan hända att det dröjde längre innan man införde det i tyskland. Men denna som jag köpt nu är i alla fall lika stor som BeYou jag hade, ca 92 eller till och med 94 cm i ligglängd.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Du har samma garantier som om du beställer i sverige (tre år på Teutonia). Jag har inte själv behövt reklamera något men har hört gott om Mypram och hoppas och tror att det fungerar bra. Ofta brukar man få maila bilder på problemet så skickar de reservdelar.

   Svara
 3. Lukas Johansson

  Vill bara varna för Mypram.com

  Frågade om en reservdel till min Teutonia Cosmo 2010 och fick ett hjul rekommenderat som jag beställde. Det visade sig vara helt fel i storlek och en annan design, men mypram vägrade återbetala till fullo.

  Väldigt otrevliga i sina svar via mail och slår bara ifrån sig när man påpekar att det är fel modell de skickat.

  Svara
 4. Linnea

  Hej.
  Jag är lite inne på att beställa en vagn därifrån.
  Läste att det är 25% moms till Sverige. Är det utöver totalpriset på deras sida eller inkluderat? Vet du det?
  Med vänlig hälsning, Linnéa

  Svara
 5. Annika

  Hej!
  Jag tänkte beställa en Teutonia Comso V4 inkl. liggdel från mypram.com. Tack för så bra info på din blogg om både vagnar och dina erfarenheter från mypram.com!! Det jag undrar är att du nämner att det var gratis frakt över 500 euro, vilket jag också kan läsa mig till på myprams hemsida. Dock står det också detta på deras hemsida, gällande leverans till Sverige:
  ”For the delivery to Sweden, we need to calculate the Swedish VAT of 25%. For the delivery to Finland, we need to compute the local sales tax of 24%. The German VAT is not valid in these two cases. ”
  Var det så när du beställde också och vad innebar det för ditt pris/leverans?
  Och, har du några andra (nya erfarenheter) av Teutonia Cosmo (V4) att dela med dig av, innan vi slår till på denna? 🙂
  Återigen, stort tack!!
  Mvh, Annika

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag betalade inget mer än det pris som stod på hemsidan i svenska kronor. Jag antar att de lagt på det på det svenska priset? Men du kan ju maila och fråga. Tyvärr verkar de ha tagit bort solkepsen i suffletten på V4, vilket jag tycker är jättesynd. Annars verkar den bra.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.