Teutonia 2013

Teutonia har inga jättestora nyheter för 2013. Istället satsar man på att få ut sina vagnar till kunderna i tid och framhäva de förbättringar man redan gjort.

En vagn som genomgått förändring är dock Teutonia Spirit som för 2013 års modell inte längre har vändbar sittdel. Detta beror på att man skärper säkerhetskraven för vagnarna under 2013 och Teutonia Spirit har för hög tipprisk när den är bakåtvänd. Men den har samma sittdel som övriga vagnar och det går fortfarande utmärkt att ha liggdel och babyskydd på vagnen. Det går också att använda den med mjuklift genom att fälla den i fullt liggläge och vända på suffletten. De på Teutonia sa att de jobbar på att få sittdelen vändbar igen. Förutom detta har man även gjort om utseendet på vagnen. Den finns numera även med grått chassi.

IMG_0090

Teutonias designer  kommer det att utökas till fem olika designer. De olika designerna kallas “Made for you”, “Chic & Smart”, “Cool & Classic”, “Active & Dynamic” och “Elegance”. “Elegance”-designen finns bara till Elegance-vagnen men de andra designerna går att välja till BeYou, Cosmo, Fun, Mistral S, Prestige och Spirit. Chic & Smart är designer med läderimitationsinslag. Cool & Classic är klassiska designer med coola mönstrade inslag. Active & Dynamic är en helt ny design som jag berättar mer om längre ner. Made-for-you är ett ganska unikt system där man kan mixa färg på sufflett, sits och bygel på sittdelen och på liggdelens sufflett, tyg på utsidan och innerfoder. I färgkonfiguratorn på Teutonias hemsida kan du själv se hur det ser ut med olika kombinationer. Denna design har även microfiber i sittdelen.

Den nya designen Active & Dynamic passar på alla Teutonia förutom Team Cosmo, Junior och Elegance. Den nya designen finns bara i tre färger, den gröna på bilden, helt svart och svart sittdel med beige sufflett och båge. Man har också gjort en (jättestor) solskärm på suffletten så att den ska täcka riktigt bra och den har även tittlucka i suffletten, på denna design finns inga sidofönster i suffletten. Denna design har även microfiber i sittdelen.

IMG_0091IMG_0095IMG_0096IMG_0098

En annan nyhet är att Teutonia Mistral S kommer med grått chassi.Teutonia Cosmo kommer med vitt chassi, förutom silver och grått som fanns sedan innan. Här nedanför ser du Teutonia Cosmo med vitt chassi i färgen Helsinki.

IMG_0013IMG_0015

En annan nyhet är en ny design på Elegance sittdel. Tanken är att denna sele ska komma på alla sittdelar så småningom. Alla selar har från och med i år även nya mjuka muffar. Teutonias sele är ställbar i tre olika höjder och det blir även bredare mellan remmarna ju högre upp selen kommer. Bågen går att knäppa loss på ena sidan och svänga över. Det som jag tyckte var extra bra var att bågen stannade där man släppte den, istället för att trilla ner igen.

Man har också gett alla färger namn, istället för att bara ha ett nummer som de hade innan. Självklart kommer också en rad nya färger. Sedan tidigare är Teutonias alla textilier på vagnar och tillbehör öko-tex märkta och suffletterna har UV-skydd 50+. Från och med i år kommer det även gå att välja om man vill ha handbroms eller inte på sin vagn. Teutonias vagnar tillverkas i Polen och Tyskland till skillnad från de allra flesta vagnar som tillverkas i Asien.

IMG_0002

På bilden ovanför ser ni fyra nya Made-for-You färger. AquaBlue (riktigt snygg), Copper Orange, Magic Green och Pearly Purple.

IMG_0004

Ovanför syns färgerna (från vänster) Mosaic, Snug Suede, Black Motion (Active & Dynamic) och Pure Nature (Active & Dynamic).

IMG_0011

Blue Jeans på BeYou-chassi.

En detalj som man ändrat är märket som sitter på handtaget. Det har tidigare varit ett regnbågsfärgat klistermärke. Nu har man gjort det matt svart och graverat in teutoniamärket.

IMG_0009

Några tillbehör har också ändrats, man har satt biokeramisk päls i vinteråkpåsen, den transporterar bort fukt, svalkar när barnet är varmt och värmer när barnet är kallt. Och man har förändrat designen på hårdliften och gjort den lite högre. Bärhandtaget går numera också att stoppa in i fickor. Locket går att använda som fotsack till sittdelen.

IMG_0005

Teutonia har tidigare haft problem med att det samlas grus i hjulen. Detta åtgärdade man någon gång under 2010, så från årsmodell 2011 är alla hjul grusfria 😉 På årsmodell 2011 gjorde man även sittdelen större på BeYou och från årsmodell 2012 är den större även på alla andra vändbara singelvagnar. Den har nu ett liggläge på 92 cm  och ryggstödshöjd på 45 cm.

Något som kan vara bra att veta är att Teutonias nordiska vagnar skiljer sig en del från de vagnar som säljs utomlands, tex. i Tyskland. De svenska vagnarna har större sittdel (BeYou-sittdelen), huvudskydd och förstärkta handtag (pga kallare klimat). Detta innebär att svenska återförsäljare inte kan laga en utlandsköpt Teutonia även om du betalar för det, eftersom den inte har samma delar som den svenska. Du måste då skicka tillbaka vagnen till de du köpte den av, om den behöver lagas.

Teutonia har en leveranstid på 8 veckor, förutom vissa färger som ska finnas i lager.

Du kan läsa mer om Teutonias olika modeller här.

13 thoughts on “Teutonia 2013

 1. Sandra

  Var det inte så att BeYou som kom 2011 då var den första och då enda med nya stora sittdelen? Och att alla vagnar från och med 2012 har den nya sittdelen? Låter ju konstigt att de skulle ändra sittdelen med bara ett år emellan.

  Och vad synd med Spiriten, den är ju en av få trehjulingar som gått att ha bakåt! Och vända på suffletten? Eller bara att fälla över den? När man har mjuklift alltså. Och skulle den bara finnas i tre färger?

  Vitt chassi. har inte det funnits på Cosmo 2012?

  Kul också att de ger färgerna namn, man känner att EMmaljunga och Teutonia har någon sorts ”relation” där de ser och härmar efter lite 😉 Bland annat nya Emmaljungakatalogen kändes väldigt teutonia…

  Kul med alla nyheter, för det var ju ändå en del!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Angående storleken på sittdelen så vad det så han jag pratade med sa, han är säljare på teutonia. Men jag har mailat honom för det stämmer inte med vad som står i katalogerna.

   Nä, på bilden är solkepsen ”uppåt”, alltså vänd bakåt, så det måste gå att vända suffletten på något sätt.

   Ja, tre färger, den gröna på bilden, svart och svart sittdel med beige sufflett och båge.

   Nä, bara som limited edition. Men det var så efterfrågat så de införde det som standardfärg.

 2. Carolina

  Hej!

  Gäller uppdateringen av ryggstödets längd även Teutonias dubbelvagn; Team Cosmo? Alltså är ryggen längre from 2012 års modeller? Hoppas du kan hjälpa 😉

  1. Elin Inläggsförfattare

   Bra fråga. Det vet jag faktiskt inte, men eftersom ligglängden är 88 cm fortfarande så skulle jag gissa att det inte skett någon förändring på den (de andra sittdelarna har ju längre ligglängd nu).

 3. Madeleine Winberg

  Hej,

  EN chansningpå om du vet detta…
  Jag har en liggdel (made for you) från 2010 och ett chassi från 2012.
  Funkar detta ihop?

  Tack!!
  Madeleine

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag är inte 100% säker men jag tror att det ska passa. Men om du har båda är det väl bara att testa?

 4. marie andersson

  Hej!
  Skall köpa en teutonia prestige 2011
  affären har bara den med liggdel.
  Vilka sittdelar passar till mitt chassi??

 5. Caroline Winghav

  Hej!
  Du skriver att det varit problem med grus i hjulen på modeller tidigare än 2011. Om man har en spirit s3 modell 2010 skulle man då kunna köpa nya hjul för att åtgärda problemet?
  Tack för en bra blogg!
  Mvh Caroline

 6. Tito

  Hej!
  Jag har en 2014 barnvagn som fungerar perfekt, behöver bara två delar föratt kunna använda den.
  För det först behöver täcke eller kallas den sits kudde, för den andra behöver jag bälte låsen endast låsen.
  Jag kan skicka bilder på vagnen och dom delarna som saknas.
  Hoppas du kan skaffa dom åt mig.
  Tack på förhand.
  mvh/Tito

Kommentarer är stängda.