Etikettarkiv: Chicco Liteway

Chicco Liteway V2 2016

Den klassiska och väldigt populära paraplysulkyn Chicco Liteway har fått en uppdatering till årsmodell 2016. På nya Liteway ingår en båge som kan sitta kvar när vagnen fälls ihop. Nya Liteway har också fått en längre solskärm och förbättrat bärhandtag.408908409763408931

Liteway 2016 kommer också i fyra helt nya färger, beige, blå, grå och röd och kostar ca 1700 kronor.

Läs mer

Stroller Spring Break barnvagnsmässa

I detta inlägget tänkte jag berätta om flera olika grejer som jag såg på Jollyrooms mini-barnvagnsmässa i helgen.

En läckerhet som jag spanade in var detta färgklick till babyskydd, Maxi Cosi Pebble, ett babyskydd som jag verkligen rekommenderar, här på ett Quinny Moodd-chassi.

DSC00782

Jag tittade även på flera olika produkter från Choopie, de gör både snygga handtagsöverdrag som heter citygrips, en sittdyna som heter cityliner och en organizer som kallas citystroll. Handtagsöverdragen finns i massor av roliga färger och flera olika längder, de kan användas bara för att pimpa vagnen eller för att dölja en spricka i handtaget. De kan också användas på bågen. Organizern är två i en, i organizern finns en väska med axelband och lock som kan lyftas ut och bäras med sig, tex. vid blöjbyte. Den har också en ficka med öppning för våtservetter och en ficka för mobilen. Banden som man fäster handtagsväskan med har också antiglidfunktion. Alla dessa produkter kommer att recenseras här på bloggen.

DSC00800DSC00803DSC00802

Jag spanade också in Crescents nyheter, de flesta av dem har jag redan sett, men joggingvagnen Marathon hade fått en ny sufflett.

DSC00841

Jag spanade även in Voksis snygga varma och funktionella åkpåsar.

DSC00833

Under eftermiddagen hade de olika leverantörerna och Anna Lavfors från Om barnvagnar en catwalk med barnvagnar. Här visas Quinnys barnvagnar upp.

DSC00840

På Jollyrooms Stroller Spring Break fick jag även chans att titta lite närmre på Chiccos barnvagnar. Chicco är mest kända för sin paraplysulky Liteway, men faktum är att Chicco faktiskt har fyra olika paraplysulkys och dessutom tre stycken större vagnar i sitt sortiment. Chicco Artic, Urban och Trio Activ har jag tidigare bloggat om här. Men efter att ha sett dem i verkligheten ska jag ge lite kompletterande information. Chicco Actic upplevde jag som större än vad den såg ut på bild, det är en riktigt stor och hög duovagn. Urban däremot är riktigt liten och nätt.

DSC00791

Chicco Trio Active har smarta vred för låsning av framhjulet och bromsen vid handtaget. Den har också täckande sufflett.

DSC00784DSC00785DSC00786

Chiccos huvudprodukt är dock deras paraplysulkys. De har fyra stycken, Chicco Liteway är dock den mest kända och populäraste.

DSC00834

Förutom den finns Chicco Echo som man gjort extra tester på och fått den godkänd för 22 kg. Till en kostnad av ca 900 kronor är detta en riktigt prisvärd sulky eller resevagn till tyngre barn.

DSC00789DSC00792

Chicco Multiway är en rejälare paraplysulky med större hjul och den är lite mer ombonad med sin fotsack, båge och fotsack ingår. Ett alternativ till en mer rejälare sulky om man fortfarande vill ha en paraplysulky. Den kostar ca 2000 kronor.

DSC00790

Chicco Snappy är Chiccos enklaste sulky. Den har ett litet viloläge och en sufflett, låsbara framhjul, men väger bara 5,7 kg och håller bättre kvalité än de allra billigaste sulkysarna. Den blir 22 x 32 x 112 cm ihopfälld och har automatiskt lås. Den kostar ca 600 kronor.

DSC00788DSC00787

Det fanns också flera andra märken representerade, men flera av dem kommer jag skriva om i separata inlägg. Ett märke som också fanns representerat var Babyjogger, som dock presenterade ungefär samma saker som på Underbara barn. Jollyrooms Spring Break var en trevlig mässa för en barnvagnsnörd som jag, även om det hade varit trevligt att se lite mer kända märken representerade.

Råd & Rön testar paraplyvagnar

I senaste numret av Råd & Rön finns ett test av åtta olika paraplysulkys. De vagnar som ingår i testet är Chicco Liteway, Maclaren Techno XT, Chicco Echo, i’Coo Pluto, Babyzen Yoyo, Basson Baby Travel One, Babytravel Bombay XL och 2Me sulky Bergen/Nice. Bäst i test fick Chicco Liteway, men även Maclaren Techno XT, Chicco Echo och i’Coo Pluto har fått bra betyg och klarar alla säkerhetskrav.

paraplysulkys

Chicco Liteway har fått bäst betyg på rygglutningen, men även generellt höga betyg och klarar alla säkerhetskrav, manualen är fullständig och den har inga ftalater i sig. Maclaren Techno XT har fått avdrag för att det saknas en instruktion i manualen, annars har den generellt högre betyg än Liteway. Echo har också klarat alla säkerhetskrav men har något sämre köregenskaper och körergonomi, men så kostar den också mindre än hälften av vad Maclaren gör. i’Coo Pluto har främst fått sämre betyg för att den saknar varningar i manualen och märkning på vagnen.

De övriga vagnarna i testet, Babyzen Yoyo, Basson Baby Travel One, Babytravel Bombay XL och 2Me Sulky Bergen/Nice har fått underkänt i säkerhetstestet och de saknar också märkning enligt standarden och varningar i manualen. Babyzen Yoyo hade en nit som lossnade i uthållighetstestet. Basson baby gick också sönder i uthållighetstestet och har även klämrisk och bitar kan lossna från bågen.

Allra sämst har Babytravel Bombay XL och 2Me Bergen/Nice fått, de klarar inte heller uthållighetstestet, en nit går sönder i chassit. Babytravel har dessutom klämrisk och vassa plastkanter. 2Me ska man akta sig extra noga för, för den innehåller ftalater, mer än tio gånger mer än gränsvärdet. Båda vagnarna saknar flera varningar på vagnen och i manualen, de har dessutom fått dåligt på körergonomi och liggläge.

Testets budget-vinnare blir alltså Chicco Echo. Även Chicco Liteway som får bäst i test och inte heller är så farligt dyr. Vill man satsa på en dyrare vagn är Maclaren Techno XT ett bra köp.

Hela testet finns att köpa här.

Chicco Liteway

Chicco Liteway är en av de mest populära paraplyvagnarna. Den används ofta som resevagn och shoppingvagn. Det som gör att Chicco Liteway sticker ut är bland annat att den har enkla hjul fram istället för dubbelhjul som de flesta andra paraplyvagnar. Det gör den enklare att svänga, hjulen är svängbara men också låsbara. Chicco Liteway har nästan plant liggläge, sufflett, fempunktssele, uppfällbart (litet) fotstöd och varukorg som går att använda som ryggsäck. Vagnen har två körhandtag vilket kan göra det svårt att köra med en hand, handtagen är inte ställbara. Vagnen fälls enkelt ihop med hjälpa av två spakar som regleras med fötterna. Den har automatiskt lås och ett bärhandtag. Hopfälld blir den 105x29x29 cm. Den är 46,5 cm bred och 87,5 cm lång när den är uppfälld. Liteway väger 7 kg och maxvikten är 15 kg. Regnskydd ingår i köpet och båge och mugghållare finns som tillbehör. Chicco Liteway kostar ungefär 1500 kronor. Demovideo

Chicco-Liteway-ihopfälldChicco-Liteway-liggläge

Alldeles nyligen har 2013 årsmodell kommit och det är flera nya färger. En av dem är en All Black, alltså med svart chassi och svart klädsel. Chicco-Liteway

Chicco-Liteway-blåChicco Liteway 2013 - BRUN i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Sulkys / Chicco Liteway hos Köpbarnvagn.se (3674-151-99)Chicco-Liteway-GreenlandChicco Liteway 2013 - COAL BLACK i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Sulkys / Chicco Liteway hos Köpbarnvagn.se (3674-159-99)

I samband med att den nya årsmodellen släppts går det att hitta förra årsmodellen så billigt som 1100 kronor.