Baby Jogger Vue Lite och Vue Double

underBARA BARN kikade jag på Babyjoggers två nya paraplysulkys, Babyjogger Vue Lite och Babyjogger Vue Double.

Vue Lite är precis samma vagn som Vue med skillnaden att den fått nya hjul, nytt chassi och annat tyg, allt för att göra den lättare, och ska därför väga 2 kg mindre än vanliga Vue, dvs 6 kg. Den har också höj- och sänkbar sufflett. Den har fortfarande samma vändbara ryggstöd som gör att man kan använda den bakåtvänd. Man har även gjort om det automatiska låset så att det går längs med chassit istället vilket gör det enklare att låsa upp. Vue Lite kommer till Sverige till våren och kommer att kosta 1995 kronor.

DSC07675

DSC07676DSC07681DSC07682DSC07683 Det kommer också en syskonvariant av Vue, en Vue Double som precis som vanliga Vue har fällbart ryggstödet så att sittdelen kan användas både framåtvänd och bakåtvänd. Detta är alltså en dubbel paraplysulky med individuellt vändbara sittdelar, världens första antagligen. Perfekt om man har ett yngre barn som man vill ha vänt mot sig och ett äldre som vill sitta framåt, eller om man vill ha båda barnen mot sig. Vagnen väger 14 kg och har en maxvikt på sammanlagt 45 kg. Bredden är 75 cm vid bakhjulen och hela 81 cm vid framhjulen. Vue Double kommer att kosta 5795 kronor och kommer också till våren.

DSC07680DSC07679DSC07688DSC07689

Det kommer också en mjuklift som passar i Vue-vagnarna. Den såg riktigt mysig och ombonad ut med höga kanter. Det går också att ta ur väggarna ur liften för att fälla ihop den när man ska resa med den. Liften har lock med en vindskyddande kant och bärhandtag.

DSC07684DSC07685

Det finns också en åkpåse i Vue-sortimentet.

DSC07686DSC07687

Övriga nyheter i Babyjoggers sortiment är att City Mini (även GT) kommer i en ny färg, limegrön. Den här färgen skulle jag GISSA.

Babyjogger-City-mini-limegrön

City Elite kommer i en nygammal färg nämligen Sand.

Många väntar på den nya versionen av Versa, den presenterades inte på Köln-mässan i september och det dröjer troligtvis minst ett år innan den kommer ut på marknaden.

12 thoughts on “Baby Jogger Vue Lite och Vue Double

  1. Elin Inläggsförfattare

   Enligt de som besökte mässan fanns ingen Versa i babyjoggers monter utan den ”hade inte lämnat fabriken”. Någon form av ny Versa kommer ju men eftersom de inte ens hade en prototyp att visa upp känns det som att den ligger långt fram i tiden än så länge. De nyheter som de visar upp brukar dröja mellan ett halvår och ett år.

   1. Ellinor

    Det var ju ett problem med chassit på den gamla versan men som jag förstår det så är det ok nu, funderar på att beställa en från Polen eftersom dom inte säljs i Sverige längre, vad tycker du? Skulle behöva en större sittdel till dottern vi har en donkey nu och jag tycker att den börjar bli liten och versan verkar ju ha grymt mkt plats

    1. Elin Inläggsförfattare

     Tycker jag låter som en bra idé. Många är nöjda med Versa och den är ju riktigt billig i polen. Jollyroom sålde den billigt i helgen också, men det erbjudandet är nog slut nu.

 1. Angelica

  Hej! Har du hört om när Vue Lite kommer till Sverige? Hade tänkt köpa en Vue inför sommarens resor men om det ska komma en Vue Lite så vill jag ju mycket hellre ha den versionen. Hittar ingen info nånstans om denna vagn dock? Verkar säljas i USA redan men på Baby Joggers svenska sida finns det inga spår av att den ens existerar. Har du någon info om när/var/hur man kan köpa en Vue Lite i Sverige?
  Tack på förhand / Angelica

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Den kommer börja säljas i Sverige i mitten av maj, kommer säkert till de flesta av Babyjoggers återförsäljare då.

 2. Nicole

  Hej!
  Vet du vart man kan köpa babyjogger vue lite i Sverige?
  Såg att någon frågat tidigare och du svarat att de ska börja säljas i mitten av maj men jag kan fortfarande inte hitta någon information om den sulkyn på svenska sidor.

  Mvh Nicole

  1. Elin Inläggsförfattare

   Den har blivit försenad, jag tror att det var till slutet av juni men kan ha varit början av juli också.

 3. Danniela

  Hej!
  Nu väntar jag på min vue lite från jollyroom! Men jag undrar om du vet om vue och vue lite kan ha samma bilstolsadapter? Med vänlig hälsning, Danniela

Kommentarer är stängda.