Stroller Spring Break barnvagnsmässa

I detta inlägget tänkte jag berätta om flera olika grejer som jag såg på Jollyrooms mini-barnvagnsmässa i helgen.

En läckerhet som jag spanade in var detta färgklick till babyskydd, Maxi Cosi Pebble, ett babyskydd som jag verkligen rekommenderar, här på ett Quinny Moodd-chassi.

DSC00782

Jag tittade även på flera olika produkter från Choopie, de gör både snygga handtagsöverdrag som heter citygrips, en sittdyna som heter cityliner och en organizer som kallas citystroll. Handtagsöverdragen finns i massor av roliga färger och flera olika längder, de kan användas bara för att pimpa vagnen eller för att dölja en spricka i handtaget. De kan också användas på bågen. Organizern är två i en, i organizern finns en väska med axelband och lock som kan lyftas ut och bäras med sig, tex. vid blöjbyte. Den har också en ficka med öppning för våtservetter och en ficka för mobilen. Banden som man fäster handtagsväskan med har också antiglidfunktion. Alla dessa produkter kommer att recenseras här på bloggen.

DSC00800DSC00803DSC00802

Jag spanade också in Crescents nyheter, de flesta av dem har jag redan sett, men joggingvagnen Marathon hade fått en ny sufflett.

DSC00841

Jag spanade även in Voksis snygga varma och funktionella åkpåsar.

DSC00833

Under eftermiddagen hade de olika leverantörerna och Anna Lavfors från Om barnvagnar en catwalk med barnvagnar. Här visas Quinnys barnvagnar upp.

DSC00840

På Jollyrooms Stroller Spring Break fick jag även chans att titta lite närmre på Chiccos barnvagnar. Chicco är mest kända för sin paraplysulky Liteway, men faktum är att Chicco faktiskt har fyra olika paraplysulkys och dessutom tre stycken större vagnar i sitt sortiment. Chicco Artic, Urban och Trio Activ har jag tidigare bloggat om här. Men efter att ha sett dem i verkligheten ska jag ge lite kompletterande information. Chicco Actic upplevde jag som större än vad den såg ut på bild, det är en riktigt stor och hög duovagn. Urban däremot är riktigt liten och nätt.

DSC00791

Chicco Trio Active har smarta vred för låsning av framhjulet och bromsen vid handtaget. Den har också täckande sufflett.

DSC00784DSC00785DSC00786

Chiccos huvudprodukt är dock deras paraplysulkys. De har fyra stycken, Chicco Liteway är dock den mest kända och populäraste.

DSC00834

Förutom den finns Chicco Echo som man gjort extra tester på och fått den godkänd för 22 kg. Till en kostnad av ca 900 kronor är detta en riktigt prisvärd sulky eller resevagn till tyngre barn.

DSC00789DSC00792

Chicco Multiway är en rejälare paraplysulky med större hjul och den är lite mer ombonad med sin fotsack, båge och fotsack ingår. Ett alternativ till en mer rejälare sulky om man fortfarande vill ha en paraplysulky. Den kostar ca 2000 kronor.

DSC00790

Chicco Snappy är Chiccos enklaste sulky. Den har ett litet viloläge och en sufflett, låsbara framhjul, men väger bara 5,7 kg och håller bättre kvalité än de allra billigaste sulkysarna. Den blir 22 x 32 x 112 cm ihopfälld och har automatiskt lås. Den kostar ca 600 kronor.

DSC00788DSC00787

Det fanns också flera andra märken representerade, men flera av dem kommer jag skriva om i separata inlägg. Ett märke som också fanns representerat var Babyjogger, som dock presenterade ungefär samma saker som på Underbara barn. Jollyrooms Spring Break var en trevlig mässa för en barnvagnsnörd som jag, även om det hade varit trevligt att se lite mer kända märken representerade.

4 thoughts on “Stroller Spring Break barnvagnsmässa

 1. Madde

  såg att du skrev att du hade kikat lite på crescents vagnar. Fanns deras nyhet infinity där?? Är så sugen på den men vågarninge beställa/förhandsboka en då den inte finns att testa ännu. Har du något att säga om vagnen ifall du kikade på den?:) har läst mig till en hel del positivt om den så som bra gung, rymlig sittdel, bra sufflett(men enligt mig skulle den gärna fått vara lite längre) .. Men kan du säga något som du tycker är negativt med den?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Infinity fanns tyvärr inte med men jag har tittat på den tidigare och skrivit om det här: https://www.barnvagnsblogg.com/crescent-2015/
   Jag har dock inte provkört den så noga. Kan tycka att teleskophandtaget kom ganska nära vagnen när jag (167 cm) hade det så lågt som jag önskar) vilket gör att hävkraften blir sämre, och varukorgen ser ganska liten ut. Men det verkar helt klart vara en bra vagn som jag hoppas på testa under våren.

 2. Sofia

  Hej! Detta med chicco echo och 22 kg? Var nyss i kontakt med en internetbutik som hävdade att efter kontakt med chicco att vagnen bara är godkänd för 15kg? Vad tror du? Mvh sofia

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet att den är godkänd för 22 kg, jag har själv pratat med deras säljchef som sagt detta. Däremot är det inte ett EU-test som är gjort, utan ett eget externt test som Chicco valt att göra för att visa att den klarar 22 kg. Enligt standard eu-testerna är den dock bara testad för 15 kg, så det står säkert max 15 kg i manualen. Men Chicco har alltså gjort tester utöver det och garanterar att den klarar 22 kg. Om du kollar bilden på Chiccos affisch i detta inlägget ser du tydligt att det står 22 kg på Chicco Echo.

Kommentarer är stängda.