Chicco Liteway

Chicco Liteway är en av de mest populära paraplyvagnarna. Den används ofta som resevagn och shoppingvagn. Det som gör att Chicco Liteway sticker ut är bland annat att den har enkla hjul fram istället för dubbelhjul som de flesta andra paraplyvagnar. Det gör den enklare att svänga, hjulen är svängbara men också låsbara. Chicco Liteway har nästan plant liggläge, sufflett, fempunktssele, uppfällbart (litet) fotstöd och varukorg som går att använda som ryggsäck. Vagnen har två körhandtag vilket kan göra det svårt att köra med en hand, handtagen är inte ställbara. Vagnen fälls enkelt ihop med hjälpa av två spakar som regleras med fötterna. Den har automatiskt lås och ett bärhandtag. Hopfälld blir den 105x29x29 cm. Den är 46,5 cm bred och 87,5 cm lång när den är uppfälld. Liteway väger 7 kg och maxvikten är 15 kg. Regnskydd ingår i köpet och båge och mugghållare finns som tillbehör. Chicco Liteway kostar ungefär 1500 kronor. Demovideo

Chicco-Liteway-ihopfälldChicco-Liteway-liggläge

Alldeles nyligen har 2013 årsmodell kommit och det är flera nya färger. En av dem är en All Black, alltså med svart chassi och svart klädsel. Chicco-Liteway

Chicco-Liteway-blåChicco Liteway 2013 - BRUN i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Sulkys / Chicco Liteway hos Köpbarnvagn.se (3674-151-99)Chicco-Liteway-GreenlandChicco Liteway 2013 - COAL BLACK i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Sulkys / Chicco Liteway hos Köpbarnvagn.se (3674-159-99)

I samband med att den nya årsmodellen släppts går det att hitta förra årsmodellen så billigt som 1100 kronor.

19 thoughts on “Chicco Liteway

  1. Elin Inläggsförfattare

   Paraplysulkys är lite av en slit och släng-produkt och jag blir inte alls förvånad att de inte klarar samma krav som andra vagnar. Man låter smidighet och lätthet gå före kvalité helt enkelt (för det är antagligen vad konsumenterna vill ha).

   Svara
 1. izabela

  Hej! Jag undrar lite över maxvikten. De flesta resevagnar/sulkys är precis som, Chicco Liteway, anpassade för barn upp till 15 kg. Alltså cirka en tvååring. Hur noga är det med de restriktionerna? Vad ska man annars ha för vagn till 2,5 åringen?

  Supertacksam för svar
  /izabela

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   De flesta vagnarna klarar mer, det är EU-standard att testa för 15 kg och väldigt dyrt att få en vagn godkänd för mer har jag förstått det som. Du kan däremot få problem att reklamera om du använder vagnen till ett barn som väger över 15 kg. Du har då nämligen inte följt instruktionerna om hur vagnen ska användas och har då ingen reklamationsrätt. Chicco Echo är godkänd upp till 22 kg. Kika gärna på detta inlägget för fler tips https://www.barnvagnsblogg.com/mailfraga-resevagn-eller-sulky-med-hog-maxvikt/

   Svara
 2. Maria

  Hej! Vi tänkte köpa en Chicco liteway att ha som resevagn till våran 9 mån kille. Funderar bara på detta med bågen man kan köpa till. Vad finns det för föredrar med att ha båge? Har inte riktigt förstått om det gör vagnen säkrare eller vad den har för funktion.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är för att barnet ska ha något att hålla sig i och om man inte vill använda selen (vilket man bör), eller bara midje- och grenbandet på selen så sitter barnet säkrare med båge. Det kommer en ny modell av Liteway där bågen ingår och vagnen kan fällas ihop med bågen på. Vet dock inte exakt när men någon gång under våren.

   Svara
 3. Helena

  Hej! Har planerat att köpa en Chicco Lightway och har sett på youtube att det finns någon slags åkpåse till den, men kan inte hitta någon sådan i någon butik i Sverige. Vet du vad det kan vara för åkpåse, eller vilken annan som kan passa Chicco Lightway?

  Ca 1 minut in i denna film ser du vilken jag menar: https://www.youtube.com/watch?v=3xAretIS1sI

  MVH
  Helena

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag hittar inte heller någon sådan åkpåse. Antagligen säljs den inte i sverige. Det finns säkert massor av andra åkpåsar som passar, om du vill ha en lite tunnare så finns tex. Buppa softshell, Brio fleeceåkpåse, Buggysnuggle och Easygrow Lite.

   Svara
 4. Ida

  Hej! Skummhandtag har gått sönder på vår liteway sulky. Kan man hitta något på marknaden för att byta ut det? Mvh

  Svara
 5. Alexandra

  Hej! Tack för en jättebra blogg! Har spenderat många timmar här inför olika vagnköp.
  Vi köpte idag en Chicco Liteway till våran ettåring som väger 11 kg. Hade för mig att den hade högre maxvikt än 15 kg (egentligen), men läste igen och såg att det bara stod om Chicco Echo med hög maxvikt.
  Har Liteway samma?
  Tack,
  Alexandra

  Svara
 6. Malin Berggren

  Hej, tack för bra blogg. Jag undrar om du vet om man kan få tag på nya hjul till chicco liteway, och i så fall var. Är så nöjd med vagnen, men ena hjulet är så slitet. /Malin

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.