Chicco Liteway V2 2016

Den klassiska och väldigt populära paraplysulkyn Chicco Liteway har fått en uppdatering till årsmodell 2016. På nya Liteway ingår en båge som kan sitta kvar när vagnen fälls ihop. Nya Liteway har också fått en längre solskärm och förbättrat bärhandtag.408908409763408931

Liteway 2016 kommer också i fyra helt nya färger, beige, blå, grå och röd och kostar ca 1700 kronor.

408935408932

Precis som tidigare har Liteway enkla svängbara hjul fram och dubbelhjul bak. Ställbar rygg i fem olika lägen inklusive fullt liggläge. Vagnen är godkänd från födseln men rekommenderas från 4 månader.408905

Vagnen blir 105x29x25 cm ihopfälld och väger 7,5 kg.

7 thoughts on “Chicco Liteway V2 2016

 1. Sanna

  Hejsan!
  Jag håller på att kolla efter en resevagn och har bland annat blivit tipsad om denna, det står att de i nya modellen har förlängt suffletten men jag kan inte hitta några bilder på detta.
  Vi ska till Grekland och jag är ute efter en vagn som har stor sufflett, gärna paparazzisufflett.
  Till vardags har vi en kronan duo/s och tänker att den nya vagnen även ska fungera som ett mindre lättare komplement utan att vara allt för skranglig och svårkörd på allt utom platta underlag, du får mer än gärna rekommender några modeller som du tror skulle passa! Försöker läsa mig till mycket info här på din blogg, som är jättebra och hjälpt oss att välja kronan framför brio go, men tycker fortfarande att det är svårt att hitta rätt. Så jag skulle vara oerhört tacksam för lite hjälp!
  De modeller vi har kikat på är:
  Chicco liteway
  Stockholm stroller
  Yoyo+
  Silver cross pop 2
  Baby joggar vue lite

  Ha en go dag! Mvh Sanna

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ska du använda vagnen i vardagen och på lite varierande underlag så hade jag hållt mig från paraplysulkys helt. Babyjogger ZIP tycker jag är mycket vagn med tanke på hur liten den blir ihopfälld. Eller kanske Kronan Sulky S? Den blir i mitt tycke på vissa sätt smidigare än en paraplysulky ihopfälld, en paraplysulky är så himla lång. Jag vet tyvärr inte om det är förlängningsbar sufflett på nya Liteway, på bilderna ser det ut som att det kan vara en solkeps som är invikt.

   Svara
 2. Maria

  Hej och tack för en superbra blogg!

  Vi har en Kronan Sulky S som vi är jättenöjda med, men nu när sonen vill gå själv körs vagnen ofta tom (måste ändå ha med den då han inte orkar gå så långt). Vi tänkte komplettera med någon mindre modell att ha till/från förskolan och som resevagn.

  Den behöver ha bra liggläge, solskydd samt inte innehålla massa kemikalier (i den mån man kan veta det).

  Då den ska köras av olika personer så är smidighet är viktigt. Stort plus om den kan spännas fast på cykel (på pakethållare framtill, och ha barnet bak i cykelsits), men inget avgörande krav. Bekvämlighet och körbarhet är viktigare. Vi kör mestadels på asfalt.

  De vi främst funderar på är:
  – McLaren Techno XT
  – Babyjogger city Mini Zip
  – Chicco Echo (suffletten verkar lite kort)
  – Chicco Liteway (sonen väger dock redan 13 kg)

  Skulle bli väldigt glad för en rekommendation eller om du har andra tankar att tillföra!

  Vänliga hälsningar,
  Maria

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Paraplysulkys blir väldigt långa ihopfällda, i mitt tycke är Kronan Sulky nästan smidigare då. Det där med kemikalierna är väldigt svårt att veta. Det är väl bara om den har varit med i något test där de testat för det som man säkert kan veta. Jag hade nog kikat på den allra minsta, som Babyzen Yoyo och Mountain Buggy Nano, särskilt om den ska funka att ta på cykeln. Zipen gillar jag också mycket och den är lite rejälare med bättre liggläge och större sufflett men blir nog svår att ta på cykeln.

   Svara
   1. Maria

    Hej och tack för ditt svar! Vi har hittat en annan cykellösning, så vagnen ska främst funka som ”extravagn” i vardagen och som resevagn. Har tittat på Nanon, men liggläget verkar lite kort för vår 2,5-åring.

    Vilken skulle du föredra av McLaren Techno XT och Babyjogger city Mini Zip om kompaktheten inte är så viktig? Alltså rent kör- och bekvämlighetsmässigt?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

     Väldigt svårt att svara på då jag aldrig kört en mclaren. Jag gillar inte paraplysulkys men har hört gott om just mclaren. Utifrån min känsla svarar jag ändå Zip, den vet jag att den är bra.

     Svara
 3. Marlen

  Hej
  Undrar om den som är i lila färg oxå tillhör den nya modellen? Om inte vet ni om den fattas ngt som finns hos de nya färgerna som du skriver om?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.