Britax 2013

På Kind und Jugend presenterade Britax en hel rad nyheter. En helt ny vagn som heter Britax Affinity, vinterhjul till Britax B-Agile och en B-Agile dubbelvagn!

Britax Affinity: Britax kommer med en helt ny vagn som har stora lufthjul bak och små svängbara låsbara hjul fram. Den har vändbar sittdel och ryggen är ställbar i olika positioner och jag tror att sittdelen är ergonomisk. Fotstödet är ställbart och bågen går att knäppa loss på ena sidan och svänga bort, en funktion som jag verkligen uppskattar nu när min dotter börjar bli större och tyngre. Affinity har aluminiumchassi, ställbart handtag, justerbar fjädring på bakhjulen och den ser ut att ha rejäl fjädring på framhjulen också. Affinity har inbyggda adapterar så att du enkelt kan klicka på liggdel eller babyskydd på chassit. Den är lätt att fälla ihop och låses automatiskt när den är hopfälld, den går att fälla ihop med sittdelen på.

En av sakerna som gör Affinity speciell är att den har colour-kit. Först får du välja vilken färg du vill ha på chassit som finns i tre färger, vitt, silver eller svart. Sittdelen är alltid grå, men till vagnen finns alltså också colour-kit, som består av sufflett, sittdyna, bältesmuffar, vindskydd och varukorgsinlägg. Colour-kitet kommer finnas i rött, lila, grönt, blått, svart och brunt. Du har alltså möjlighet att köpa flera colour-kit om du vill och matcha och mixa, eller byta efter humör. Detta är mycket efterfrågat så det är något som jag tror kommer vara mycket uppskattat. Själv tyckte jag att både den lila och blåa färgen var riktigt snygga. En annan grej som gör Affinity speciell, är att den har något nytt som Britax kallar Teft Protection. Det innebär att alla vagnar har ett individuellt nummer, ungefär som ett registreringsnummer på en bil. Detta numret registrerar du online och jag tolkar det som att alla då kan se vem som äger vagnen och därför blir den mindre stöldbegärlig. Hur det fungerar om man vill sälja den i andra hand vet jag inte. Affinity har en maxvikt på 17 kg, vilket gör den attraktiv eftersom vagnar med hög maxvikt är efterfrågade på marknaden. Inte är den speciellt dyr heller. Sittvagn inklusive regnskydd och spädbarninlägg kostar ungefär 4700 kronor, colour-kit kostar 600 kronor och liggdel 1400 kronor. Jag har tyvärr inte kunnat hitta någon vikt eller mått ihopfälld på vagnen, men jag vet i alla fall att den är 60 cm bred. Den ser ganska lång ut hopfälld om man tittar på videon här nedanför, det skulle vara bra om man kunde fälla in det där fotstödet. Video om Affinity, jag hittade den tyvärr bara på tyska. Jag tycker att denna vagnen verkar riktigt bra och jag skulle inte tacka nej till att köra omkring den här. I december beräknas vagnen börja säljas.

Britax B-Agile Double: Britax kommer också med en dubbelversion av sin vagn B-Agile. Britax B-Agile Double är väldigt lik singelversionen av Agile. Den har dock ställbart handtag och två dubbelhjul fram. Den har individuella suffletter med vädringslucka, individuellt och steglöst ställbara ryggstöd med fullt liggläge, inte helt upprätt sittläge dock. Det går att fästa EN liggdel eller ETT babyskydd på chassit. Man fäller ihop den genom att dra i ett handtag i varje sitts, den har automatiskt lås och den står själv när den är hopfälld. Maxvikten i vagnen är 15 kg per sits. Bredden på vagnen är 78 cm och hopfälld blir vagnen 78x72x31 cm. Britax B-Agile väger 13,2 kg och kommer att kosta 3700 kronor när den börjar säljas i november. Den finns bara i svart. Videorecension av vagnen.

Britax-B-Agile-Double

Britax kommer också med vinterhjul till B-Agile (singelversionen alltså). Vinterhjulen kostar bara 350 kronor och ser ut att vara lika stora som bakhjulen. Jag tycker det verkar riktigt spännande med en sulky med vinterhjul. Undra hur den är att köra? Du kan läsa mer och se bilder på Britax B-Agile med vinterhjul här.

Dessutom har Britax köpt upp barnvagnsmärket B.O.B som tillverkar terräng- och joggingvagnar, så de kommer vi också få se på den svenska marknaden snart.

2 thoughts on “Britax 2013

  1. Alexandra

    Hej jag undrar om man kan ha frambåge/bygel på britax B-agile double och isåfall vilken? Helst två separata mvh Alexandra

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.