Etikettarkiv: Babyzen Yoyo 0+

Babyzen Yoyo 0+, Yoyo+ och Zen

Babyzen har flera fina nyheter på lager. Att det kommer en liggdel till Yoyo jag redan bloggat om, men nu har jag fått se den i verkligheten och fått veta lite mer. Jag fick äran att träffa Gilles Henry som designat Yoyo. Babyzen Yoyo 0+, som den nya uppdateringen kallas, har samma chassi som vanliga Yoyo, men man fäster ett annat tyg istället för sittdelstyget. Det blir då en plan liggyta som kan användas från födseln upp till 6 månader, men det går inte att sitta upp i bakåtvänt läge. Liggytan har en dyna med fempunktsele. Jag frågade lite om selen och Gilles sa att de var tvungna att sätta en sele, eftersom det inte är något stopp i fotändan. Men å andra sidan kunde de inte sätta något stopp där heller, för standarden säger att det måste vara hårt (som en liggdel) och då fungerar ju inte ihopfällningen. Alltså finns en sele, men använder man den medföljande fotsacken och stänger den med dragkedja känns det ganska lugnt att använda den även utan sele. Och selen går att stoppa in bakom dynan.

DSC01876DSC01875

Läs mer

Babyzen Yoyo 0-6 månader

På mässan i Köln som var i helgen presenterade Babyzen ett tillägg till Yoyo som gör att den går att använda redan från födseln. Det är en ny bakåtvänd liggdel som placeras på samma chassi som vanliga Yoyo. Liggdelen används för 0-6 månader och när barnet blivit 6 månader byter man till den vanliga sittdelen.

Babyzen-Yoyo-liggdel

Yoyo kommer säljas i tre olika delar, chassi, 0-6 månaders delen och vanliga sittdelen. När man köper den väljer man själv vilka delar man vill ha. Vagnen blir lika liten och går som handbagage på flyget även med 0-6 månaders-delen på.

Liggdelen tycker jag ser ut att vara ett plant liggläge som fästs i samma punkter som den vanliga sittdelen och sedan är det någon form av åkpåse eller lift i den.

Den nya 0-6 månaders insatsen till Yoyo kommer komma i slutet av året och priset är inte satt än.