Etikettarkiv: Mountain Buggy Nano

Nya Mountain Buggy Nano V2 vs gamla Nano

2016-01-14 14.39.49

jobbet har vi nu fått in nya Mountain Buggy Nano V2 och jag passade på att ta lite jämförelsebilder mellan gamla och nya Nano. En viktig punkt hade jag missuppfattat tidigare. Det är ingen skillnad på liggläget i nya Nano när den används som sittvagn, skillnaden är att du kan knäppa loss klädseln och förlänga remmen extra långt så en lift kan placeras i sittdelen, men det läget får endast användas tillsammans med liften. Liggläget i sittvagnen är alltså det samma i Nano och Nano V2. På bilderna har vi Nano med svart sufflett till vänster och Nano V2 med röd sufflett till höger. Läs mer

Mountain Buggy Nano 2.0

mountain-buggy-nano-compact-lightweight-travel-stroller-with-nautical-sunhood-3-4-view_1200x1200

Inom en mycket snar framtid kommer Mountain Buggy Nano att uppdateras. Den största förändringen är liggläget, som kommer bli nästan helt plant. Detta gör också att man kommer kunna köpa till en lift och placera i vagnen och därmed använda vagnen från nyfödd. Liften har sufflett, bärhandtag och ett lock som stängs med dragkedja. Liften kostar 799 kronor och finns tillgänglig i februari.

Läs mer

Baby Jogger City Mini ZIP vs Mountain Buggy Nano

DSC02536

Babyjogger City Mini ZIP och Mountain Buggy Nano är två rymliga vagnar med hög maxvikt som passar större barn och blir väldigt små ihopfällda. Vid en första anblick är de väldigt lika men det finns några avgörande skillnader.

Baby Jogger City Mini ZIP Mountain Buggy Nano
Hjul: 4 EVA-hjul 4 EVA-hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Nej Nej
Fästa babyskydd på chassit: Nej Ja
Typ av sittdel: Fälls med rem Fälls med rem
Sittdel vändbar: Nej Nej
Vändbart handtag: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst Steglöst
Broms: Handbroms, kugghjul Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Mountain Buggy Nano vs Babyzen Yoyo

Jag jobbar extra på Din Baby och eftersom vi säljer både Mountain Buggy Nano och Babyzen Yoyo passade jag på att ta några jämförelsebilder på dem. Jag har också haft båda vagnarna själv. Båda vagnarna blir riktigt små ihopfällda, Yoyo blir dock lite mindre vilket får avgörande konsekvenser om man vill flyga med vagnen som handbagage.

2015-05-15 17.36.00

Mountain Buggy Nano Babyzen Yoyo
Hjul: 4 EVA-hjul 4 PU-hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Nej Ja, som tillbehör
Fästa babyskydd på chassit: Ja Nej
Typ av sittdel: Fälls med rem Fälls med rem
Sittdel vändbar: Nej Nej
Vändbart handtag: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst Steglöst
Broms: Fotbroms, kugghjul Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Minirecension av Mountain Buggy Nano

Mountain_Buggy_Nano_21

Märke: Mountain Buggy
Modell: Nano
Färg: Ruby

Mountain Buggy Nano är en riktigt smidig liten sulky som inte blir större än en portfölj ihopfälld. Jag har använt den till min son som är 15 månader, men min dotter som är 4 år har också fått provsitta. Jag har använt vagnen mest till och från bilen och för shopping och ärenden men lillen har även sovit i den och jag har gått någon promenad med den. Nu är det dags för recension.

Läs mer

Första intrycket av Mountain Buggy Nano

DSC01755

Jag har köpt en Mountain Buggy Nano som jag ska testa. Jag har varit ute på första promenaden med den och tänkte dela med mig av mitt första intryck. Jag tyckte den var lättkörd och lättsvängd, den går bra att köra med en hand. Tack vare den lätta vikten är den också väldigt lätt i uppförsbackar. Det finns ingen bakaxel så man kan ta ut stegen ordentligt utan risk att sparka i. Hjulen är vanliga EVA-hjul så de knastrar en del från grus. Handtaget är ganska lågt på 101 cm men jag tycker det är lagom högt för mig som är 167 cm.

Läs mer

Råd & Rön testar sittvagnar

Råd & Rön har testat elva olika sittvagnar i sitt senaste nummer. De vagnar som är med i testet är Stokke Xplory, Jané Epic, Mountain Buggy Nano, Bugaboo Bee 3, Nuna IVVI, Phil & Teds Vibe, Phil & Teds Verve, Chicco Urban, Concord Wanderer, Graco Evo XT och Silvercross Pioneer.

Råd-&-Rön-3-2015

Det som jag lägger störst vikt vid i Råd & Röns tester är säkerhetstestet och kemikalietestet. De har också någon sorts panel som testar vagnarna hur de är att hantera och så vidare, men utslaget på det testet verkar kunna bli lite hur som helst och jag undrar lite hur mycket tidigare erfarenheter av barnvagnar som panelen har. Man ska dock veta att hanterbarheten, som de kallar den delen av testet, utgör 70 procent av totalbetyget. Jag brukar dock bara titta på säkerhetsbetyget och kemikaliebetyget när jag läser Råd & Röns tester.

Stokke-XploryJané-EpicMountaon-Buggy-NanoBugaboo-Bee-3Nuna-IVVIPhil-&-Teds-Vibe

Phil-&-Teds-VerveChicco-UrbanConcord-WandererGraco-Evo-XTSilver-cross-Pioneer

Alla vagnar utom Graco Evo XT klarar säkerhetskraven, Evo XT har fått nedslag då det går att bita loss skum från bågen. När det gäller kemikalierna har dock de flesta vagnarna fått anmärkning. Man har testat för ftalater, PAH (polycykliska aromatiska kolväten), fosforerade flamskyddsmedel, fenoler, formaldehyd, organiskt tenn och klorparaffiner. Alla barnvagnar utom två, Stokke Xplory och Silver Cross Pioneer, har förhöjda halter av PAH, som alltså är ett cancerframkallande ämne, i handtaget. Förutom det har också Chicco Urban, Concord Wanderer och Graco Evo XT förhöjda halter av flamskyddsmedel i textilerna. Silvercross Pioneer har mycket höga halter av flamskyddsmedel både i textilierna och handtaget. Silver cross Pioneer har därför fått sämst i testet.

Bäst i test blir Stokke Xplory, mycket tack vare att man inte hittar några förhöjda kemikaliehalter i vagnen. Hela testet kan du köpa här.

Mountain Buggy Nano presenterad

Nu har Mountain Buggy presenterat sin nya resevagn Nano, och lagt upp all information om den på sin hemsida. Läs också gärna min recension av Nano här.

Mountain-Buggy-Nano[3]Mountain-Buggy-Nano[1]

Nano är en otroligt liten och smidig sulky som endast är framåtvänd. Som sittvagn är den godkänd från sex månader upp till 20 kg. Det går också att fästa ett babyskydd och då går den att använda från nyfödd. Babyskyddet fästs med bälte och remmar så det går att använda i princip vilket babyskydd som helst, men det är inte lika smidigt som klick-fästen. Sittdelen har liggläge, men det är inte helt plant, vagnen har fempunktssele med olika höjder för axelbanden. Sittdelen har också ställbart fotstöd. Nano har en sufflett med solkeps och vädringsfönster baktill. Handtaget har en fast höjd på 98 cm, varukorgen har en maxvikt på 5 kg. Alla fyra hjul är 6 tum, framhjulen är svängbara och låsbara. Bakhjulen har fjädring. Bromsen justeras med en fotpedal vid ena bakhjulet.

Mountain-Buggy-Nano-väska

Enligt ryktena skulle MB Nano gå att ta som handbagage på flyget, den marknadsförs som att den går att ta som handbagage, men kollar man på måtten uppfyller den inte standardmåttet för handbagage. Mountain Buggy Nano blir 56x51x31 cm ihopfälld och standardmåttet för handbagage är 56x45x25 cm. Maxmått för handbagage på både SAS och Norwegian är 55x40x23 cm. Med tanke på hur svårt det verkar vara att få med sig Babyzen Yoyo (som faktiskt är tillräckligt liten) så tror jag att den kan bli riktigt svårt att få ta med sig Nano ombord, tyvärr.

mountain-buggy-nano

Nano fälls ihop i två steg och man behöver båda händerna, den har automatiskt lås ihopfälld. Den går att fälla upp med en hand. Mountain Buggy Nano väger 5,9 kg, den är 56 cm bred och maxvikt är 20 kg.

Mountain Buggy Nano finns i tre färger, med svart, blå eller röd sufflett. Den levereras i början av mars och kostar 2500 kronor.

Mer info om Mountain Buggy Nano hittar du på Mountain Buggys hemsida och det finns även en komplett instruktionsfilm. Min recension av Mountain Buggy Nano hittar du här.

Mountain Buggy Nano

Mountain Buggy kommer nästa år komma med en fjäderlätt sulky som bara väger 4,8 kg. Ryktet säger också att den blir så liten ihopfälld att den går som handbagage på flyget. Den fungerar också som ett travel-system, dvs. du kan fästa ett babyskydd på chassit.

Mountain-Buggy-Nano[3]

Vagnen har fyra små hjul och de främre är svängbara, den ska också ha fjädring. Sitsen är framåtvänd och godkänd från 6 månader och den har liggläge. Maxvikten är 15 kg. Det ingår en väska till Nano som du kan lägga vagnen i.

Mountain-Buggy-Nano

Mountain-Buggy-Nano[5]

Jag läste på ett ställe att priset skulle ligga på 250 euro, om så är fallet är det riktigt bra. Mer information kommer så småningom, Mountain Buggy Nano kommer komma någon gång under 2014.