Första intrycket av Babyzen Yoyo+

Jag har fått chansen att genom ReiRei testa nya uppdaterade Babyzen Yoyo. För snart tre år sedan testade jag en äldre Yoyo, men jag ser verkligen fram emot att testa denna uppdaterade modellen både för att den har många fina förbättringar men också för att det känns som att Babyzen Yoyo passar mig och mina behov väldigt bra just nu. Jag testar versionen som heter 6+, dvs en framåtvänd sittvagn, Yoyo finns också i en 0+ version som är en bakåtvänd liggdel. En stor nyhet för Yoyo+ är också adaptrar för att kunna fästa babyskydd på vagnen.

2016-02-11 09.38.28

Babyzen Yoyo är en väldigt kompakt vagn som blir liten ihopfälld och den är känd för att den går som handbagage på flyget och passar därför riktigt bra som resevagn. Jag har inga resor planerade den närmsta tiden, men tycker ändå att Yoyo passar mig väldigt bra just nu, dels eftersom vi inte använder vagn så mycket, men ändå inte kan åka hemifrån helt utan vagn, då känns Yoyo helt perfekt att slänga med i bagaget, den tar ju nästan ingen plats. Dels eftersom jag alltid kör vagn till förskolan och den lilla vagnplatsen under tak utanför förskolan alltid är full när jag kommer. Det är så skönt att kunna fälla ihop vagnen och gömma den nästan var som helst.

Babyzen Yoyo+ har fått flera uppdateringar. Den har bland annat fått maxvikten höjd och den ligger nu på hela 18 kg. Min snart 5-åring som iofs aldrig åker vagn klarar sig nästan inom maxvikten, hon ryms också i vagnen utan problem. Det är gott om plats upp till suffletten men hon får inte riktigt stöd för huvudet och skulle inte kunna ligga i vagnen, hon är 107 cm lång.

DSC04980b

Varukorgen har också blivit väldigt mycket bättre, den har både fått högre maxvikt (5 kg) och blivit betydligt större. Nu är det inga problem att rymma alla extrakläder, teckningar och annat som ska med hem från förskolan. Till och med en liten handling får plats.

Jag har även testat att köra den i några centimeters nysnö och det fungerade utan problem. (50 shades of blått 😉 )

2016-02-15 09b

Det faktum att 2-åringen sätter sig i vagnen utan att protestera och sparka och vifta vilt omkring sig är ett mirakel i sig. Han verkar gilla den här vagnen, jag behövde inte ens spänna fast honom.

Babyzen Yoyo+ har också fått ett nytt tyg på klädseln som känns tåligare och finare, en förvaringsficka bakom ryggen och en del andra små förbättringar, mer om det i den fullständiga recensionen som kommer här på bloggen så småningom.

4 thoughts on “Första intrycket av Babyzen Yoyo+

 1. Veronica

  Det ska bli intressant att läsa din recension av Yoyo! Jag är ute efter en bra sittvagn son blir kompakt när man fäller ihop den, och har därför tidigare tittat på kronan sulky s. Nu har jag även upptäckt yoyo som verkar vara ännu smidigare ihopfälld.
  Vi är i behov av en sittvagn, att ha som endavagn men som också är smidig att ha med på utflykter och resor.
  Vilken av dessa två skulle du rekommendera i första hand?
  Tacksam för svar!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Svårt, men om vagnen ska användas relativt ofta och som endavagn skulle jag nog gå på Sulky S, bättre körkänsla, bättre framkomlighet, bekvämare att sova i osv. Yoyo är bra och fungerar i vardagen som shoppingvagn eller bilvagn, eller till vardagen om den inte används så mycket, men jag skulle inte vilja ha den som endavagn till ett yngre barn.

 2. Julia

  Hej Elin och tack för en fantastiskt bra blogg som hjälpt mig som förstagångsmamma otroligt mycket!
  Det blev en Teutonia Cosmo efter att ha läst på hos dig. 🙂

  Nu ska vi om några veckor iväg på en månads rundtripp i USA. Vår lille är då 5-6 månader.
  Tänkt att köpa en babyzen yoyo just för handbagage finessen, men såg idag ditt inlägg om att Lekmer lanserat en handbagage vagn. Vad skulle du säga om du fick välja mellan dessa?
  Och när det gäller just Babyzen yoyo- bör man köpa liggdelen till en bebis i den åldern? (Rätt så mycket intryck med en USA resa, new york gator och allt vad det blir…) och köper man en egen liggdel eller är ligg- och sittdel samma sak på den vagnen bara att man klickar ur och byter plats på den där plattan som är ryggstöd på sittdel och man alltså då bara behöver köpa till en sån åkpåse man ser på en liggvagnsbild?
  Försökt youtube:a mig fram, men fattar inte riktigt vilka grejer jag ska beställa för att inte få dubbelt av ngt…

  Tack för att fin blogg finns!(!) du behövs! 🙂
  Varma hälsningar från Julia, ännu en vilsen mamma i barnvsgnsdjungeln

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har aldrig testat Carena Kobbe, så jag vet inte vilken jag skulle välja. Men i den åldern skulle jag nog satsa på liggdel, om barnet trivs med att ligga ner. Du behöver köpa både liggdelsbas och liggdelsklädsel och chassi för att få liggvagnen. Det är inte samma del som till sittvagnen, för att få en komplett sittvagn behöver du också sittdelsbas och sittdelsklädsel.

Kommentarer är stängda.