Emmaljunga 2013!

Nu finns Emmaljungas hela kollektion för 2013 uppe på hemsidan. Så nu finns alla information om Emmaljunga Monkey, det nya Edge-chassit Duo S och nya färger och funktioner.

Vi börjar med den största nyheten, Emmaljunga Monkey! Den har två olika chassin, ett singelchassi och ett dubbelchassi. Den heter Emmaljunga Monkey i singelutförande och Emmaljunga Double Monkey med dubbelchassi. Man kan välja antal liggdelar och sittdelar när man köper vagnen och sittdelarna är vändbara oberoende av varandra.

Emmaljunga Monkey har ergonomiska sittdelar och vikledshandtag. Double Monkey har två svängbara lite större hjul. Den är 79 cm bred och hopfälld blir den 93x79x55 cm. Själva chassit väger 10,6 kg och med två sittdelar väger den 17,8 kg. Sittdelarna väger endast 3,6 kg och liggdelen väger 4 kg.  Singelchassit är väldigt likt Emmaljunga City Jet och har dubbla svängbara hjul fram. Singelchassiet väger 7,4 kg och med sittdel väger den 11 kg, precis som Ozone. Singelchassiet är 53 cm brett och hopfälld blir den 85x53x46 cm. Monkey finns i färgerna PP Apple, PP Sun, PP Coffee, PP Light Grey, PP Navy, PP Dark Beige, PP Khaki, PP Black. Dubbelchassit kostar 3200 kr, singelvagnen kostar 5000 kr, sittdelarna och liggdelarna kostar 2000 kronor styck. Tyvärr kommer inte vagnen att komma förrän november-december ungefär. Sammanfattningsvis tror jag att Emmaljunga Monkey är en bra syskonvagn, men tyvärr lite bred. Men jag tror inte på den som singelvagn eftersom de dubbla framhjulen lätt blir svårstyrda.image

Emmaljunga Monkey2

Emmaljunga Double Monkey2

Emmaljunga Double Monkey

Emmaljunga Double Monkey3

Det kommer även ett nytt chassi till Edge som ersätter Uniq-chassit. Det nya chassiet heter Duo S och det har punkteringsfria hjul. De bakre är 31 cm i diameter och de främre är 23 cm i  diameter. Framhjulen har stänkskärmar och vagnen har gummihandtag med vikled, ställbar fjädring och tygvarukorg. Själva chassit väger 8,5 kg. Med sittdel väger vagnen 14,6 kg. Vagnen är 57 cm bred och blir 93x57x53 cm hopfälld. Mer info finns här.

Emmaljunga-Edge-Duo-S

Det finns även en del “gamla” vagnar som kommer tillbaka, till exempel Emmaljunga Smart Duo Combi.

Även Emmaljunga Twin City Cross kommer tillbaka, nu under namnet Double City Cross. Den väger 18,2 kg, är 79 cm bred och blir 90x79x50 cm hopfälld.

Emmaljunga-Double-City-Cross

imageEn nyhet är att det kommer en liggdel som kallas City Korg Supreme. Den har fått samma vaggfunktion som Edge/Mondials liggdel har och den har även Thermobase botten, vaggfunktion, integrerat myggnät, utdragbar solskydd och en luftningslucka i suffletten. Det står inget om den har ryggstöd som går att fälla upp men jag hoppas det för det tycker jag är en väldigt smart funktion. Den finns bara i vissa utvalda färger. Här i färgen PP Coffee.

Emmaljunga-City-Korg-Supreme

Mondial kommer i en brun quiltad läderimitation och färgen heter Espresso Leatherette. Den finns även till City Cross, Nitro och City korg.

Emmaljunga-Mondial

Ozone finns kvar, och har fått inbyggt myggnät och solskydd i suffletten, här i den nya färgen Black Carbon, som jag tyckte var rätt snygg, trots att jag egentligen tycker om färg.

Emmaljunga-Ozone-Black-Carbon

Andra nyheter för 2013-kollektionen är att PP-färgerna har fått gummihandtag med ny design och stänkskärmar. Här under ser du Emmaljunga Nitro i PP Navy:

Emmaljunga-Nitro

En bra grej är att Emmaljunga förändrat de punkteringsfria hjulen på PP-vagnarna så att de har kraftigare yta i TPU. Förhoppningsvis kommer man slippa problemen med grus som fastnar i hjulen. Emmaljunga själva om PP i katalogen:

“Om du köper en City Cross, Nitro eller Ozone i Polar Performance får du stänkskärmar vid hjulen. Dessa vagnar är även utrustade med helt nydesignade TPU-däck som ger vagnen körkomforten av ett lufthjul samtidigt som du har fördelen av ett lättviktshjul som inte behöver pumpas upp. Det sportiga styret ger dig bra grepp i både värme och kyla och fulländar din offroadupplevelse.“

Om TPU-hjulet skriver Emmaljunga också:

“Däcket består av yttermantel som är tillverkad av det extremt slitstarka materialet TPU. Yttermanteln i TPU fungerar som en roterande sula och ger längre livslängd på däcket samtidigt som rullmotståndet minskar till under hälften av ett vanligt EVA däck! Du märker skillnaden direkt på släta underlag då endast TPU-sulan är i kontakt med underlaget.
Då underlaget blir mjukt sjunker TPU-sulan igenom och hela däckets bredd börjar arbeta med att hålla vagnens vikt ovanpå underlaget. Resultatet är att du få det bästa av två världar. Naturligtvis blir du som Emmaljunga-ägare först på stranden eller stan med detta hjul. Systemet är patentsökt.”

Här nedanför finns bild på TPU-hjul, först på plant underlag och sedan i sand.

imageimage

Det verkar inte längre finnas några vita hjulsidor utan även de vita chassina har svarta hjulsidor. Leatherettefärgerna har fått blankt metallchassi på city cross, istället för borstat som det var förut. Hopfällningsmekanismen och den ställbara fjädringen har lite annorlunda design men om det är någon skillnad funktionsmässigt vet jag inte.

Det kommer även en hel del nya tillbehör till Emmaljungas vagnar. Det kommer vinterhjul till Nitro och Ozone som tillverkas av Emmaljunga själva. Det är lite större, fasta hjul med samma bredd som bakhjulen som går att montera på vagnen istället för de svängbara hjulen. I paketet ingår två hjul, en hjulaxel och två fästen. Montering sker i butiken. En annan nyhet är att alla vagnar har fått inbyggt solsegel i suffletten som du fäster runt handtaget.

image

image

Emmaljunga Twin Nitro kommer att utgå. Utgår gör även Vinter- och Allroundåkpåsen som ersätts av en “vanlig” åkpåse och en babyåkpåse. Emmaljungas åkpåse är lik den gamla allroundåkpåsen. Den går att använda som sittdyna och har öppning för fempunktssele i två olika höjder. Skillnaden är att denna har fleecefoder och dragkedja mitt fram. Babyåkpåsen passar till alla Emmaljungas liggdelar, ej liftarna och sittdelarna. Den finns i White Leatherette och svart. Det kommer även ett nytt regnskydd som kallas Emmaljunga regnskydd exclusive nylon. Det har tejpade sömmar och är förhoppningsvis lite mer regntätt en Emmaljungas vanliga regnskydd. Men detta köps som tillbehör. Det går även att få leatherettehandtag till cromechassit.

2012-08-16 10.42.16Uppdaterat! En otroligt bra nyhet som jag själv upptäckte när jag var och kikade på den nya kollektionen är att de äntligen har gjort selen på sina vagnar justerbar! Förut har axelbanden suttit väldigt högt upp, ovanför huvudet även på ett större barn. Men nu har de gjort ett lägre fäste till axelbanden och även ett fäste närmre barnet för grenbandet. Detta gäller åtminstone, City Cross, Nitro och Edge, Mondial, Classic Sport sittdelarna. Hur det är med Ozone, Scooter och Scooter S vet jag inte.

Färgmässigt har man kommit med två nya jeansfärger, en mörk och en ljus, den ljusa ser ni har till höger. Man verkar ha tagit fasta mycket på “flower”-mönstret och “capri”-mönstret. PP-färgerna har blivit väldigt neutrala, förutom de två nytillskotten “Apple” och “Sun” som är minst sagt färgstarka. De nya färgerna Canvas och Scandinavian förstår jag mig inte på alls, jag tycker faktiskt de är jättefula. Du kan se bilder på alla nya färger här.

För mer information om Emmaljungas olika vagnar och modeller klicka här.

41 thoughts on “Emmaljunga 2013!

 1. Anonym

  JÄTTEKUL med nya bilder på Emmaljunga, och speciellt Monkeyn som jag är så intresserad av.

  Men jag undrar, stänkskärmar på de främre hjulen, går de att ta av? Vet du om de går att ta av på ”gamla” vagnar med stänkskärmar? För annars undrar jag hur det funkar i Norrland, vi har klibbsnö och det packas ju fullt mellan hjulen och stänkskärmen på två sekunder…

  /L-M

  Svara
 2. Anonym

  Endelig 🙂 Tycker vel den bruna quiltade var snyggest och kansje den nya PP grå.. Blir kul och se de andra färgene som du inte har. De andra nya färgene var vel inte spes. fina.
  Håpas de är klara för leverans i aug/sept. Ellers så får de bli en av de gamla Silver check, cream L. eller brown flower.

  Hva är skilnaden på smart duo kombi och city cross? Hva ville du valgt hvis du hadde lite problem med akslar och gikk en del promenad på grusväg och i snö?
  /Rita

  Svara
 3. Madde

  Är Monkey sittdelens fotstöd reglerbart (vinkel-bart?)?

  Är det nya fästen (easy-fix 2.0?) på Monkey, för att man inte skall kunna använda andra sitt-/liggdelar än just Monkeyns sitt-/liggdel?

  Är Sun samma gula som Sunset?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, fotstödet är reglerbart.

   Jag vet inte om själva fästet är annorlunda, men sitt- och liggdelarna är smalare så det går ändå inte att använda andra sitt- och liggdelar.

   Det vet jag inte, jag tror inte att det är exakt samma.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det gör den! Katalog och hemsida kommer i vecka 33 och vagnarna brukar börja levereras i augusti-september.

   Svara
 4. Anonym

  Så fruktansvärt fula tyger och klädslar! Där är ett fåtal som är okej, men det mesta är förskräckligt! Förstår inte varför inte Emmaljunga breddar sig och gör vagnar till oss som vill ha en enkel och stilren vagn?
  Monkey (med det löjeväckande namnet) som singel kommer nog inte att sälja i många ex, ful och dålig användarmässigt.
  Om Monkey som dubbel ska sälja så måste verkligen måtten vara superbra och priset riktigt lågt annars har den inte en chans i min kategori iaf.
  Måste ändå…varför anspela på Buggaboos succé när Monkey inte ens är samma sorts vagn som fullträffen Donkey? Gör hela grejen ännu mer löjlig och Emmaljunga som märke ännu mer ifrågasatt. Synd. Emmaljunga kunde gått en annan vagn. Stil, kvalitet och klass…istället för det här…

  Svara
 5. Anonym

  Kul med bilder! Mindre kul att se designen på klädslarna. Ser lågbudget ut, tycker jag.

  Helena

  Svara
 6. Elin

  Usch va besviken jag blev.. Riktigt fula färger och de nya modellerna var ju fullkomligt gräsliga :S

  Svara
 7. Fia

  Varför kan dom inte bara ta o strunta i alla fula knepiga mönster?!!Hoppades på att de ”kollat”av vad kunderna vill ha..Önskade såå att de skulle komma med en mer stilren look,men icke!Känner många som tycker illa om emmaljungas dille på mönster o streck..

  Svara
 8. Anonym

  Tack för förhandsvisiningen, jätte nöjd, framför allt med Monkeyn. Du har inte måtten på Monkey som syskonvagn, framförallt bredden på chassit.
  Tyvärr var väl färgerna sisådär, men håller dessa nya vagnar samma höga kvaité som vanligt så har vi äntligen hittat vår blivande syskonvagn 🙂

  Svara
 9. Anonym

  Tänkte fråga dej om lite råd. Är sugen på en EL nitro, vill ha en smäckrare sittvagn och en som man kan ha barnet mot sig. Saken är den att vi bor på landet, går mest på fasta grusvägar och asfalt. Min fråga, passar denna vagnen till att ha på landet? Frågade i butiken, och dem sa ja. Men dem vill ju liksom sälja med stort S, så dem struntar nog egentligen i det. Har en citycross nu, men vad jag kan läsa mej till så ska nitron även va mer lättkörd och ta mindre plats i bagaget. Och det lockar ju när det Ernst som nitron har mer fördelar…

  Svara
 10. Anonym

  Vet du om de har gjort om city crossen i färgen black mycket eller ser den ut som tidigare årsmodell? Personligen hoppas jag inte de har gjort om den något direkt. Har en city korg-09 som jag har tänkt använda så jag hoppas inte infästningen är ändrad 🙂

  Svara
 11. malin

  tänkte lite på nya tvillingvagnen monkey, kan man vända på sitt delen? vilka färger kommer den finnas i ? och ungefär vad kommer den ligga på för pris ?

  Svara
 12. Anonym

  emmaljunga känns som en pensionär/lantis barnvagn ännu mera tack vare gräsliga material o färgval. Har en PP/blue Scooter S som jag är jättenöjd med, men de skulle ku verkligen inte skada att poppa upp dem lite 🙂

  Svara
 13. Anonym

  De viktiga för mig är funktionerna på barnvagnen och att den är säker och bekväm, färgen spelar mindre roll. Jag kommer prova nya syskonvagnen den ser trevlig ut.

  Svara
 14. Anonym

  Hi,

  I just saw katalog of Emmaljunga 2013 models but there isn`t any colors of monkey double. So, do you know something about the colours?

  Thank you very much and have anice weekend!

  Svara
 15. Anonym

  Håller med anonym (20 juni). Varför går EmmaLjunga som är en klassisk vagn på att ta inspiration från Bugaboo. Även om jag äger en bugaboo och haft två emmaljunga så blir jag lite besviken på att dom kör litet copy från BB, EL är bra starkare än så. Denim tyget är förfärligt tycker jag :S

  Svara
 16. Märta

  Har en nitro city, blev nu lite avis på de stora svängbara hjulen som kommer nu kan man köpa dom separat om man vill ha de istället?

  Svara
 17. Sandra

  Och Halleluja för nya selen!! Inte en dag för tidigt…

  Det känns som att årsmodell 12 och tidigare kommer tappa i begagnatvärde iom dessa rejäla uppdateringar av vagnarna. För när jag ska köpa vagn om nått/några år kommer jag inte vilja ha tex en Nitro utan nya selen, soltaket osv. Och hoppas att nya däcken kommer till alla färger, så synd att man ska behöva dras med de gamla bara för att man vill ha en viss färg.

  Och en sak till bara, de har bara en ”flowers-färg”, den gråa har löv- och inte blommönster 😉 Himla fin!

  Var och kikade på lokala BP i veckan och de hade fått in canvas, scandinavian, espresso och dark denim i vagnar och även light denom i en skötväska. Måste säga att light denim växer på mig även om det ser lite billigt ut att det bara är ett fototryck och inte tygets riktiga effekt som på dark denim.
  Annars väntar jag spänt på att få se nya duo S-chassit IRL! Det känns som den vagn jag vill ha i framtiden. Och tänk när vagnarna börjar poppa upp på stan, kul!

  Svara
 18. Anonym

  De där med selarna är jättebra, MEN en minimizer dyna fungerar också alldeles utmärkt till att justera selen med.

  Svara
 19. Anonym

  Hej!

  Vet du om en Classic Sport sufflett går att sätta på en Mondial sittdel. Tänker att om man vill använda vagnen till fler än ett barn är det tråkigt om suffletten är lite solblekt när man sätter tillbaka den på ligdelen, och då istället ha en separat sufflett till sittdelen.

  Tack för en bra sida!
  /Erica

  Svara
 20. Johanna

  Hej!

  Är det verkligen solsegel på alla Emmaljungas vagnar numer?
  Har du fått reda på om bältesregleringen finns på fler vagnar? Undrar just över Scooter 2.0 som jag planerar att köpa snart. Eventuellt väntar jag tills 2014-kollektionen släpps… (För den brukar väl släppas sommar/höst? Fast… När brukar de vara leveransklara?)

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej!
   Scooter 2.0 och Scooter S har varken solsegel eller ställbar sele. De vagnar som har solsegel är Mondial, Edge, City Cross, Nitro och Ozone.
   Nästa års kollektion brukar presenteras i juli-augusti och börja levereras i augusti-september.
   MVH Elin

   Svara
   1. Johanna

    Tack för svar!
    Har en ny fråga till dig… Har hittat en fin och prisvärd vagn på blocket. Men den saknar fotsack. Tänkte köpa en ny fotsack som egentligen är till en annan vagn (som passar City Cross, Nitro, Cerox och Classic Sport) eftersom där finns en färg som funkar bättre än de som finns att välja på bland Scooterns fotsacks, men passar den fotsacken på en Scooter 2.0 tro?

    Svara
     1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, den passar och går att använda men den fotsacken är större än scooterns så den blir ganska stor och säckig.

 21. Erica

  Hej!
  Jag har blivit erbjuden att köpa en Emmaljunga monkey singel. Både ligg-, sittdel och babyskydd. Tänkte läsa på, men den finns inte på emmaljungas hemsida. Det jag undrar är hur det gick för denna modellen? Produceras den inre längre för att den va dålig på något sätt??

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Den fanns bara ett år (modellår 2013) och ersättes sedan av Viking. Anledningen till att den gjordes om var att sittdelen var väldigt liten och smal, den funkade bara till 1,5 år ungefär. Viking har fått bredare sittdel vilket gör att mycket större barn får plats. Man kan dock sätta Vikings sittdel på Monkey-chassit om man vill.

   Svara
 22. Theos mamma

  Hej.
  Tack för denna superblogg, du är en pärla!
  Jag har en fråga som jag tänker att du av alla nog faktiskt kan ha koll på… Jag chansar 🙂
  Jag har en monkey -13 – fullkomligt ÄLSKAR den vagnen! Men nu vill jag ha en shoppingkorg till :O
  Vet du om Vikings sidokorg kan passa även på mokeyn?

  Håller nu tummarna stenhårt för att du kan ha svaret! 😀 🙂 😀

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Tack så hemskt mycket 🙂 Sidokorgen passar alla Emmaljungor från årsmodell 2013, alltså även Monkey. Viking-chassit och monkey-chassit är förresten det samma, det är bara hjulen som är annorlunda.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.