Etikettarkiv: Emmaljunga Monkey

Sittdelen på Emmaljunga Monkey vs Bugaboo Donkey

Enda sedan Emmaljunga Monkey kom ut i butik har den fått väldigt mycket kritik för att den har så smala sitsar. När jag var på Babyproffsen häromdagen tog jag tillfället i akt att mäta både Monkey och Bugaboo Donkey, som den av förklarliga själ ofta jämförs med.

2012-12-30 12.04.062012-12-30 12.04.57

Bugaboo Donkey: Emmaljunga Monkey:
Bredd sits: 26,5 cm 25 cm
Bredd axlarna: 27 cm 20 cm
Ryggstödshöjd: 49 cm 50 cm
Sitsens djup: 22 cm 25 cm
Fotstöd: 24,5 cm 26 cm
Sammanlagd ligglängd: 95,5 cm 101 cm

Bredden på Emmaljunga Monkey är ganska svår att mäta eftersom den har så mycket stoppning. Måttet på sitsen är mätt från söm till söm. Axelmåttet är mätt utan att trycka undan tyget något alls, så självklart blir det mer plats om man sätter i ett barn som trycker ut tyget och stoppningen lite.

Tyvärr var min dotter inte alls på humör för att provsitta sittdelarna, så därför har jag fått låna bilder av en annan barnvagnsnörd, när hennes son provsitter båda sittdelarna.

DSCN4146bDSCN4057b

Barnet på bilden är 2 år och 4 månader gammal, väger 15 kg och är 93 cm lång. Han är en stor tvååring med lång överkropp. Som ni ser på bilderna får han inte alls plats i Monkeyns sittdel, den är alldeles för smal för att han ska kunna luta sig mot ryggstödet ens. Å andra sidan har Donkeyns sittdel kortare rygg. Monkeyns sittdel är alltså lång men väldigt smal och Donkeyns sittdel är något kortare och bredare.

Läs mer om Emmaljunga Monkey och Bugaboo Donkey.

Emmaljunga 2013!

Nu finns Emmaljungas hela kollektion för 2013 uppe på hemsidan. Så nu finns alla information om Emmaljunga Monkey, det nya Edge-chassit Duo S och nya färger och funktioner.

Vi börjar med den största nyheten, Emmaljunga Monkey! Den har två olika chassin, ett singelchassi och ett dubbelchassi. Den heter Emmaljunga Monkey i singelutförande och Emmaljunga Double Monkey med dubbelchassi. Man kan välja antal liggdelar och sittdelar när man köper vagnen och sittdelarna är vändbara oberoende av varandra.

Läs mer

Emmaljunga 2013

För mer uppdaterad info, klicka här!

Nu kommer det lite info om Emmaljungas kollektion för 2013. Den största nyheten är en syskon- och tvillingvagn som ska heta Monkey (eller något liknande). Den ska ha två olika chassin, ett singelchassi och ett dubbelchassi. Den kommer heta Emmaljunga Monkey i singelutförande och Emmaljunga Double Monkey med dubbelchassi. Man kan välja antal liggdelar och sittdelar när man köper vagnen och sittdelarna är vändbara oberoende av varandra. Den kommer ha ergonomiska sittdelar och vikledshandtag. Monkey har svängbara hjul, på double är det två enkla hjul som är större än Emmaljungas vanliga svängbara hjul, ungefär i samma storlek som City Jets hjul. På singelchassit är det ett lite större dubbelhjul fram. Den är troligtvis inte lika bred som Emmaljunga Twin Nitro (79 cm)  och även liggdelen är lite smalare än city korgen. Singelvagnen är smalare än Scooter S. Monkey kommer ha ett bra pris, mycket billigare än Donkey. Tyvärr kommer inte vagnen att komma förrän november-december ungefär. Men Emmaljungas övriga kollektion kommer redan i augusti.

Andra nyheter från Emmaljunga är att det kommer komma ett nytt chassi till Edge med svängbara hjul och skinnhandtag. Det kommer även komma vinterhjul till Nitro och Ozone som tillverkas av Emmaljunga själva.

Något som jag klagat på i mina Emmaljungarecensioner är att selen inte går att ställa om och det kommer tydligen att åtgärdas nu, vilket såklart är jättebra. Det kommer även att finnas ett extra solskydd i suffletten tillsammans med myggnätet. En annan bra grej är att Emmaljunga förändrat de punkteringsfria hjulen (åtminstone på city cross) så att de har kraftigare yta i TPU. Förhoppningsvis kommer man slippa problemen med grus som fastnar i hjulen och kanske kommer dessa hjul vara lite gummiaktiga, mer lika lufthjul?

Det kommer komma många förändringar på PP-vagnarna, bland annat ett nytt handtag, undra om det kommer komma skinnhandtag kanske?

När det gäller färger kommer många PP-färger att försvinna. Det kommer komma en jeansblack med svart chassi och även en ljusare jeansfärg med silvrigt chassi. Även en färg som heter “apple” och en som heter “sun” och är senapsgul, det låter ganska likt “sunset” som fanns 2010.

Emmaljunga Twin Nitro kommer att utgå men Emmaljunga Twin City Cross kommer att komma tillbaka och säljas igen.

Emmaljungas stora visningsmässa har varit nu i helgen, återförsäljarna får produktblad och tygprover inom ett par veckor. Katalogen kommer vecka 33, vilket är i mitten på augusti.

Så fort jag hittar bilder så uppdaterar jag såklart!