Hauck

På Jollyrooms Stroller Spring Break spanade jag också lite mer på Haucks barnvagnar Hauck King Air och Hauck Miami.

Hauck King Air är en rejäl duovagn med stora lufthjul. Framhjulen är 10 tums svängbara och låsbara lufthjul. Vagnen kändes riktigt rejäl men samtidigt mindre och smidigare än vad jag hade trott. Vagnen hade också ett skönt gung. Även om den är 63 cm bred så kändes det som att det var en kort vagn. Ryggen justeras med en klämma bak på ryggstödet och det går alltså att göra med en hand. Suffletten kändes täckande och bra och fotstödet är uppfällbart. Dynan som ingår kändes riktigt mjuk och ombonad. Däremot var liggläget ganska kort på bara 86 cm. Hauck King Air säljs i paket med liggdel, babyskydd och fotsack och kostar 5500 kronor. Jag har skrivit mer om den här.

DSC00796

DSC00798DSC00797

En annan vagn som jag blev lite nyfiken var Hauck Miami 4. En riktigt kompakt och smidig sulky som bara är 55 cm bred. Den har helt handtag, dock ej ställbart. Den har också nästan plant liggläge, uppfällbart fotstöd, förlängningsbar sufflett och swing-away båge. Hjulen är ganska små, de främre är svängbara men går att låsa och det finns även fjädring i chassit. Varukorgen ser ganska rymlig ut. Vagnen är också lätt att fälla ihop genom att bara vika fram handtaget, den har automatiskt lås ihopfälld och blir 75x55x45 cm ihopfälld. Som sittvagn väger den 9 kg.

DSC00793DSC00795DSC00799

Den säljs dock bara som paket med liggdel och babyskydd. Jag tänkte annars att det kunde vara en bra smidig liten sittvagn. Trehjulsversionen finns dock att köpa som sittvagn. Är man ute efter en smidig bilvagn som funkar från nyfödd tror jag dock att denna kan vara något, den kostar dessutom bara 2900 kronor för hela paketet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.