Jämförelse mellan Emmaljungas liggdelar

Emmaljunga Super Nitro och Emmaljunga Edge med Duo s-chassi är egentligen samma vagn, både sittdel och chassi är de samma. Skillnaden är att Edge går att få med lufthjul och att Edge säljs som Duovagn då liggdel ingår och att man till Super Nitro kan välja antingen City Korg Supreme, Super Viking liggdel, Quadrolift eller hårdlift. Vad är då skillnaden på City korg Supreme, Super Vikings liggdel och Edges liggdel?

Super Viking-liggdel  City Korg Supreme  Edge/Mondial-liggdel
Innermått: 75×33 cm 75×33 cm 79×33 cm
Vikt: 4 kg   4,4 kg 5,6 kg
Kan fällas med liggdelen på: Alla chassin Alla chassin Endast på Edge Sport-chassi
Pris: Köps separat för 2300 kr Köps separat för 2600 kr Ingår när du köper en Edge
Bärs i: Suffletten Handtag på sidan Handtag på sidan
Övriga funktioner: Uppfällbart ryggstöd, utbytbara suffletter. Uppfällbart ryggstöd, thermobase botten, vaggfunktion, myggnät i suffletten, utdragbart solskydd i suffletten, vädringslucka. Uppfällbart ryggstöd, thermobase botten, vaggfunktion, myggnät i suffletten, utdragbart solskydd i suffletten, vädringslucka.

Viking-liggdelen har samma funktioner som Super Vikings liggdel, den är dock smalare och fungerar bara på Viking och Double Viking.

Uppfällbart ryggstöd finns i alla liggdelar från våren -14, på äldre modeller finns det bara i Edge/Mondial-liggdelen.

Edge och Mondial har samma sufflett till både liggdel och sittdel, du måste därför köpa hela vagnen i samma färg. På City Korg Supreme och Super Viking-liggdelen kan du välja en annan färg på liggdelen än på sittdelen.

Super Viking-liggdel:

24502 - Super Viking Carrycot, Black

City Korg Supreme:26502 - City Carrycot Supreme, All Black

Edge-liggdel:

12502 - Edge DC, All Black

28 thoughts on “Jämförelse mellan Emmaljungas liggdelar

 1. Sara

  Hej!
  Har du någon uppgift om Hur mycket smalare Vikingen är än superviking? Hittar inte det på deras hemsida vilket jag tycker är dåligt… Gör det så stor skillnad på sittdelen att det i hög grad påverkar hur länge man kan ha vagnen?
  Mvh / Sara

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Du menar bredden i sitsen? Det skiljer en centimeter, och det är egentligen bara precis vid själva sittytan som det är smalare, vid axlarna och vid fotstödet är det lika brett och ligglängden är den samma. Min 3,5-åring provsatt min Viking idag hon satt jättebra, inte alls för trångt. I liggdelen skiljer det också bara en centimeter, inte särskilt mycket.

   Svara
 2. ELin

  Hej, på Emmaljungas hemsida så kan man ju välja super vikings liggdel till nitron, så det borde vara samma bredd på klicksystemet? eller? 🙂

  Svara
 3. ellinore

  hej undrar om du vet om man kan använda citykorgen ifrån supernitro på en dubbelviking? ska få ett till barn och då kommer min son vara 14 månader.. har supernitro nu med både liggdel och sittdel så känns så onödigt att behöva köpa ny vagn

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det går inte, Double Viking är mycket smalare. Du kan dock använda city korgen på en super viking dubbelvagn.

   Svara
 4. Hui

  Hei Elin

  Tusen takk skal du ha for blogg din. Vi finner mass super nittig informasjon. Jeg faktisk spurte Kopbarnvogn om jeg kunne kjøper City Supreme carrycot og burke om ”Go double”? Det sier at City Supreme carrycot kan installeres i Super viking, men Emmaljunga godkjenner ikke City Supreme carrycot for ”Go double”. Jeg vet ikke hvorfor. Kansje, City Supreme carrycot har en hard basis, og barn i sitdel kan skade seg? Kan du bekreft det?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   De godkänner ingenting som inte är ”original” och som de inte testat och godkänt. Det går att byta mellan nästan alla sittdelar och liggdelar på Emmaljunga men det är inte heller godkänt. Jag tror inte att det är farligt, utan bara inte testat.

   Svara
 5. Anneli

  Hej!
  Har fastnat för emmaljungas chassi med underhållsfria svänghjul. Tycker det är svårt att få bra uppgifter på deras hemsida. Har en Volvo V70 och s 80 och åker mycket bil så av den anledningen känns super Viking bäst. Nu väntar jag barn i december och har flera kalla månader som väntar. Lämpar sig citykorgen eller edge bättre på vintern då supervikings sufflett känns väldigt öppen? Är det menat att bära korgen i suffletthandtaget med barnet i ? Påverkar edge 4 cm längre korg användningstiden ? Är tveksam till supervikings ergonomiska sits utan fullt liggläge men hur mycket tyngre och klumpigare blir super nitro och edge som jag förstått är samma sits men olika sufflett. Tacksam för hjälp i denna barnvagnsdjungel/ anneli

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag hade valt city korg supreme som jag tycker är tillräckligt stor men ändå ombonad och bra utrustad. Ja, du kan bära super vikings liggdel i suffletten med barnet i. Super Nitro sittdelen är ca 2 kg tyngre och betydligt större än Super Viking sittdelen. Men det är svårt att beskriva. Åk till en återförsäljare så får du titta själv istället.

   Svara
 6. Tessan

  Hej!
  Jag har en edge liggdel från 2007 med sportchassi. Jag undrar om man kan köpa ett super Viking duo s chassi så dom passar varandra?
  tacksam för svar
  Med vänlig hälsning, Tessan

  Svara
 7. Li

  Hej!
  Väntar mitt andra barn och tänkte förnya mig lite med en Emmaljunga Citykorg. Jag har en City Cross från 2008 och undrar om det är samma klicksystem så jag kan köpa till den liggdelen jag önskar mig.

  Med vänlig hälsning
  Li Söderén

  Svara
 8. Lena

  Hej,

  Jag har Emmaljunga city cerox 360 chassi från 2007. Vilken liggdel kan man köpa till den?

  Hälsningar,

  Lena

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Alla utom den till Viking/Double Viking. Men Edge/mondials säljs inte separat så ska du köpa nytt så city korg eller super viking liggdel.

   Svara
 9. Malin

  Hej!

  Jag har precis köpt en Emmaljunga ozone från 2012. Passar en liggdel som suttit på city Cross 2013??

  Svara
 10. Rebecca Fors

  Hej, kan du hjälpa mig? Jag ska sälja min liggdel från min double viking 78,5 cm, vet du m den passar till ett super viking chassi? Tack på förhand!

  Svara
 11. sofie

  Hej! Jag undrar om liggdel från emmaljunga nitro city passar chassi från en city cross? Både chassi och liggdelen är nyare än -12 ?

  Svara
 12. elin

  hej! jag har en superviking -16 årsmodell med ergo sits. Vilka andra sittdelar passar? har fastnat lite för de som inte är ergonomiska. Tänkte ha och byta lite med 🙂 tacksam för svar! =)

  Svara
 13. Cecilia

  Jag har idag ett classic cryptonite chassi med punktering på samtliga däck från 2013 med classic mondial sitt- och liggdel och funderar att byta till ett nyare, en super nitro från 2015. Passar ligg- och sittdelen?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.