Mountain Buggy Cosmopolitan

Ett nyare inlägg finns här.

Mountain Buggy släpper en ny vagn som heter Cosmopolitan. Den är väldigt annorlunda mot de vagnar de vanligtvis gör. Det är är en cityvagn som har både vändbar sittdel, fyra hjul och punkteringsfria hjul. Inte direkt vad vi är vana att få från Mountain Buggy, men kul med förnyelse.Mountain-Buggy-Cosmopolitan

Mountain Buggy Cosmopolitan har kombinerad sittdel och liggdel. Genom att öppna spännen förvandlas den ergonomiska sittdelen till en helt plan liggplats som går att använda till nyfödda. Ligglängden är 76 cm. I höst kommer även en separat liggdel att lanseras som är lite mer ombonad.

Den ergonomiska sittdelen har tre olika lutningslägen och är vändbar. Ryggen i sittdelen är 44 cm hög, vilket är ganska kort, Brio Smiles rygg är tex. 42 cm och Teutonias är 45 cm. Sittdelen har inbyggd fempunktssele utan lösa ändar. Bågen är öppningsbar och går att svänga undan. Den har ställbart fotstöd. Suffletten har en tittlucka. Den går att förlänga genom att öppna upp en dragkedja på mitten, då kommer en meshpanel fram och suffletten går att dra fram längre.

Hjulen är som jag nämnde punkteringsfria. De bakre (12 tum) är aerotech-hjul, dvs punkteringsfria hjul med en luftkanal i, samma typ av hjul som MB Mini har. Framhjulen är små (8 tum) och svängbara. Vagnen har fjädring på alla hjul och framhjulen är låsbara. Vagnen har fotbroms. Handtaget är inte ställbart utan har en fast höjd på 102 cm. Det går även att klicka fast babyskydd på chassit och man kan använda vagnen med MB’s Freerider ståbräda. Mountain Buggy Cosmopolitan har i grunden denim/jeanstyg och sedan finns tre olika accentfärger, stone (beige), chilli (röd) och turquoise (turkos). Själv tyckte jag att den turkosa var riktigt snygg.

MB-Cosmopolitan-beigeMountain-Buggy-Cosmopolitan[3]

MB-Cosmopolitan

MB Cosmopolitan är 64 cm bred och 95 cm lång uppfälld. Den väger 11,9 kg. Maxvikt i sittdelen är hela 20 kg och maxvikt i varukorgen är 10 kg. Hopfälld blir den 95x64x35 cm och den har automatiskt lås och står själv när den är ihopfälld, den är också väldigt lätt att fälla ihop och den står på sina egna hjul när den är hopfälld. Vagnen kommer kosta 5995 kronor och finns redan hos närmaste återförsäljare.

Mer info och bilder finns på Mountain Buggys hemsida. Det finns även en demovideo här.

2 thoughts on “Mountain Buggy Cosmopolitan

  1. Emelie

    Trist att även den sittdelen var så kort 🙁 Har du tips på någon vagn för längre barn (snart 2 år)? Helst med vändbar sittdel? Hade helst velat ha lufthjul men det verkar väldigt svårt.. Huvudsaken är att sittdelen är vändbar och passar äldre barn, men alla verkar ha mått för max en 2-åring?! Tacksam för svar 🙂

Kommentarer är stängda.