Mountain Buggy Cosmopolitan–en första titt

Babyproffsen Backaplan tittade jag även på nya Mountain Buggy Cosmopolitan. Cosmopolitan har fyra hjul, de främre är svängbara och låsbara. De bakre är fasta 12 tums hjul. Hjulen är punkteringsfria. Cosmopolitan har fast handtag och jag tyckte det var ganska lagom höjd för mig som är 167 cm, men jag tror även att det skulle funka för min man som är 184 cm.

IMG_0204IMG_0206

Cosmopolitan har vändbar ergonomisk sittdel med tre lutningslägen. Suffletten har tittlucka och om man öppnar upp dragkedjan kommer en till panel fram så att suffletten går att dra fram längre, panelen är i mesh.

IMG_0205

Sittdelen på Mountain Buggy Cosmopolitan är liten. Jag mätte ryggen till 43 cm, djupet till 22 cm och fotstödet till ca 15 cm vilket ger en ligglängd på sammanlagt 80 cm. Jag satte min 2-åring i sittdelen (som är ganska liten för sin ålder på ca 84 cm och 12 kg). Och man kan inte säga att hon hade mycket plats.

IMG_0209bIMG_0211b

I viloläge:

IMG_0218b

Genom att öppna upp två spännen i ryggen och bakom fotstödet förvandlas sittdelen till en helt plan liggplats som går att använda till nyfödda.

IMG_0202

IMG_0201

IMG_0199

Vagnen går att fälla ihop med sittdelen bakåtvänd men den går inte ihop ordentligt och blir väldigt stor.

IMG_0220

Med sittdelen framåtvänd är den väldigt lätt att fälla ihop. Det är en liten knapp på vardera sida om chassit som ska tryckas in.

IMG_0221

Sedan trycker man in knappen på handtaget och drar in det.

IMG_0222

Då fälls vagnen ihop och den har automatiskt lås hopfälld. Måtten hopfälld är 95x64x35 cm.

IMG_0224

Jag ska erkänna att Mountain Buggy Cosmopolitan inte tilltalar mig så mycket. Det som gör den spännande är att den har kombinerad sittdel och liggdel vilket är praktiskt och ekonomiskt. Men med tanke på att det är en cityvagn tycker jag att den är ganska bred (64 cm) och dessutom går inte handtaget att fälla in vilket gör den ganska otymplig i kollektivtrafiken. Vagnen kändes väldigt lättkörd och den hade ganska bra fjädring. Varukorgen är enorm och klarar 10 kg vilket är en stor fördel.

IMG_0214

Mountain Buggy Cosmopolitan väger 11,9 kg. Den finns i tre färger, på bilderna syns Gråsten, den finns även i Chili och Turkos. Priset är 6000 kronor och då får du både liggdel och sittdel i ett.

5 thoughts on “Mountain Buggy Cosmopolitan–en första titt

 1. Sara

  Jag var sugen på denna att ha till både min 6 månaders och min treåring men antar att den blir för liten för treåringen. Stod att den tog upp till 20 kg, därför trodde jag att den skulle passa bra.

  Har du några förslag på vagnar som skulle kunna passa en treåring att sitta i samt en sex månaders att ”halvligga” och ligga i? Helst högst 5500 🙂

 2. Sara

  Hej igen!

  Finns det utrymme i dessa vagnar för filtar osv på vintern så man kan göra det mysigt för barnen? Har aldrig använt sån här vagn tidigare. Vi har använt kombivagn och de ser lite mysigare ut tycker jag. Har du något tips på bra kombivagn också? 🙂

  Mvh Sara

Kommentarer är stängda.