Mountain Buggy Luxury Collection- en första titt

Häromdagen var jag på Storken och kikade på nya Mountain Buggy Urban Jungle Luxury Collection. Urban Jungle är en otroligt lättkörd vagn vilket jag märkte även denna gången. Tyget på vagnarna kändes väldigt mycket som jeanstyg, riktigt canvastyg.

DSC01682

Den bakåtvända sittdelen som ingår när man köper liggdelen är liten och med tanke på att den har en fast bakåtlutad position är användningstiden nog tyvärr ganska begränsad.

DSC01677

Nya Urban Jungle har handbroms som vrids mot den röda pricken för att låsa och den gröna för att låsa upp bromsen.

DSC01679

Jag gillade den nya selen som faller isär i fem olika delar när man knäpper upp den, lätt att bara använda grenband och midjeband om man önskar.

DSC01683

Tittluckan har magnetstängning och mönstrat tyg på insidan.

DSC01689

Varukorgen har blivit lite större och har förutom fickor på kanterna på insidan även fickor med dragkedja baktill.

DSC01684

Lillen på 14 månader, 80 cm och 11 kg fick provsitta och hade gott om plats.

DSC01685b

Liggläget är fullt och justera med två remmar som på tidigare modeller. Ligglägden är ca 100 cm. Jag tyckte att tyget var lite lättare att pressa bakom ryggstödet i sittläge på denna modellen då tyget är lite tunnare.

DSC01686

Det uppfällbara fotstödet är verkligen litet, med benen utsträckta hade det blivit på tok för kort för min 1-åring.

DSC01688

Matbrickan som finns som tillbehör ligger bara ovanpå bågen och den tog min son bort direkt och började leka med.

DSC01680

Jag gillar designen på nya Luxury Collection och tycker det finns en hel del bra uppdateringar, som att den blir kortare ihopfälld tex. den ska nu bli 88x63x30 cm ihopfälld.

DSC01681

Mer info om Mountain Buggy Luxury Collection hittar du här.

12 thoughts on “Mountain Buggy Luxury Collection- en första titt

 1. therese

  Hej! Inte har du tips på en sittvagn (oergonomisk) som passar både i stan och på landet? Vi har en trille viper4s som vi gillar, förutom att selen inte går att ta bort/ändra på höjden samt att den inte har någon solskärm/lång suflett.. vi står och kliar oss i huvudet. 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hm, vändbar alltså? Emmaljunga Super Nitro eller Kronan City kanske? Fast ingen av de har jättelång sufflett tyvärr. Det finns lösa solskärmar som du kan sätta på suffletten, Teutonias tex. Det finns inte jättemånga med vanlig sittdel nu för tiden tyvärr, särskilt inte med stora hjul.

   Svara
 2. Isabelle

  Hej. Läste i SvD idag att sjukgymnaster inte rekommenderar ergonomiska sittdelar utan att traditionella är bättre för att lära sig sitta och stärka muskler tror jag. En artikel som handlade om varför bebisar mår bra av att träna magläge.

  Svara
 3. Anette

  Hej! Jag tittar efter en smidig lättkörd vagn med tre hjul. Väljer mellan Mountain buggy Urban jungle och Britax B motion 3. Urban jungle verkar bara finnas att beställa på nätet och jag vill gärna provköra innan köp. Vad är det för skillnad på vagnarna? De verkar snarlika förutom priset..Vår son är 7 månader så det ska både funka att sova och sitta i, köra i terräng, cykelvägar, snö mm.
  Mvh Anette

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det är väldigt stor skillnad på storleken på vagnarna. B-Motion är mycket mindre både uppfälld och ihopfälld. Den är smalare och kortare och betydligt kortare ihopfälld. B-Motion har också bättre fjädring, men inte lika hög maxvikt och är kanske inte riktigt lika lättkörd som Urban Jungle heller. Urban Jungle finns i fysiska butiker, men jag kan inte hitta någon lista på återförsäljare tyvärr.

   Svara
 4. Toril

  Hei!
  Ett spørsmål om babyzen Yoyo… Er det fra en viss årsmodell det funker med liggedelen (0+) eller funker det på alle?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, samtidigt som 0+ kom gjorde de om den vanliga Yoyo så att liggdelstyget går att fästa. Från våren 2014 ungefär.

   Svara
 5. Hildur

  Hei! Bagen kan gjøres om til et bakovervendt sete som tåler opp til 15 kilo, men etter det jeg kan se har ikke det setet noen fotstøtte. Hvor langt er barnet når dette setet da blir for kort? Hvor gammelt er barnet da, cirka? Kan det setet lenes bakover i liggeposisjon, eller har det kun én posisjon?

  Vi skal ha en baby i oktober, og jeg syns denne vogna ser flott ut, men jeg kan ikke tenke meg å ha en vogn der barnet kun kan sitte forovervendt. Dumt at de ikke har laget en bedre løsning på det :/

  Hildur 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är som ett tyg som träs på samma ram som liggdelen. Blir nästan som en babysitter med ”grop” i tyget för rumpan. Och nedanför gropen är det en bit tyg till så det blir som ett litet fotstöd ändå. Den har bara en fast position bakåtlutad, viloläge, varken sittande eller liggande. Här finns lite tydligare bilder: https://www.barnvagnsblogg.com/face-to-face/ Nu har den inte exakt samma design, men funktionen är den samma.

   Svara
 6. Paula

  Hej!
  Har också kikat på denna nya uppdaterade vagn. Dock känner jag mig tveksam till canvastyget. Känns som att det snabbt kommer att solblekas. Det förra tyget i nylon klarade ju tom en del regn och det känns inte som att det här tyget gör. Det är inte bara förbättringar…Tyvärr har de gjort om suffletten så drar man med en hand viks den upp sidvis. Inte alls så stabil som föregångaren. Bumper bar är jättesvår att ta bort. På den tidigare varianten kunde man ju lätt ta bort den med clips på sidorna. Nä, jag blev lite besviken. Förbättringarna var bra, tex att man kan ha bebisen mot sig men varför kunde de inte behållt det andra som var bra…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.