Första intrycket av Emmaljunga Scooter 4s

Jag har köpt en Emmaljunga Scooter 4s som jag haft hemma i lite mer än en vecka. Jag har kört den vid flera tillfällen, bland annat en eftermiddag på Liseberg och jag gillar den verkligen hittills. Efter att ha varit Emmaljunga-lös i ungefär fem månader så uppskattar jag verkligen Sooterns lättkördhet. Den är så lättkörd och framförallt lätt att svänga, jag kör den lätt med en hand även när jag har lastat varukorgen. Dessutom har den en tendens att bara ånga på, det spelar ingen roll om det kommer små hinder i vägen eller nersänkta trottoarkanter, det är bara att rulla på. Vid höga kanter behöver man häva vagnen men det är inte något problem, den är så otroligt lätthävd, särskilt när den är i liggläge.

2015-12-28 13.46.58

Sedan tidigare har jag testat Emmaljunga Scooter S, och alla förändringar som gjorts tycker jag är till det bättre. Framförallt är det stor skillnad på suffletten, den går riktigt långt fram och skyddar bra när lillen ska sova. Hjulen är också betydligt bättre än de gamla grusätande EVA-hjulen, så skönt att slippa allt grus som fastnade. På denna har jag ecco-hjul som jag gillar också tycker är riktigt mjuka, men jag kommer även att testa lufthjulen. Även leatherettehandtag, och högre båge är förändringar som jag tycker är till det bättre.

Scooter 4s är inte den minsta vagnen ihopfälld, men jag tycker ändå det fungerar helt okej, den är inte så hög så det blir ganska lätt att få grepp om den och den är inte särskilt tung heller. Något som irriterar mig lite är att suffletten får en väldigt konstig form när man fäller bak den helt. Inte alls smickrande för utseendet och jag kör väldigt ofta med suffletten infälld eftersom jag vill se min son.

Jag ser verkligen fram emot att testa Scooter 4s mer och det ska bli spännande att se om jag gillar den lika mycket när det är dags för recension.

2 thoughts on “Första intrycket av Emmaljunga Scooter 4s

 1. Mary

  Hej och tack för många bra tips vad gäller barnvagnar!
  Vi är i full fart med att leta barnvagn till vårt första barn och har nästan… bestämt oss för en Emmaljunga super nitro. Men på Emmaljungas hemsida kan man inte hitta någon info alls om hårdliftar. Vet du möjligtvis varför, ska de utgå ur sortimentet?
  Vi chansar och hoppas på att du, barnvagnsexperten, kanske vet varför 😉

  Tack på förhand!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, tyvärr har de slutet tillverka alla sina liftar. Jag vet tyvärr inte varför, tycker det är jättekonstigt. Men det finns liftar av andra märken som säkert skulle funka.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.