Bugaboo Donkey

Jag har skrivit massor olika inlägg om Bugaboo Donkey allt eftersom ny info kom ut. Men nu tänkte jag göra det lite enklare för de som söker information om vagnen och lägga ihop allting till ett enda inlägg. Så här har ni allt man behöver veta om Bugaboo Donkey! För ännu mer information läs även min recension av Bugaboo Donkey.

Donkey är Bugaboos syskonvagn. Det speciella med Donkey är att den går att göra om från enkelvagn till dubbelvagn (på bredden) och till enkelvagn igen genom att justera bredden. Vagnen heter som sagt Donkey, vilket betyder Åsna och detta förklarar Bugaboo med att åsnan är bra på att bära både människor och packning på ett smidigt sätt. Åsnan är också känd för att vara trogen, intelligent och ivrig att lära sig.

Bugaboo Donkey

Bugaboo Donkey säljs i tre olika utföranden. Mono, vilket är en enkelvagn tillsammans med förvaringskorgen. Duo som är dubbelvagn med en liggdel och två sittdelar. Twin är tvillingvagn och då får du med två liggdelar och två sittdelar.

Man kan även ha ett eller två babyskydd på chassit. Sittdelarna är ergonomiska och har fullt liggläge när de är bakåtvända, framåtvänd har de ett bra viloläge. Det går att vända sittdelarna individuellt, du kan alltså ha den ena framåt och den andra bakåt. Som singelvagn är Donkey 60 cm bred (samma som Cameleon) och som dubbelvagn är den 74 cm bred. Donkey har större hjul än Cameleon de främre är 10 tum och de bakre är 12 tum och alla fyra hjul är luftfyllda. Framhjulen är svängbara och låsbara. Sittdelen och liggdelen är lite mindre än på Cameleon och det går därför inte att använda samma klädsel. Det går att ta bort förvaringskorgen som finns på sidan av vagnen i mono-mode men då blir det tomt där. Vagnen går att fälla ihop som den är men den blir mindre om man tar av delarna innan man fäller ihop den. När den är hopfälld kan den stå upp själv. Till Bugaboo Donkey finns två basfärger, black och sand och även sex topfärger nämligen, red, pink, sand, off white, black och royal blue. Som accessoarer finns bilstolsadapter, mugghållare, parasoll, sittdyna, åkpåse och solsufflett bland annat.

imageimageimageimage

Här kommer lite mått och vikter.

Handtaget är justerbart från 88 till 106 cm.

Sittdelens mått:
Ryggens höjd: 47cm
Sittyta till sufflett: 53cm
Bredd: 27cm
Sittsdjup: 22cm
Fotstöd: 26 cm
Maxvikt: 17 kg per sittdel

Liggdelens mått:
78×30 cm

Vagnen ihopfälld:
Längd, bredd, höjd.
– Ett stycke Mono: 102 x 60 x 60 cm
– I två delar Mono: 91 x 60 x 43 cm
– Ett stycke Duo: 102 x 74 x 60
– I flera delar Duo: 91 x 60 x 55 cm

Vikt:
– Mono 15.3kg
– Duo 18.2kg
– Chassit väger  11.1kg

imageimage

Priset för Bugaboo Donkey varierar såklart beroende på vilka delar du köper. Mono (chassi+sittdel+liggdel) kostar 12 000 kronor. För att få en Duo (chassi+liggdel+2 sittdelar) måste du köpa till Duo-extension set som kostar ca 3200 kronor. För att kunna använda den till tvillingar måste du även köpa till ett extra liggdelstyg som kostar 1200 kronor. Sammanlagt blir det alltså för Twin-mode (chassi+2 sittdelar+ 2 liggdelar) 16400 kronor. Här kan du hitta närmaste återförsäljare.

Det går även att beställa Donkey från utländska webbshoppar och då kan man få den lite billigare. Den finns tex. på www.babyplus.nl

Bugaboo Donkey har haft en del “barnsjukdomar” och bland annat haft problem med wobblande framhjul, knarrande chassi och att det blir repor på chassit av ramarna, så kallat ”nitskav”. Lyckligtvis är Bugaboo bra på att hantera reklamationer så det brukar gå rätt smidigt. Man kan ju dock tycka att om man lägger över 15 000 på en vagn så borde den hålla lite bättre.

Läs även min recension av Bugaboo Donkey här.

Demonstrationsvideo
Intervju med de som utvecklat Donkey
Bugaboos hemsida
Videorecension

38 thoughts on “Bugaboo Donkey

 1. Sandra

  Såg den på strollers and prams förut, himla smart vagn! Att man kan ändra bredden sådär, och korgen på sidan. Fast ja, 60 cm låter extremt med tanke på att de ju måste ha räknat in korgen, hm?

 2. Johanna

  Blev besviken faktiskt. Anledningen till korgen bredvid är väl för att de måste ha något i fästena när vagnen bara är singel, där det annars sitter en ligg eller sittdel.
  Jag som redan har en Cam kommer inte köpa denna. Men hade jag fått tvillingar absolut, men inte som syskonvagn. Kommer aldrig använda den som singelvagn nämligen.
  Hade faktiskt förväntat mig mer…

  1. Anonym

   Jag antar att du inte läser mitt svar eftersom det var länge sen du skrev ditt inlägg. Men anledningen till korgen är bland annat att om sittdelen hade varit bredare i mono hade hela vagnen blivit bredare i duo och det hade aldrig funkat (inte i Stockholm iaf, jag tar mig fram med någon centimeter i marginal)

 3. Anonym

  Urban jungle har trippelvagn. Då kan du ha två liggdelar (eller en dubbel antar jag) + en sittdel till att börja med för att sen ha 3 sittdelar.

 4. Elin Inläggsförfattare

  Kerstin: Babytravel har en syskonsits som går att sätta på deras tvillingvagn Dublin. http://www.babyproffsen.se/produkt/visa/14:BabyTravel_Syskonsits
  Annars skulle jag nog satsa på ståbräda till den stora (finns de med pall på) alternativt att ha en av bebisarna i ergonomisk bärsele/bärsjal och en tvillingvagn. Det blir otroligt tungt och osmidigt att dra runt en vagn på ca 20 kg plus tre barn! Det blir ungefär 50 kg!

 5. Anonym

  Jag undrar om det verkligen är så att man kan vända sittdelen/-arna mot den som styr? Hon visar ju inte det på demon…

 6. Anonym

  Jag köpte bugaboo donkey duo för 12000 skr i Spanien i Majmånad… De tror vagnen kommer att ligga mellan 12500-15000 skr, beror på vilken man vill ha. Finns Mono, Duo & twin. En helt Underbar vagn. Kan varmt rekommendera den.

 7. Anonym

  funderar på att beställa en Har en bugaboo cameleon nu o e rädd att jag ska ångra mig ?! Har ett barn nu på 9 månader så tanken e att använda den som singel vagn tills nästa kommer som ej e planerat . Är sittdelen mycket mindre ? Skulle vilja haft mått På sittdelen . Hopas på svar snarast !!

 8. Anonym

  Hej!har en liten fråga du kanske kan svara på.vilken mjuklift kan man ha till donkeyn liggdelen.saknar att bugaboo inte verkar ha det.
  mvh Malin

 9. Anonym

  Hej!ett tips om du ska ha syskon tätt så kan jag varmt rekommendera donkeyn ist.å även om du vill ha fler i i mellan så den superbra,stora stabila hjul,bra förvaring under,å korgen som är på sidan som du har som singelvagn.ska ha syskon i juli med två år exakt blir det här.=)bästa köpet!du kommer inte å ångra dig.mvh Malin

 10. Kristin

  Är det någon som vet ifall problemet med det knarrande ljudet är löst i och med version 1.1? Duon finns ju i version 1.0 eller 1.1 och vad jag förstår lanserades 1.1 i höstas. Många verkar ha haft problem med knarrande chassi, men frågan är om Bugaboo har fixat det till 1.1?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det är fortfarande inte löst, det finns även 1.1-chassin som knarrar. De jobbar på att hitta en lösning som gör den helt knarrfri.

 11. Sandra

  Hej! Är verkligen sugen på en donkey till mina barn! Men såg i recensionen att den väger 18 kg i duo läge!! Tycker det låter mycket?! Har läst på andra ställen att den inte väger mer än 15 i duo läge?
  3 kg är väl inte så mkt i sig, men har med mig min vagn mycket i bilen, eftersom vi bor utanför stan och det blir tungt att lyfta i och ur då!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har fått viktangivelsen från Strollers and prams, jag tycker strollers and prams gör riktigt bra recensioner och skulle tro att de själva vägt hela vagnen.

 12. Karolina

  Hej!
  Vilken bra beskrivning av vagnen 🙂 är så svårt med alla dessa vagnar… Finns ju en hel del att välja på. Jag är ute efter en syskonvagn, har en son på 2 år & en dotter på 2 månader. Så jag tycker donkeyn verkar väldigt smart. Dels vill jag ha stora hjul eftersom vi bor på landet & även en vändbar sittdel. Och det är inte det lättaste att hitta.. Jag gillar även att det går att göra om till enkel vagn 🙂 perfekt när inte brorsan åker med :p
  Det jag funderar på är om sittdelen känns väldigt smal. Någon som haft den till en 2 åring. Tänker främst nu till vintern. Får man plats med en åkpåse & overall? Någon som har erfarenhet av vagnen på vintern?
  Någon annan som har erfarenhet av syskonvagnen & kan rekommendera någon bra så är jag öppen för förslag!

 13. Fia

  Provade just båda sittdelarna framåtvända, då går det ej att ha båda i fullt liggläge samtidigt, chassit tar emot, det blir för trångt med båda suffletterna tar i. Är det bara att gilla läget eller är det nåt fel på just min vagn!?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det går inte att ha sittdelen i fullt liggläge när den är framåtvänd. Framåtvänd finns bara sittläge och viloläge.

 14. Olivia

  Hej! Har en son som fyller 2 i sept och har väl tänkt skaffa ett syskon till honom om 1-2 år Max, funderar på att skaffa en donkey duo då men är sonen för stor för att åka i duon då? Vill ha en vagn där han med kan åka om han inte bara vill gå. Eller är det bortkastad tid/pengar att köpa en duo?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Beror ju på hur stor din son är. Min dotter är 3 år och 4 månader, ca 98 cm lång och det börjar bli lite trångt för henne tycker jag, i alla fall är den inget vidare för henne att ligga i.

 15. Madeleine Johansson

  Hej måste höra med dig det ryktas om att man kan sätta buffalons klädsel på en donkey ram för att få lite mer olats för barnet stämmer de ? Tusen tack på förhand Med vänlig hälsning,

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det stämmer bra, Buffalos klädsel passar och är lite djupare så att det blir mer plats för barnet.

 16. camilla

  Hej,
  Ar det nagon som anvander sin donkey med buffalo kladsel? Hur lang ar ert barn? ngt problem med storre sits pa mindre ram?

  Tack pa forhand

 17. Åsa

  Hej!
  Jag har en begagnad Donkey utan kvitto och framhjulen wobblar. Har du någon aning om det är chassi eller hjul som ska bytas ut? Eller vet du var man kan vända sig med detta problem ?
  Tacksam för all hjälp jag kan få!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nä, det är omöjligt att säga utan att ens ha tittat på vagnen. Kontrollera dock först så att du har samma lufttryck på alla hjul. Du bör kunna kontakta någon av bugaboos återförsäljare som har verkstad.

 18. Sandra

  Hejsan!
  Vet någon om man kan ha donkey hjul på en cameleon? Tänkte att själva fästet där hjulet klickas i är lika?
  Tacksam för svar.
  /sandra

 19. rejhan

  hejj! ser att det är ett gammalt inlägg detta, men det är så att vi ska ha tvillingar snart och letar efter en syskonvagn, min kusin vill sälja sin bugaboo duo vagn till oss till ett bra pris, men då behöver vi titta på en liggdel till, vet du någon bra sida el hur man gör? verkar så himla komplicerad då man ska köpa så många olika delar till? de verkar inte som att det finns en hel liggdel man kan köp, såg på ditt inlägg att du skrivit att man bara behöver köp liggdelstyg för 12000 ? ingår hela liggdelen med då el? supertacksam för svar då man inte är så jätteinsatt i detta med barnvagnar. ha det bra

  1. Sara

   rejhan: stommen för liggdel och sittdel är samma om jag förstått det rätt – att du därför bara behöver liggdelstyget som du då trär på samma ram som sittdelen. Se om du kan hitta begagnat? Jag kommer också köpa en begagnad Donkey av en kompis – men komplett med både sittdelstyg och liggdelstyg så jag har lite dålig koll på att komplettera.

 20. Jessica

  Hej! Är medveten om att detta är ett gammalt inlägg men undrar lite ang. viktfördelningen gällande bugaboo donkey duo. Ska ha mitt andra barn när mitt första är 3 år och är ute efter en duovagn. Problemet är att mitt första barn kommer väga mer än 17kg som verkar vara Maxvikt per del. Det finns inget som säger att det går att ändra viktfördelningen då minstingen väger betydligt mindre utan det är verkligen Max 17kg per del? Detta leder till en annan fråga. Finns det någon duovagn där sittdelen har en högre Maxvikt, typ 25kg eller är det helt uteslutet?

  Mvh
  /snart 2-barnmamma

Kommentarer är stängda.