Emmaljunga 2013

För mer uppdaterad info, klicka här!

Nu kommer det lite info om Emmaljungas kollektion för 2013. Den största nyheten är en syskon- och tvillingvagn som ska heta Monkey (eller något liknande). Den ska ha två olika chassin, ett singelchassi och ett dubbelchassi. Den kommer heta Emmaljunga Monkey i singelutförande och Emmaljunga Double Monkey med dubbelchassi. Man kan välja antal liggdelar och sittdelar när man köper vagnen och sittdelarna är vändbara oberoende av varandra. Den kommer ha ergonomiska sittdelar och vikledshandtag. Monkey har svängbara hjul, på double är det två enkla hjul som är större än Emmaljungas vanliga svängbara hjul, ungefär i samma storlek som City Jets hjul. På singelchassit är det ett lite större dubbelhjul fram. Den är troligtvis inte lika bred som Emmaljunga Twin Nitro (79 cm)  och även liggdelen är lite smalare än city korgen. Singelvagnen är smalare än Scooter S. Monkey kommer ha ett bra pris, mycket billigare än Donkey. Tyvärr kommer inte vagnen att komma förrän november-december ungefär. Men Emmaljungas övriga kollektion kommer redan i augusti.

Andra nyheter från Emmaljunga är att det kommer komma ett nytt chassi till Edge med svängbara hjul och skinnhandtag. Det kommer även komma vinterhjul till Nitro och Ozone som tillverkas av Emmaljunga själva.

Något som jag klagat på i mina Emmaljungarecensioner är att selen inte går att ställa om och det kommer tydligen att åtgärdas nu, vilket såklart är jättebra. Det kommer även att finnas ett extra solskydd i suffletten tillsammans med myggnätet. En annan bra grej är att Emmaljunga förändrat de punkteringsfria hjulen (åtminstone på city cross) så att de har kraftigare yta i TPU. Förhoppningsvis kommer man slippa problemen med grus som fastnar i hjulen och kanske kommer dessa hjul vara lite gummiaktiga, mer lika lufthjul?

Det kommer komma många förändringar på PP-vagnarna, bland annat ett nytt handtag, undra om det kommer komma skinnhandtag kanske?

När det gäller färger kommer många PP-färger att försvinna. Det kommer komma en jeansblack med svart chassi och även en ljusare jeansfärg med silvrigt chassi. Även en färg som heter “apple” och en som heter “sun” och är senapsgul, det låter ganska likt “sunset” som fanns 2010.

Emmaljunga Twin Nitro kommer att utgå men Emmaljunga Twin City Cross kommer att komma tillbaka och säljas igen.

Emmaljungas stora visningsmässa har varit nu i helgen, återförsäljarna får produktblad och tygprover inom ett par veckor. Katalogen kommer vecka 33, vilket är i mitten på augusti.

Så fort jag hittar bilder så uppdaterar jag såklart!

6 thoughts on “Emmaljunga 2013

 1. Sofi

  Jag hade precis bestämt mig för en twin nitro, kommer det att sluta säljas helt? Nu finns det inga för leverans iallafall.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Emmaljunga Twin Nitro kommer sluta tillverkas, istället kommer Emmaljunga Monkey och Emmaljunga Twin City Cross. Om du vill ha vagnen innan december finns ju alltid möjligheten att köpa en begagnad.

 2. Anonym

  Hej,

  Jag undrar om Brio kommer att få någon ny kollektion inför 2013?
  Från när kan man få en årsmodell 2013 (emmaljunga eller brio)levererad tror du? Vi ska ha barn i början på januari.

  Tacksam för svar!

  //Hanna

 3. Elin Inläggsförfattare

  Ja, en ny kollektion kommer, hur mycket förändringar det är vet jag dock inte. Emmaljungas nya kollektion brukar levereras i augusti september och brios nya i oktober november.
  Mvh Elin

Kommentarer är stängda.