Emmaljunga med syskonsits

Recensionen av Emmaljunga Syskonsits finns här.

Ett av våra köp inför bebisens ankomst är en syskonsits till Emmaljungas vagnar. Emmaljungas syskonsits fanns fram till årsmodell 2013 och har alltså tyvärr precis slutat säljas. Syskonsitsen passar alla Emmaljungas vagnar med vanlig vändbar sittdel, dvs. Edge, Mondial, City Cross, Classic Sport och Nitro. Vi har både ett Nitrochassi och ett Edgechassi och kan alltså variera sittdelen med syskonsitsen på mellan dessa olika chassin.

DSC01198

Syskonsitsen skruvas fast i vagnens sittdel efter att man skruvat bort sittdelens båge. Den fungerar inte med en liggdel och det går inte att ha en hårdlift i sittdelen utan det fungerar bara med Emmaljungas quadrolift eller en annan mjuklift. Sitsen sitter som sagt fastskruvad i sittdelen och är därmed inte så lätt att plocka bort men det går att fälla fram ryggstödet så att den blir platt när den inte används.

DSC01200

Det går inte att fälla upp sittdelen i upprätt sittläge utan är främst tänkt att användas när man har en liten bebis som ändå bara ligger ner. Maxvikten för syskonsitsen är 15 kg. Vi har bara testat den lite kort, här provsitter dottern på 2,5 år, ca 90 cm lång och 14 kg. Hon sitter jättebra.

DSC01194bDSC01197b

Syskonsitsen har en hel del varningsföreskrifter. Några av dem är att man aldrig får släppa handtaget när barnet sitter i syskonsitsen, att man aldrig får använda syskonsitsen utan ett barn i huvudsitsen. Vi bröt alltså mot båda två samtidigt när vi tog de här bilderna. Men faktum är att vagnen känns otroligt stabil och välbalanserad. Jag tycker att den känns väldigt stadig. Nitro är en väldigt låg vagn så faktum är att syskonsitsen inte hamnar högre upp än på många vagnar med hög sittdel.

Vagnen går att fälla ihop med syskonsitsen på, smidigast om man fäller fram ryggstödet. Eftersom Nitro från början blir ganska stor ihopfälld så blir den nu ett ännu större och ganska otymplig.

DSC01201

En nackdel med att använda syskonsitsen är att ryggstödet och det äldre syskonet skymmer sikten så att man inte ser bebisen när man kör. För att se bebisen måste man luta sig åt sidan ganska mycket. Det äldre barnet kan inte sova i syskonsitsen.

De fördelar jag ser med att använda syskonsitsen är att man slipper köpa en helt ny vagn vilket man sparar pengar på, det är en otroligt kompakt och smidig syskonvagn som både är smal och kort och därför tar sig fram smidigt i trånga utrymmen. Om man jämför syskonsitsen med en ståbräda har syskonsitsen fördelen att det går att spänna fast barnet i den, barnet får vila benen mer och det är lättare att köra en vagn med syskonsits än en vagn med ståbräda i tex. snö.

Syskonsitsen finns som sagt inte att köpa ny längre men när den gjorde det kostade den 780 kronor. Men den är ganska lätt att få tag på begagnad.

Den fullständiga recensionen av Emmaljunga Syskonsits finns nu här.

5 thoughts on “Emmaljunga med syskonsits

  1. Ingela Nilsson

    Hej. Det verkar som en mycket intressant lösning men problemet är ju att den inte säljs längre. Har försökt på blocket men ingen lycka. Vart kan jag kolla mer tror du? Behöver en snarast….

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag hittar ett par stycken på blocket nu
      http://www.blocket.se/stockholm/Emmaljunga_Syskonsits___BRIO_mjuklif_52201146.htm?ca=15&w=3
      http://www.blocket.se/alvsborg/Emmaljunga_Nitro__Stabrada__Syskonsitts_52247392.htm?ca=15&w=3
      Man får nog vara beredd att betala frakten också och få den skickad till sig, blir inte så dyrt med schenker. Annars kan du testa att efterlysa i Emmaljunga-gruppen på Facebook också https://www.facebook.com/groups/487557401309474/

      Svara
  2. Ingela Nilsson

    Tack för hjälpen. Jag hittade en till slut. Har du koll på om den passar på Emmaljunga Ozone? / Ingela

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.