Första intrycket av Babyzen ZEN

I fredags när jag besökte Baby&barn-mässan passade jag även på att hämta upp en ny recensionsvagn, nämligen Babyzen ZEN.

Babyzen ZEN är en duovagn med både liggdel och sittdel. Den har tre stora hjul och det främre är svängbart. Sittdelen är endast framåtvänd, men liggdelen till ZEN är lite speciell, och det är av naturliga skäl den jag kommer att använda mest. Liggdelen har nämligen också ett mer sittande läge, och har inbyggda ben som gör att den går att använda inomhus, antingen som säng eller babysitter. Det finns fempunktssele i för att använda när man har den som babysitter. Men har man den som liggdel går det att gömma selen under madrassen.

DSC04159DSC04163

Jag har kört Babzen ZEN på ett par promenader. Babyzen ZEN är en lätt vagn och det märks både genom att den rullar väldigt lätt men också för att den är väldigt lätt att köra i uppförsbackar. Hjulen är punkteringsfria men är gjorda i ett superbra material som gör att det inte fastnar något grus i och att hjulen håller sig fina och fräscha. Hjulen gör också att vagnen rullar helt ljudlöst vilket är härligt.

DSC04120

Handtaget sitter långt fram på vagnen, vilket man har kompenserat genom att göra mer gå-utrymme mellan bakhjulen. Men att handtaget sitter så långt fram gör också att vagnen blir lite tyngre att svänga och att hävkraften blir dålig.

2014-03-31 11.47.55

En av Babyzen ZEN’s unika egenskaper är att den blir superkompakt ihopfälld. Chassit (med sittdel på om du använder den) blir riktigt kompakt eftersom hjulen viker in sig när du fäller ihop vagnen. Även liggdelen kan fällas ihop och bli superkompakt. Detta är en fördel inte bara om man har liten bil utan även när vagnen ska förvaras. Vi som bor trångt och har lite för många barnvagnar uppskattar verkligen att den kan fällas ihop och ta så väldigt liten plats. Chassit blir 85x55x25 cm ihopfällt och liggdelen blir 54x50x15 cm.

DSC04166DSC04168

En utförlig recension av Babyzen ZEN kommer såklart när jag kört vagnen lite mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.