Transportväskor för barnvagnar

Det finns ett gäng olika skyddsväskor för barnvagnar som man kan använda om man ska ut och resa och framförallt flyga med vagnen. Jag tänkte ta upp några av de vanligaste resväskorna som passar flera olika vagnar. Personligen tycker jag att ju mer vadderad en resväska är desto bättre. Jag har hellre än otymplig väska och en hel vagn än en smidig väska med trasig vagn i. Men detta beror förstås också på vad man tänkt göra när man kommit fram, har man lång väg att ta sig efter flygresan och kanske dessutom ska resa runt under vistelsen så få man göra någon sorts avvägning av hur klumpig väska man ska ha. De tunnaste väskorna som inte har någon vaddering alls skyddar egentligen bara mot smuts och inte mot flygplanshanteringen.

Airshells

Airshells barnvagnsväska går att hyra på de flesta flygplatserna, det har jag skrivit mer om här. Men det går också att köpa en egen väska direkt från Airshells om man kontaktar dem. Priset är 100 euro, plus att frakten till Sverige kostar 15 euro, så sammanlagt motsvarande ca 1100 kronor. Att hyra kostar 159 kronor per vecka. Airshells väska är väldigt tung stor och kraftig, den skyddar barnvagnen riktigt bra men är stor att ha med sig och förvara. Väskans invändiga mått är 105x65x50 cm.

Stokke-PramPack[3]

PramPack är en ganska stadig och rejäl transportväska från Stokke. Den är universal och ska passa alla vagnar. Väskan är inte lika kraftig och vadderad som Airshells, men den är ändå ganska rejäl eftersom den har kraftiga kanaler som skyddar vagnen. Väskan har hjul så att det går att rulla den efter sig med vagnen i. Prampack går bra att rulla ihop och tar ganska liten plats att förvara och är lätt att bära, den blir 67x25x25 cm ihopfälld. Maxmått 90x63x50 cm och vikten på väskan är 4,8 kg. Stokke Prampack kostar ca 1400 kronor. Prampack är godkänd som transportväska av de allra flesta flygbolagen. Prampack har jag recenserat här.

Mountain-Buggy-TransportväskaMountain-Buggy-Transportväska[3]

Mountain Buggy har nyligen kommit med en transportväska som är universal och ska passa de flesta vagnarna, maxdimensionen är 106 x 64 x 34 cm. Den ser inte ut att vara så jättekraftig, men har en viss vaddering och skyddar säkert bättre än ett vanligt fodral. Mountain Buggys resväska har hjul för att köra den när vagnen är i och den går också lätt att vika ihop och har ett axelband att bära den i, den väger mindre än 2 kg. Priset är bara 900 kronor. Hur de packar den ser du i denna filmen.

Inil-barnvagnsväska

Från svenska Inil kommer en skyddsväska för barnvagn, den har dock ingen vaddering utan bara ett skyddande och slitstarkt tyg. Det finns inga hjul, men däremot handtag att lyfta väskan i. Den kostar 600 kronor och beställs här.

Utöver dessa finns ett antal väskor speciellt anpassade för olika vagnar. De flesta av dem är helt ovadderade, och skyddar alltså inget vidare för flyghanteringen, men det finns några undantag. Orbit som gör en kraftig och rejäl resväska med hjul och bärhandtag, den kostar 2000 kronor. Brio Go’s transportväska är också vadderad, det finns en för sittvagn och en speciell för liggdelen. Väskan till sittvagnen kostar 1400 kronor och den till liggdelen kostar 600 kr. Kronan Sulkys transportväska är också rejält vadderad. Även Bugaboo Comfort bag som passar alla Bugaboos vagnar är vadderad, den kostar 1500 kr. Till Babytravel Amsterdam och Dublin finns också egna, vadderade transportväskor.

När det gäller icke vadderade resväskor är utbudet ganska stort. Till paraplysulkys finns transportväska från Diono och Babytravel. Dessutom har Babyjogger, Phil & Teds, Mountain Buggy, Britax, BOB, iCandy, Easywalker och Quinny ovadderade resväskor till sina vagnar. Barnresebutiken har också några rese-fodral för barnvagnar.

Läs också mitt inlägg om att flyga med barnvagn.

9 thoughts on “Transportväskor för barnvagnar

 1. s p i n d e l t j e j e n

  Jag letar febrilt efter en transportväska till Akta Graco Evo – tror du att den från Stokke skulle passa?
  Behöver hitta en väska till vagnen innan jag köper den känns det som – blir dyrt att hyra Airshell också om vi är borta 4 veckor åt gången 🙂

  Har nu en Trille Sprinter med väska men vill ha en lite mer ordentlig resevagn med fotstöd åt lilleman som kommer att vara 1,5 år när vi åker iväg till Asien nu i vinter.

  Mvh Caroline

  Svara
 2. Anna

  Vi ska resa till Grekland en vecka med vår Akta Graco Evo, är det smartast att boka Airshell då?
  Får Aktan plats i en sån? För jag kan inte ta av hjul och dyl.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, den får garanterat plats. Det är smart att boka airshell om man är rädd om vagnen och vill ha den hel när man kommer fram 🙂

   Svara
 3. Sandra

  Bilden från sidan på resväskan mountan buggie (brun)
  är det samma som videon på 1:16 med limegrön universal larger buggie?

  alltså, 106 x 64 x 34 cm?

  Tack på förhand.

  Svara
 4. Therese

  Hej, vi har precis köpt en mini gt double och ska resa på fredag men har förstått det som att den transportväskan man kan köpa till den vagnen är ovadderad. Vet du om den får plats i Stokke prampack eller vanliga airshell? Eller behöver man hyra eller airshell för dubbelvagn?

  Med vänlig hälsning, therese

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.