Reparera din barnvagn

Jag har precis upptäckt att Barnevognverksted som är en Barnvagnsverkstad i Oslo, har en youtubesida där de lagt upp massor med smarta tips och instruktionsvideor om hur du underhåller och reparerar din barnvagn om den går sönder. Faktum är att det går att laga mycket på sin barnvagn själv och det behöver inte vara särskilt svårt, bara man vet hur man ska göra.

Där kan du bland annat lära dig hur du lagar bromsen på din Emmaljunga och spänner suffletten på den samma (det gäller om du har en nitad sufflett, är den skruvad går det bra att skruva åt den bara).

Du kan också lära dig hur du rengör ditt barnvagnschassi på bästa sätt, det har jag också skrivit ett inlägg om här.

Du kan också lära dig hur du byter bromsspaken och reparerar glidhandtag på en Bugaboo Cameleon.

Och mycket, mycket mer. Kika in där om du tänkt fixa eller laga din barnvagn, är mitt tips.

5 thoughts on “Reparera din barnvagn

 1. Elin

  Hej!
  Vi köpte vår Brio Happy med swirvel chassi för 2 år sedan i Uppsala. Nu bor vi i Åbo, Finland och vagnen har gått sönder så att ena framhjulet lossat. Nu menar Brio att vi måste lämna vagnen hos åtetförsäljaren för att få den reparerad. En butik i Åbo ville inte åta sig reparationen. Ev. garanti gäller tydligen bara hos återförsäljaren. Får det vara så?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Om vagnen är två år så har du ingen garanti kvar alls. Du har reklamationsrätt men måste då kunna bevisa att det var en ursprungligt fel. Er återförsäljare borde väl kunna reparera vagnen kan man tycka, men ni får betala för det i sådana fall. Men återförsäljaren har säkert rätt att neka er om de vill. Det finns ingen annan återförsäljare ni kan vända er till?

   Svara
 2. sofie/diktera

  kan du skriva ett inlägg om alla dessa tyska/polska vagnar som cirkulerar? det är ju totalt omöjligt att hitta någon information alls om dem.
  jag behöver laga bromsen på min nämligen men babyproffsen sa att det inte gick/den var för gammal vilket jag inte alls tror på.

  tyvärr vet jag inte vad jag har för vagn ens, står buuz på sidorna och så coola fäljar. typsikt dessa tyska eller polska vagnar.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har ingen aning om vad det finns för olika modeller eller hur man reparera dem tyvärr. Kontakta de du köpte den av så kanske de kan hjälpa till med reservdelar. Men just detta är en av de största anledningar till att jag alltid rekommenderar att man ska köpa en vagn av ett känt märke, man vet att det finns reservdelar och var man ska hitta dem.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.