När jag var liten åkte jag…

Jag tänkte det kunde vara kul att visa vilken barnvagn jag hade när jag var liten. Jag åkte i en Gesslein från –87.

DSC01397

Gesslein är ett tyskt märke, som fortfarande finns kvar. När vagnen köptes –87 kostade den 2690 kronor, vilket motsvarar ca 5000 kronor i dagens värde. Vagnen var ganska modern eftersom den hade lift, liften hade kommit något år tidigare, före det var man tvungen att köpa en liggdel till vagnen.

DSC01405

När jag ändå håller på tänkte jag visa ett par dockvagnar som jag hade när jag var liten. Jag har fått hjälp i Facebookgruppen Retrovagn för att ta reda på att detta tydligen är en dockvagn av märket “Sjöholm”. Jag fick den i treårs-present 1990 och älskade den. Den finns fortfarande kvar hos mina föräldrar, även om den nu för tiden är i stort behov av uppfräschning.

DSC013942012-07-31 15.44.33

En annan dockvagn som jag också hade när jag var liten, fast lite äldre, är denna smarta sulky som min dotter nu fått överta. På 90-talet gjorde man faktiskt vändbara sulkys (min lillebror hade en resesulky med vändbart handtag). Och till och med dockvagns-sulkys med vändbara handtag kunde man göra. Denna har dessutom båge, uppfällbart fotstöd och plant liggläge. En sådan i modern och fullstor tappning hade inte varit så dumt va?

DSC01406DSC01407

Jag har faktiskt aldrig haft en retrovagn, men jag har bestämt mig för att jag ska försöka hinna testa åtminstone en retro innan barnvagnsperioden är slut.

One thought on “När jag var liten åkte jag…

  1. Helena

    Men gud så festligt!! Önskar jag hade haft föräldrar som gjorde fotoalbum så jag kunde få se min första vagn… Fotoalbum och foto överhuvudtaget var inte deras grej och tyvärr inte min heller. Dock har jag bilder på alla mina vagnar som jag ägt i vuxen ålder =). Kanske förs intresset över på våra barn en dag ;).

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.