Recension av Easywalker Mosey by Mini

DSC02023DSC02078

Märke: Easywalker
Modell: Mini
Årsmodell: 2015
Chassifärg: Svart
Färg: Ice Blue

Jag har testat Easywalker Mosey i ett samarbete med www.babyplus.nl som är en holländsk webbshop som säljer Mini och Mosey till förmånligt pris, jag har skrivit mer om att handla från BabyPlus här. Jag har testat Easywalker Mini i min vardag i drygt en månad, Easywalker Mini har fått vara med på många äventyr, tex. på långresa med bil och nattåg. Jag har testat den på promenader, på shopping, i skogen, på grusvägar och att packa i bilen. Jag har använt vagnen till min son på 16 månader, men även låtit min 4-åring provsitta vagnen. Easywalker Mosey by Mini, eller bara Easywalker Mini är i princip samma vagn som Mosey fast med mini-design, jag har skrivit mer om det här.

Sittdel

DSC02092DSC02093DSC02094DSC02095DSC02100DSC02098DSC02079DSC02082DSC02111DSC02105DSC02104DSC02087DSC02088DSC02026b2015-05-08 17b22015-05-08 17bDSC02139b

Easywalker Mini har en vanlig sittdel som är vändbar. Den lossas genom att dra i en röd rem under sitsen och även om det är inte den smidigaste sättet att vända så tycker jag ändå det fungerar helt okej. Sittdelen klickas sedan i åt andra hållet. Ryggen är ställbar i fyra lägen. Den justeras genom att trycka ihop två pinnar bakom ryggen, man måste se till så att man tryckt ihop de ordentligt annars kärvar den när man ska fälla. Det upprätt läget är väldigt, väldigt upprätt. Min 4-åring har lite mer tyngd och trycker bak ryggstödet som flexar en del så för henne fungerar det läget bra. Jag har också använt det till min 16-månaders men det ser gaska obekvämt ut för honom så jag använder hellre viloläget till honom som jag dock tycker är lite för bakåtlutat. Det har jag löst genom att sätta i en annan sele som är lös vid axlarna så att han kan luta sig fram och inte sitter fast mot ryggstödet. Ryggen har som sagt fyra lägen och liggläget är helt plant vilket jag tycker är en stor fördel, min 16-månaders har vid flera tillfällen sovit på mage i vagnen vilket fungerar utmärkt och han har även sovit ett par nätter i vagnen när vi varit på resa.

Bågen är i klädd i leatherette, den går bra att knäpp loss på ena sidan och svänga undan när man ska sätta i barnet. Bågen kan sitta kvar när vagnen fälls ihop vilket är väldigt smidigt. Både bågen och ryggstödet flexar litegrann och är lite vickiga, det är egentligen ingenting som stört mig men det kan vara bra att veta.

Sittdelen är otroligt rymlig och framförallt är ryggen väldigt hög. Min 16-månaders har massor av plats i sittdelen och har minst en decimeter till godo på ryggstödet. Min 4-åring som är 103 cm och väger 17,5 kg sitter otroligt bra i vagnen. Hon sitter dock bäst framåtvänd eftersom hon då får stöd för fötterna och hennes fötter hamnar inte i vägen för den som kör vagnen. Som om det inte vore nog med en jättehög rygg så har vagnen dessutom ställbar sufflett som går att skjuta upp ordentligt. På bilden här ovanför som är tagen rakt framifrån är suffletten i högsta läget och som ni ser är det flera decimeter till godo, hon kan också ha suffletten betydligt längre ner och sitta bra. Ligglängden är på hela 97 cm inklusive fotstödet så i denna vagnen kan båda barnen sova bra. Maxvikten på 20 kg tillåter också att större barn åker i vagnen.

Sele

DSC02089DSC02090

Easywalker Mini har en fempunktsele som är ställbar i tre olika lägen på axelbanden. Det går inte att koppla loss axelbanden från selen och själva spännet är lite klumpigt, men det är lätt att knäppa och knäppa upp selen och axelmuddarna sitter på plats tack vare smarta små resårband.

Sufflett

DSC02103DSC02102DSC02101DSC02096DSC02097DSC02099DSC02100DSC02087DSC02086

Easywalker Minis sufflett är grym! I ursprungsläget är den ställbar i ett par olika lägen, men förutom det finns även en förlängning som öppnas upp med dragkedja baktill och en stor solkeps som kan vikas ut framtill, allt detta tillsammans ger ett riktigt heltäckande skydd som en liten grotta för barnet, även i liggläge. Dessutom är suffletten ställbar i höjd, i lägsta läget går den att skjuta in en bit bakom ryggstödet så att den inte är i vägen alls och i högsta läget hamnar den en bra bit ovanför det redan långa ryggstödet vilket gör att riktigt, riktigt, långa barn kan sitta i vagnen och få plats under suffletten.

Fotstöd

DSC02107DSC021062015-05-08 17.39.00

Easywalker Mini har en fotstödsplatta som sitter fast i sittdelen. Den har två lägen, uppfälld och nerfälld. Jag har använt det uppfällda läget till min son och tycker han sitter bäst med fotstödet så, men till ett äldre barn kan det vara bra att fälla ner. Det fälls ner genom att helt enkelt dra ner det. Om barnet sitter framåtvänt kan hen stödja benen på chassiramen ovanför framhjulen (just den delen är i plast).

Liggdel & Babyskydd

Easywalker Mini går att köpa antingen som sittvagn med bara sittdelen eller som duovagn med både sittdel och liggdel. Själv har jag bara använt den som sittvagn. Liggdelen klickas fast på chassit och det finns en extra platta man kan använda om man vill som gör att liggdelen kommer lite högre upp då det är en ganska låg vagn.

Easywalker-Mini

En funktion som jag tycker verkar väldigt smart är att liggdelen kan plattas ihop när den sitter på chassit och vagnen kan fällas ihop med liggdelen på.

Easywalker-Mini-liggdel-ihopfälld

Det går också att köpa till adaptrar för att fästa Maxi-Cosi och BeSafes babyskydd på chassit.

Easywalker-Mini-adapter

Handtag

DSC02113DSC02114DSC02112DSC02108DSC02115

Easywalker Mini har ett ställbart teleskophandtag som kan ställas både högt och riktigt lågt. Det är steglöst ställbart och kan justeras mellan 79-106 cm. Handtaget kan justeras så att det passar både min dotter på 103 cm och min man på 183 cm. I lägsta läget hamnar handtaget nästan vid bågen vilket gör att det inte tar någon plats alls, otroligt praktiskt i kollektivtrafiken. Handtaget är klätt med leatherette och Mini-versionen har en Mini-logga stansad i skinnet. På sidan av handtaget finns små krokar som hindrar skötväskan eller handtagsväskan att glida ner för handtaget, en riktigt smart detalj som gör att skötväskan alltid hänger där den ska.

Varukorg

DSC02116DSC021172015-06-09 11.09.24

Easywalker Mini har inte den största varukorgen men jag är förvånad över hur mycket den faktiskt rymmer. Det är en sådan varukorg som bara tycks svälja mer ju mer man stoppar i. När sittdelen är bakåtvänd har man ganska bra åtkomst framifrån, men det går också att dra ner sidorna som är i nät för att stoppa i grejer från sidan. Varukorgen är inget extra på Mini, men den fyller behoven för vardagsanvändning, en skötväska ryms. Det ryms också en mindre organizer med blöjbyte, ett par jackor och lite matvaror. Den rymmer dock långt ifrån en hel veckohandling. Måttet på varukorgen är 37×36 cm och maxvikten är 5 kg.

Broms

DSC02122DSC02123DSC02124

Easywalker Mini har en pedalbroms som enkelt trycks upp eller ner. Den justerar stålpinnar som skjuts in i hjulets kuggar. Från början irriterade jag mig lite på att det var svårt att hitta bromsen när sittdelen var bakåtvänd eftersom fotstödet hamnar i vägen så att man inte ser bromsen. Men jag vande mig ganska fort och när jag väl lärt mig på instinkt var bromspedalen satt var det inget problem längre, tvärt om tycker jag bromsen är riktigt lätt att fälla ner och upp.

Hjul

DSC02120DSC02121DSC02118DSC02119

Easywalker Mini har skumfyllda gummihjul som det inte fastnar grus i och som man inte heller kan få punktering i. De är lite hårdare än riktiga lufthjul men har precis samma yta. Hjulen är 21 cm i diameter, dvs. 8 tum. För att vara framhjul är det ganska stort men bakhjulen är små i förhållande till andra vagnar. Det fastnar aldrig något grus i hjulen och de glider fram helt ljudlöst på jämna underlag. De har också bra grepp och går bra i snö.

Fjädring

Easywalker Mini har fjädring på alla fyra hjulen. Fjädringen på bakhjulen sitter i armen som håller fast bakhjulet vilket gör att de båda bakhjulen fjädrar helt individuellt. Framhjulen har också fjädring i form av att de sviktar lite grann vid större tryck. Det är ingen jättemjuk fjädring, men den gör att vagnen inte blir helt stum och det går att gunga vagnen litegrann.

Hopfällning

Jag har lite tudelade känslor kring Easywalker Minis ihopfällning. Jag gillar att den kan fällas med sittdelen åt bägge hållen och ihopfällningen är i teorin väldigt enkel. I praktiken krånglar den dock med mig ibland, jag gillar inte att sittdelen sticker upp så mycket från den annars platta ihopfällningen och ibland krånglar det för mig när jag ska fälla ut vagnen igen och hjulen trasslar in sig. På filmen här nedanför har jag dock fått till en närmast perfekt ihopfällning och uppfällning och när man gör det är den väldigt enkel. Jag tror att en bra förutsättning för att lyckas med ihopfällningen är att stå framför vagnen, i alla fall om sittdelen är bakåtvänd. Man måste också ha framhjulen riktade framåt. Och sedan är det som med allt annat en vanesak, ju oftare man gör det desto bättre lär man sig.

Det första du gör för att fälla ihop vagnen är att ta tag i pinnarna i ryggen som du fäller ryggstödet med och sedan trycka fram ryggstödet mot sitsen. Suffletten tar emot chassit så man får vara lite bestämd.

DSC02125DSC02126

Efter det fäller du ner handtaget till lägsta läget.

DSC02127

Tryck in det röda handtaget under sitsen samtidigt som du trycker med tummen på den lilla svarta knappen. Och lyft vagnen samtidigt så fälls den ihop. Ibland kan du behöva trycka till lite på vagnen för att det automatiska låset ska gå i. Vagnen kan inte stå själv ihopfälld och du behöver ta om greppet för att lyfta in i den i bilen (jag behöver det i alla fall man kanske inte om du är jättelång och jättestark).

DSC02128DSC02129

Hopfälld bakåtvänd blir Easywalker Mini 100x55x40 cm ihopfälld.  Vagnen placeras med chassit neråt vilket gör att framsidan av chassit och krokarna som håller skötväskan på plats blir lite smårepiga.

DSC02130

Vagnen har som sagt automatiskt lås ihopfälld.

DSC02131

Med sittdelen framåtvänd blir vagnen 100x55x36 cm ihopfälld, alltså 4 cm lägre.

DSC02132

Chassit blir 100x55x21 cm ihopfällt. Det går såklart också att ta av hjulen för att få den ännu mer kompakt.

DSC02133

Sittdelen tar inte stor plats om den ska förvaras. Vill man packa mer flexibelt i bilen kan man ta loss den och packa delarna var för sig.

DSC02134

Körkänsla & Hanterbarhet

Easywalker Mini är riktigt skön att köra tycker jag. Den är riktigt lättkörd, den både rullar bra och svänger lätt. Den är dessutom riktigt liten och smidig, bara 55 cm bred och också kort. Sittdelen sitter ganska lågt för att vara en vändbar vagn, men om man jämför med andra sulkys är den lite högre än de flesta andra, höjden upp till sittytan är 47 cm, vilket är samma som Emmaljunga Ozone och Viking. Hjulen som är i gummi gör att vagnen rullar ljudlöst på plana underlag. Easywalker Mini’s föregångare har haft en del problem med hävkraften, detta är dock någonting som är kraftigt förbättrat på Mini som har en annan placering av sittdelen vilket gör att tyngdpunkten blir en helt annan. Easywalker Mini går bra att häva även om jag inte har handtaget i högsta läget, och sitter lillen bakåtvänd i sittläge blir den till och med riktigt lätthävd. Jag har främst kört vagnen bakåtvänd och på det sättet är den som sagt riktigt lättkörd och lättsvängd. Av det lilla jag kört den framåtvänd kan jag konstatera att den blir lite mer trögsvängd så, vilket inte är så konstigt eftersom tyngdpunkten hamnar längre fram. När sittdelen är bakåtvänd hamnar den långt bak mot bakhjulen vilket gör att barnets fötter sticker ut en bit, särskilt om man har fotstödet uppfällt. Det har faktiskt hänt några gånger redan nu när min son är drygt 80 cm att jag stött i hans fötter, dock har jag inte handtaget i högsta läget, utan en bit ner. Jag skulle säga att vagnen fungerar bakåtvänd till kanske 2 år om man fäller ner fotstödet (helt beroende på hur långt barnet är iofs) men min fyraåring har alldeles för långa ben för att sitta bakåtvänd och hennes ben hamnar väldigt mycket i vägen för den som kör vagnen. Ett äldre barn får bättre plats för fötterna om man vänder de framåt och där finns även ett bättre fotstöd som de kan stödja sina fötter på.

2015-05-04 16.17.11

Easywalker Mini är otroligt smidig att köra runt i affärer med, den är både smal och kort och dessutom lättkörd, detta är absolut en av de minsta vändbara vagnarna som finns på marknaden, i alla fall om man räknar bort de riktiga enkla varianterna, som vändbara paraplysulkys.

2015-05-19 16.41.33

Jag har kört Easywalker Mini på många olika sorters underlag. Jag har testat flera olika sorters grusväg, Vanlig grusväg som inte är så mycket sten på fungerar utmärkt, men ju mer sten det blir och ju större stenarna blir desto mer hoppigt blir det. Och jag måste säga att Easywalker Mini inte är trevlig att köra när det blir större och mer ojämnt grus, det blir väldigt hoppigt, något som jag tror beror på att hjulen ändå är förhållandevis små, särskilt bakhjulen om man jämför med andra vagnar. Gräsmattor går bra att ta sig fram på. Med tanke på egenskaperna på grus trodde jag det skulle gå dåligt för Mini i skogen, men framkomligheten där var över förväntan, det vara bara någon enstaka gång som jag körde fast på den mycket ojämna skogsstigen. Däremot blev det lite skumpigt eftersom fjädringen inte är så mjuk. Detta är ingen vagn jag rekommenderar om man ofta går i skogen eller på grusväg, tex om man bor på landet, eftersom det blir väldigt hoppigt att köra, men det går att ta sig fram på de underlagen utan problem och fungerar om man bara behöver göra det någon gång ibland. Vagnen känns stadig och rejäl och de stora framhjulen gör att framkomligheten är bra på nästan alla underlag.

2015-06-09 09.18.43

Jag har inte testat Easywalker Mini i snö, men jag hört att den ska gå ganska bra i snö och kan mycket väl tänka mig det eftersom den har ganska stora framhjul och gummihjul.

2015-05-30 17.38.28

Jag har åkt både tåg och buss med Easywalker Mini, det här är en vagn som är som gjord för kollektivtrafik. Den är väldigt smal och blir väldigt kort när man fäller in handtaget, handtaget skjuts in mot sittdelen och försvinner nästan när man fäller in det, vilket gör att man inte alls blir i vägen med vagnen. Dessutom har den gummihjul vilket gör att den får bra grepp på golvet och inte halkar omkring. Behöver vagnen lyftas eller bäras väger den bara drygt 11 kg så den är lätt att hantera.

Regionaltåg med Easywalker Mini:

Lokaltåg med Easywalker Mini, den tar inte mer plats än vad en person som sitter skulle göra, när man ställer den såhär vid ett utfällbart säte.

2015-05-19 18b

Buss med Easywalker Mini:

2015-05-19 18b2

Här har jag inte ens brytt mig om att fälla in handtaget, men den tar väldigt lite plats ändå och det är lätt för andra att gå förbi.

2015-06-06 13.45.30

Som jag tidigare nämnt är jag inte alltid helt kompis med ihopfällningen på Easywalker Mini, men i teorin är den väldigt enkel att fälla ihop, den har automatiskt lås och den väger inte så mycket. Den blir riktigt kompakt ihopfälld, lite längre men smal och ganska låg. I vår egna Saab 9-5 finns det gott om plats för den på längden.

2015-05-24 17.27.33

I en VW Golf är det faktiskt precis så att den går in på längden, men väl inne finns det en del plats på sidan att lägga saker ovanpå handtaget.

2015-06-02 16.27.08

Easywalker Mini är faktiskt så liten att den går in utan att fällas ihop i bilar med stort bagage. I denna Toyota Avensis Verso  (en sjusitsig bil med fem säten i) går den in med god marginal utan att fälla ihop den, även när den är i sittläge. Och det finns massor av plats att lägga saker på sidan om.

2015-06-04 11.40.51

Något annat jag testat är att åka riktigt liten hiss med Easywalker Mini, med tanke på att Mini är 55 cm bred och 78 cm lång kan ni se på bilden att det inte var någon stor hiss, men Easywalker Mini har såklart inga problem att få plats. Jag kan verkligen rekommendera denna vagn om man har liten hiss, mindre vagn är svårt att hitta.

2015-05-28 08b

Vi har också haft med oss Easywalker Mini på en längre semester som startade med 117 mil i bil och på vägen hem blev det nattåg, regionaltåg, lokaltåg och buss. Under resan hade sonen också vattkoppor och var otroligt hängig så det blev mycket sovande i vagnen. Faktum är att vagnen var det ställe som han hade lättast att somna på, den slog till och med sängen som annars är hans favorit, men den gick inte att gunga så som vagnen gör. På nattåget på vägen hem hade vi vagnen inne i sovkupén, vi la sittdelen på överslafen och fällde ihop chassit och lutade det mot väggen, på det sättet tog den minimalt med plats vilket man verkligen uppskattar när man är i en trång sovkupé.

2015-06-05 17.24.55

På natten sov sonen i vagnen, det går bra att sova på mage som ni ser och vagnen fick plats på inne i kupén även om det inte blir så mycket plats över. Vad han gjort med sittdynan under natten kan jag dock inte svara på 😉

2015-06-06 06.19.51

Jag är så glad att vi hade med oss Easywalker Mini på resan, en otroligt liten och smidig vagn att resa med samtidigt som den tar sig fram även på mer ojämnt underlag, lillen sover bra i den och han får vara vänd mot oss.

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med sittdel framåtvänd: 100x55x36 cm
Med sittdelen bakåtvänd: 100x55x40 cm
Chassit med hjul: 100x55x21 cm

Uppfälld:

Längd med handtaget infällt: 78 cm
Längd med handtaget utfällt: 92 cm
Bredd: 55 cm
Hjulbas (Svängradie): 52 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 52-64 cm
Ryggstöd: 53 cm
Sitsens djup: 25 cm
Sitsens bredd: 29 cm
Fotstöd: 16 cm
Ligglängd: 97 cm
Höjd till sittytan: 47 cm

Vikt:

Chassi med hjul: 7 kg
Sittdel: 4,4 kg
Vagn med sittdel: 11,4 kg

Maxvikt: 20 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg

 

Tillbehör

Till Easywalker Mini ingår en sittdyna som inte ingår med Mosey. Sittdynan är speciellt utformad efter sittdelen och matchar med suffletten.

DSC02135

Det ingår inga övriga tillbehör till Mini men det finns liggdel, babyskyddsadaptrar, åkpåse, regnskydd, parasoll och myggnät att köpa till.

 

Sammanfattning & Betyg

Easywalker Mini är en vagn som jag verkligen kommit att gilla. De nackdelar som finns, tex. att sittläget är så upprätt och att den kan vara lite bökig att lyfta in i bilen tycker jag verkligen kompenseras av att det är en liten och smidig vändbar vagn, som ändå är rejäl med stora och bra hjul, blir liten ihopfälld, som dessutom är lätt att köra, komfortabel för barnet och fungerar från nyfödd tills barnet slutar åka vagn.

Jag rekommenderar Easywalker Mini som vändbar sittvagn till alla som vill ha en liten och smidig vagn som ändå tar sig fram på de flesta underlag. Easywalker Mini lämpar sig också riktigt bra om du åker mycket kollektivt, eller om du har liten hiss eller liten bil. Generellt gillar jag Easywalker som sittvagn mellan 6 månader och 2 år som bakåtvänd och över 2 år som framåtvänd och skulle själv kunna tänka mig den som endavagn till ett barn i den åldern om det inte vore för varukorgen. Jag är nämligen beroende av en riktigt stor varukorg att handla med, men är man inte det kan jag verkligen rekommendera denna vagnen.

Jag rekommenderar verkligen Easywalker Mini som resevagn om du söker en vändbar vagn som är lite rejälare och tar sig fram nästan överallt. Det finns också en resväska till vagnen att köpa som tillbehör. Mini har plant liggläge och riktigt bra sufflett vilket gör att jag tror att de flesta barn sover riktigt bra i den och barnets sömn är något som jag värderar högt, särskilt på resor.

Om du tex. bor på landet och behöver kunna ta dig fram på grusväg och i skogen rekommenderar jag Easywalker Mini som bilvagn eller shoppingvagn som komplement till en rejälare vagn. Fördelen är att den kan användas även på promenader och på lite mer ojämnt underlag än en enklare shoppingvagn.

Jag har också ställts inför frågan om jag kan rekommendera Easywalker Mini som endavagn från födseln. Jag har funderat på detta och tror att om man bor i stan och bara rör sig i stan och aldrig behöver köra på ojämn grusväg eller i skogen, så tror jag att Easywalker Mini kan fungera bra som endavagn från födseln. Men jag skulle inte vilja gå på en grusväg med stora stenar och en bebis i liggdel, det blir för hoppigt och skakigt.

Easywalker Mini finns i fem olika tygdesigner, Union Jack, Black Jack, Pepper White Jack, Moonwalk Grey och Ice Blue. Du kan också välja chassifärg, svart eller silver och färgen på hjulekrarna, vit eller svart. Easywalker Mini kostar från 599 euro (dvs ca 5400 kronor) som sittvagn från BabyPlus och kan även beställas som duovagn med liggdel från 769 euro.

Jag har valt att ge Easywalker Mini 5 av 5 i betyg, då jag tycker det är en vagn som uppfyller nästan alla krav jag har hos en vagn och som bara har några få nackdelar. Detta är en vagn som jag verkligen gillar, mycket tack vare att den är så smidig, lättkörd och samtidigt komfortabel för barnet.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

40 reaktion på “Recension av Easywalker Mosey by Mini

  1. Katja

    Hej! Jag blev väldigt intresserad av Easywalker Moseyn. Tack för inlägget! Det som dock kommer att avgöra vilken vagn vi väljer är ihopfällbarheten och hur mycket utrymme vagnen tar i hallen. Vi söker en vagn där chassit kan i ihopbart läge ta så lite utrymme som möjligt eller hängas upp på en krok på väggen. Är easywalker moseyn då mitt bästa alternativ?

    Svara
  2. Nina

    Hejsan!
    Jag blir totalt förvirrad av easywalker mini, easywalker mosey, easywalker mosey by mini.
    Jag fattar ingenting. Har läst nu på din blogg, men blandar ihop allt i skallen pga namnen hit och dit. Så…vad är skillnaden? Är jätteintresserad av minin (tror jag) men jag blandar ihop allt D:

    Svara
    1. Helena

      Hej,

      Jättebra blogg men jag håller med Nina att modellerna är förvirrade, vad skiljer dem åt?

      Med vänlig hälsning,
      Helena

      Svara
  3. Linn

    Hej! Hur tror du att det skulle funka att använda mjuklift i denna vagn? Vet du annars vad liggdelen väger och om den har handtag?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag tror att det skulle gå, den har jag helt plant liggläge. Det kan nog inte vara någon jättestor lift dock, inte så bred. Vet tyvärr inte det då jag inte sett liggdelen.

      Svara
  4. Gisela

    Hej Elin. Tack för en superbra blogg! Vilken ståbräda tror du fungerar till Easy Walker Mosey? Jag är 180 cm lång, tror du handtaget skulle kännas för kort för mig?

    Mvh Gisela

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej, jag tror inte att handtaget skulle vara för kort för dig. Min man är 184 cm och tyckte inte det var för kort. Buggyboard Maxi tror jag funkar och säkert Bumprider också, men det är inte helt optimalt med ståbärda på Mosey.

      Svara
  5. Anna

    Hej!
    Undrar hur sittytan är i Mosey, är den helt plan så barnet kan sitta ”själv” oberoende av ryggstödet? Så som i Kronans vagnar tänker jag, där barnet kan sitta och luta sig framåt osv. Hade tyvärr en June tidigare och där var sittytan väldigt bakåtlutad.
    Har en syskonvagn nu till barn på 8mån och 2,5år och behöver en extra vagn de gånger vi delar på oss och när den stora så småningom inte åker vagn alls och vi säljer syskonvagnen (donkey). Är inne på Kronan sulky s och Bumbleride indie men funderar om jag ska välja någon av Mosey, Emmaljunga Viking, Britax affinity istället och ”slippa” ha donkeyn till den lilla då jag inte tycker den lilla sitter så bra i den och den inte är någon smidig bilvagn. Vill att vagnen i första hand ska ha bra komfort för barnen, sitta och sova samt att den ska gå att fälla ihop i ett stycke och självklart vara lättkörd. Tacksam för råd och tips!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Mosey har helt plant liggläge och extremt upprätt ryggstöd. Tyckte nog inte lillen satt så jättebra i den, han trycktes fram av ryggstödet i det upprätta läget så jag valde viloläge och då blev det lite hängigt istälet. Upplevde att han satt bra i både affinity och viking, gillar Viking mycket men den är ju ganska stor ihopfälld. Den är i större i sittdelen än Affinity dock.

      Svara
      1. Anna

        Tack så mycket för svar! Då väljer jag bort Mosey då sittläget är prio 1 och jag är ute efter att de ska kunna sitta ”fritt” som i Kronans vagnar. Storleken ihopfälld är inte så jätteviktigt mer att den går att fälla ihop smidigt. Tror du att Viking skulle vara ett bra alternativ då som skulle passa båda barnen och som man ka ha vagnperioden ut? Eller har du något annat tips? Cosmo har jag läst din recension på också och den verkar ju ha riktigt bra sittdel, men den kanske inte räcker till 3,5år?
        Vänliga hälsningar Anna

        Svara
        1. Elin Inläggsförfattare

          Cosmo kan bli tajt till 3,5 år men det beror på hur stort barnet är. Viking gillar jag, mina barn har suttit bra i den, där kan du knäppa loss axelbanden och bara använda midjebanden och grenbandet, det har jag alltid gjort. Men jag tycker du ska prova själv först med ditt barn i vagnen innan du bestämmer dig.

          Svara
          1. Anna

            Tack igen för svar! Både Viking o Cosmo fanns i vår lilla stad att prova så har redan hunnit göra det idag? båda barnen satt riktigt bra i Viking men den stora mindre bra i Cosmo så Viking ligger bra till. Donkey är ju grymt smart men den lilla sitter så mycket bättre i Viking så jag får se hur jag gör?Tack igen!

    2. Karoline

      Hej! Nyfiken på hur du valde? Jag har också haft en June, och precis som du upplevde jag att det bakåtlutade läget inte funkade ngt bra. Så jag sålde den och köpte sulkyn, men näe alltså. Vilken skillnad på vagn!! Är så himla ledsen att jag inte satsade på Moseyn istället. Nu är lillan 18 mån och jag vet inte om det ff är värt att lägga så mkt pengar på en sittvagn.

      Märkligt att EasyWalkern inte ät ”större” i Sverige- så himla underbar vagn!!

      Svara
  6. Emma

    Hej.
    Finns det någon annan sufflett som hade kunnat passa till mosey än originalet? Upplever den som ”trång” när man har vagnen i liggläget med åkpåse i att det inte blir så högt till tak. Hoppas du förstod min beskrivning ?
    Med vänlig hälsning, Emma

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag förstår vad du menar men känner inte till någon annan som passar tyvärr. Mosey har ju en ganska ”egen” fastsättning av suffletten.

      Svara
  7. Maria

    Hej och tack för en fantastisk blogg! Jag har fått stor hjälp att orientera mig i barnvagnsdjungeln tack vare dina utförliga recensioner. Hittills har det blivit en Kronan city duo då jag behöver ha en terränggående vagn som fungerar i stan. Nu lutar jag åt en Mosey som resevagn och kommer att beställa den från Baby plus. Jag undrar om du vet om liggdelen till Easywalker June fungerar på Mosey? Mvh Maria

    Svara
    1. Maria

      Hej!
      Vi väntar vårt första barn och har nu gett oss in i barnvagnsdjungeln. Vi har en ganska liten smal hall, en liten bil (Volkswagen Golf) och vi är inte heller så långa (157 cm respektive 177 cm). Vi bor i stan men kommer någon gång köra på grusväg på sommarstället. Vi har varit inne på Emmaljunga Viking men har också hört en del som tycker denna är lite väl liten. Har läst en del om Easywalker Mosey och tycker den är både snygg och verkar smidig. Dessvärre går den ju inte att provköra. Min fråga till dig är: Emmaljunga Viking eller Easywalker Mosey? För- och nackdelar? Tack på förhand!

      Svara
      1. Elin Inläggsförfattare

        Jag förmodar att man kanske med lite väl liten menar för låg? I sådana fall är Mosey betydligt lägre. Eftersom ni inte är så långa tycker jag absolut att ni kan ha en Viking, min man på 184 cm tycker den är jättebra att köra också. Var dock beredd på att den inte blir så liten ihopfälld. Mosey blir betydligt mindre. Viking tycker jag dock är rejälare och har bättre dämpning, så jag hade hellre valt den.

        Svara
  8. sara

    Hej. Har precis köpt mosey och har en fråga till dig som använt vagnen. Vi kommer ha denna som andra vagn samt resevagn och det jag blev fundersam på är bristen på vädringslucka. Blir det inte jättevarmt på sommaren då?
    Tack på förhand
    Sara

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag använda den aldrig mitt i sommaren, men det finns många vagnar som saknar vädringslucka. Man kan försöka vara i skuggan och inte dra ner suffletten så långt, gäller oavsett om man har vädringslucka eller inte.

      Svara
  9. Anna Mattsson

    Hej! Tack för en jättebra blogg, den har varit till mycket hjälp! Jag har precis fått hem en Mosey från babyplus och funderar över liggläget. Jag hade tänkt ha en babylift i den men jag får inte alls till ett plant liggläge så det blir alldeles för stor lutning på liften. Är det mitt exemplar eller vet du om de har gjort om den sedan din recension?
    Tack!
    /Anna

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det vet jag tyvärr inte. Jag har inte hört någon om att den ska vara omgjord men jag får ingen direkt informatiom om easywalker heller. Så jag vet tyvärr inte.

      Svara
      1. Anna Mattsson

        Hej! Jag har nu fått info från Easywalker via babyplus att Mosey inte har helt plant liggläge. Vinkeln är 170 grader enligt dem, vilket jag tolkar som tio grader från horizontal (180). Ser dock snarare ut som 30 även på deras bilder.
        /Anna

        Svara
  10. emelie

    Hej,

    jag försöker komma fram till vilken duovagn vi ska införskaffa till lillebror som är beräknad i maj. Vi har en dotter som fyller tre år i mars men fortfarande tycker om att åka vagn så vi ska köpa en begagnad syskonvagn till när det behövs, men behöver även en bra duovagn till när någon av oss är själv med lillebror (vi har inte kvar den gamla som vi hade till dottern). Jag funderar på Joie chrome och Easywalker Mosey. Viktigt är att vagnen är lätt och nätt (kommer mest köras i stan) och smidig att köra (även med ståbäda) har vändbar sittdel och fullt liggläge. Den ska kännas någorlunda rejäl trots sitt mer kompakta format (förstår att det inte blir riktigt samma som att ha en stor duovagn men det gör inget), alltså inget för plastigt el med alltför små hjul. Den ska funka året runt i södra Sverige men behöver inte vara någon terrängvagn. Viktigt är också att den går att använda högt upp i åldrarna men tänker då mer på utrymmet i vagnen snarare än vikten i första hand. Den ska gärna vara någorlunda prisvärd. Vilken hade du satsat på? Blev lite konfunderad över Annas kommentar här ovan om liggläget på Moseyn, återkom gärna om du hör nåt mer om det. Har du något annat förslag än dessa två? Har du hört något om Mamas & Papas nya vagn Armadillo flip?

    Tack på förhand!

    /Emelie

    Svara
  11. Ann

    Hej! Jag har funderat på att beställa en Easywalker Mini från babyplus.nl, men blir fundersam när det står andra mått än du uppgivit och framför allt att den kan användas upp till 30 kg. Säljs den gamla varianten av Mini fortfarande där vad du vet? Jag tittade också på Easywalker Mosey på samma sida och den sägs då ha ergonomisk sits. Jag blir alldeles förvirrad! Vet du eller någon annan här något om detta? Tack på förhand!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag hittar ingenstans att den kan användas upp till 30 kg? Men jag tror inte den äldre Mini fortfarande säljs, inte på Babyplus i alla fall.

      Svara
  12. Annika

    Hej,
    Funderar på att köpa en Bugaboo bee 3 som extravagn men tvivlar pga priset. Det verkar som att den här vagnen är likvärdig eller bättre, stämmer det? Vilken av de två hade du rekommenderat? Vi ska ha den i och ur bil mycket och kunna gå lite promenader.

    Svara
  13. Emilie Engström

    Hej, jag undrar om du vet om easywalker ändrat något i modellen sen du skrev recensionen. I din recension står det att den blir 100 cm ihopfälld men på easywalkers hemsida står det att den blir 94 cm. Jag försöker hitta en extravagn att ha i bilen, en Ford focus kombi 12. Den behöver kunna gå rakt in och då får den inte vara mer än 96 cm tror jag. Funderar annars på cybex balios m. Vill ha en mindre vagn som går att ha vänd bakåt som komplement till vår superviking.

    Svara
  14. Pingback: EasyWalker Moseby – barnvagn | Familjen DJ

  15. Michaela

    Hej
    Vi väntar vårt första barn och kan i princip inget om barnvagnar. Vad jag läst mig till så verkar Easywalker Mosey väldigt passande, då man kan köpa ett helt kit, ligg- o sittdel, babyskydd o åkpåse i ett och att den kan bli så liten ihopfälld, men blev osäker på höjden på liggdelen. Den ser väldigt låg ut, är det ett bekymmer? En annan vagn vi funderat på är Britax Smile 2, dock vad jag förstått är den inte lika smidig, men är högre.
    Vad är till att föredra? Vi vill helst ha en vagn som varar länge och är bra till mycket då vi helst inte vill ha en massa vagnar till olika ändamål här hemma.
    Mvh Michaela

    Svara
  16. L

    Hej! Länge sen ditt inlägg men jag hade lite funderingar. Jag har en stokke scoot men jag är ute efter en vändbar sittvagn, som är liten och smidig och där barnet kan sova bekvämt eventuellt på mage ibland. Jag har en 4 åring som ibland åker ståbräda och bebisen är 11 månader. Jag vill också att vagnen inte är jättedyr. Jag funderar då på att köpa en mosey, och undrar om det är bättre då att köpa på jollyroom till exempel för det går fortare att få vagnen. Jag har också kollat på Greentom men nakdel med den är ju att den har inte sittläge när den är bakåtvänd och att den inte blir helt platt i liggläge så att barnet kan sova på mage, har jag läst. Vilken vagn rekommenderar du?? Tack!

    Svara
  17. Pingback: Då har vagnen kommit | Familjen DJ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.