Vad är skillnaden mellan Easywalker Mini och Mosey?

Att hålla ordning på Easywalkers olika modeller är inte helt lätt. Först och främst måste man veta att det finns två olika versioner av Mini, den äldre Mini är helt annorlunda mot den nya Mini som kom våren 2015 och även kallas Easywalker Mosey by Mini. Den är egentligen mer lik Mosey.

Alla tre modellerna har stora hjul, de främre är svängbara och låsbara, båda har också vändbar sittdel, chassit har samma uppbyggnad på alla tre och även fjädringen är den samma. Alla tre modeller har ställbart teleskophandtag som går att fälla in långt mot vagnen med överdrag i skinn. Alla modeller går att fälla ihop med sittdelen åt båda hållen och blir riktigt kompakta ihopfällda. Båda har också kompakta mått uppfällda.

Första Easywalker Mini såg ut såhär. Den har aldrig sålts i Sverige men har gått och beställa utomlands mellan 2013-2015, jag har recenserat den här.

Easywalker Mini fram till 2015

Easywalker Mosey har flera olika uppdateringar jämfört med Mini, men också många likheter. Den har funnits till försäljning utomlands från mitten av 2014 och började säljas i Sverige våren 2015. Mosey ser ut såhär:

 

Easywalker-Mosey

De förbättringar som finns på Mosey är:

 • En helt annan sittdel med fyra olika lägen för ryggstödet och helt plant liggläge.
 • Sittdelen är mycket enklare att vända håll på
 • Mycket bättre sufflett med förlängning baktill
 • Båge som sitter fast i sittdelen och kan användas även bakåtvänd
 • Ställbart fotstöd
 • Automatiskt lås som håller den ihopfälld
 • Broms med en enkel pedal
 • Något av det första jag reagerade på när jag fick hem nya Mini/Mosey är också att sittdelen är placerad mycket längre bak mot bakhjulen, vilket gör att tyngdpunkten blir bättre. Vagnen blir både lättare att svänga och lättare att häva. Dessutom ger det när barnet sitter bakåtvänt, mycket bättre åtkomst till varukorgen som på Mini var väldigt svåråtkomlig. En nackdel med detta är dock att barnets ben hamnar lite mer i vägen när de sitter bakåtvända och fotstödet sticker ut en del.

Fördelar med den äldre versionen av Mini jämfört med Mosey är dock att:

 • Den har riktiga lufthjul som är mjukare än Moseys gummihjul
 • Den har 30 kg maxvikt jämfört med Moseys 20 kg
 • Äldre Mini står själv när den är ihopfälld
 • Den är något kortare uppfälld eftersom fotstödet inte sticker ut
 • Selen är inte lika klumpig och det går att koppla bort axelbanden från selen, den funktionen saknar Mosey/Nya Mini

Nya Easywalker Mini kom först våren 2015 och är egentligen samma vagn som Mosey, det som skiljer är att det är ett designsamarbete med bilföretaget Mini och att den därför har Minis logga på flera olika ställen. Den har också helt andra färgval än Mosey, flera av dem med Minis karaktäristiska ränder. Det ingår en sittdyna när man köper Mini men inte till Mosey. Mini ser ut såhär:

Easywalker Mini från 2015

20 thoughts on “Vad är skillnaden mellan Easywalker Mini och Mosey?

 1. Charlotte Sjöstedt

  Barnvagnar är helt nytt för mig och jag har haft jätte mycket hjälp av din blogg för att försöka komma underfund med allt. Jag tycker att Easywalker Mosey by Mini tickar i princip alla mina boxar utifrån din recension. Hade aldrig fått upp ögonen för denna vagn om jag inte läst om den som en av dina fempoängare.

  Min fråga är – är det alltså verkligen så att Easywalker Mosey och Easywalker Mosey by Mini är exakt likadana, förutom färgvalen?

  Det är en ganska stor prisskillnad dem emellan på babyplus.nl och eftersom jag tycker Mosey, som är billigare, har lika fina färger som Mosey by Mini, så köper jag så klart hellre denna. Men vill bara vara säker på att det är samma vagn man får då som du recenserar här under Mosey by Mini.
  Tusen tack! Charotte

 2. Tomina

  Skiljer det sig något i längden på den nya Mini och Mosey?
  Enligt Jollyroom.se ska det skilja 8 cm på längden mellan de båda vagnarna, men jag kan inte se på varken videor eller bilder att Mosey skulle vara 8 cm längre än Mini.
  Har du någon koll på om detta stämmer? 🙂
  Hur lång ungefär är du? Jag är 157 cm lång (kort) och tycker de flesta vagnarna ser så stora ut för mig, men de som är mindre ser för små ut för min sambo som är 170 cm lång. Tror du denna vagnen skulle vara något för mig, storleksmässigt?
  Skulle vara väldigt hjälpsamt om du kunde hjälpa mig med detta! 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det ska inte vara någon skillnad. Det var flera grejer som inte stämde på Minins beskrivning när de la ut den på Jollyroom som jag fick påpeka för dem så min gissning är att det helt enkelt är fel. Jag är 167 cm lång. Mosey är en låg vagn men jag tyckte den var ganska lagom till mig, min man är 184 cm och den funkade bra till honom också. Det spelar nog inte så stor roll för mig hur det ser ut när man kör vagnen, det viktiga är väl att det känns bra.

 3. Sara

  Hej jag blir bara mer förvirrad ju mer jag läser. Hoppas du kan hjälpa mig. Just nu har jag en äldre modell britax b smart med tre hjul. Trivs med den men stötdämpningen är rena döden. Vi går ofta på grusvägar med större stenar (just nu undviker vi dom). Så vill köpa ny vagn. Är sugen på moset, men kollat på bugaboo buffalo.
  Jag vill ha svängbara hjul
  Den ska vara enkel att fälla ihop då den kommer användas in och ur bilen en hel del.
  Jag är skeptisk till ergonomisk sittdel då dottern sover på sidan.
  Stort plus är om det går att klicka i britax babyskydd
  Vad rekommenderar du för vagn?

  Väldigt tacksam för svar!
  Mvh Sara (en väldigt förvirrad mamma)

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hm, jag skulle inte välja Mosey, tycker inte den är rätt dålig i terräng, den har inte heller särskilt mycket dämpning. Brio /Britax Go är väl det jag främst tänker på, där kan du klicka i babyskyddet också och den är lätt att fälla ihop.

 4. sara

  Hej
  Tack för en bra recension och en superpigg.
  Jag undrar om du skulle rekommendera denna vagn till resor? Jag har en hesba nu men behöver en smidigare bakåtvänd vagn med plant liggläge till min 5 månaders magsovare på vår resa till utlandet.
  Min man är 199 så den får inte vara för låg. Eller har du ett bättre alternativ den ska helst väga under 10 så man slipper släpa på tung vagn.
  Tack på förhand.

 5. anna

  funderar på en sittvagn till 19-månaders. bra om den är nätt och lätt ihopfällbar när man åker bil eller ombussen redan är full av vagnar. min bekant gillar denna. rekomenderar du den eller hellre någpn annan? bra om den är hyfsat billig också. sambon tycker nog vi har tillräckligt med vagnar men jag vill byta. inte riktigt nöjd med dem.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag gillar denna absolut, alternativ kan vara Cybex Balios M eller Stokke Scoot men det beror lite på vad man har för övriga behov. Easywalkern är otroligt smidig i kollektivtrafiken.

 6. Nora Agbasi

  Hei! Takk for kjempegod og utfyllende informasjon ?
  Etter å ha lest bloggen din, har jeg nå blitt overbevist til å kjøpe easywalker mosey. Ser du skriver at det ikke er noen forskjell på mosey og mosey by mini, men når jeg ser i nettbutikkene som selger mosey, er det ingen som viser at suffletten kan foldes ut så langt som det du viser på bildene. Så jeg lurer på om du vet om mosey’s sufflett kan foldes like langt ut? Er det forskjell på 2015 modellen og den som selges nå? Vet ikke om det er 2015 eller 2016 som er i salg nå?
  Blir veldig takknemlig for svar ?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte om det är någon skillnad på 2015 och den som säljs nu, jag tror inte det. Suffletten går lika långt fram på båda modellerna.

 7. Sofia

  Hoppas på svar även fast detta inlägg är gammalt…Skiljer inte sittdelsmåttet något mellan dessa två? jag vill köpa en av dom till min 2,5-åring…

Kommentarer är stängda.