The Buppa Brand åkpåsar

Jag har två åkpåsar från The Buppa Brand. En All Black softshellåkpåse och en vinteråkpåse i Pink Flower. Jag tänkte skriva lite om dem och skriva vad jag tycker är så bra med dem.

IMG_0179Buppa Softshell åkpåse, är en tunn åkpåse med softshell på utsidan och fleece på insidan. Softshell är vindtätt och vattenavvisande. Tidigare har jag haft fleeceåkpåsar när det har varit lite halvkallt men det blåser rakt igenom dem, så även om det inte är så kallt ute blir det lätt kyligt i sådana åkpåsar. Eftersom softshell är vindtätt så blir det varmt i åkpåsen även om det blåser och det går därför bra att använda den ner till 0 grader. Åkpåsen är också vattenavvisande vilket gör att det är lått att skaka av om det kommer lite vatten på åkpåsen. Materialet andas så att barnet alltid har rätt temperatur.

2012-11-08 10b2012-10-11 11 b

En annan superbra grej med Buppas åkpåsar är att de har en kant längst upp, den kan man vika över ryggstödet så att åkpåsen garanterat hålls på plats (jag hatar åkpåsar som glider!). Detta gör att de sitter extra bra även i vagnar vars sufflettyg är fäst i ryggstödet som man vanligtvis inte kan vika ner stora flärpar bakom. Jag har testat åkpåsarna i många olika vagnar och de sitter lika bra i alla! Vill man inte ha fliken över ryggstödet kan man ha den som ett extra skydd runt barnets huvud istället.

IMG_0182IMG_0183

Som ni ser finns det även en flärp med ett resårband igenom om man hellre vill sätta fast den på det traditionella sättet. (OBS, på bilden visas vinteråkpåsen!). Softshellåkpåsen är väldigt tunn, mjuk och smidig och blir inte alls så tjock och bylsig som många andra åkpåsar är. Om man tex. har ett större barn och det börjar bli lite trångt i sittdelen eller under bågen är det bra med denna åkpåsen för den är så tunn så den märks knappt. Den är ungefär som en filt men fördelen är att denna är vindtät, omsluter hela barnet och inte glider av. Softshellåkpåsen har uttag för fempunktssele och översidan går att ta av helt så att man kan använda den som sittdyna. Den har även dragsko längst upp så att man kan dra åt den ordentligt. Måtten på åkpåsen är 100×50 cm. The Buppa Brand softshellåkpåse finns i All Black, Green Text och Black N White och kostar ca 800-1000 kronor.

Buppa gör även en vinteråkpåse som är väldigt lik softshellåkpåsen, skillnaden är att vinteråkpåsen har kraftigt yttertyg (inte softshell) och är stoppad med två lager polyestervadd. Den är fordrad med fleece eller pärlsammet beroende på vilken färg du väljer. Vinteråkpåsen ska klara ner till –20 grader. Åkpåsen har uttag för fempunktssele, dragkedja längs sidorna och det går att ta av överdelen helt. Den har två fästanordningar precis som softshellen. Jag har testat den i många vagnar och den sitter väldigt bra. I vissa vagnar (tex. Kronan Sulky och BabyJogger CM GT) måste man ta bort kanten från ryggstödet för att kunna fälla ner den i fullt liggläge. Men kanten gör å andra sidan att åkpåsen går att sätta fast överhuvudtaget. Måtten på åkpåsen är 105×50 cm. The Buppa Brand vinteråkpåse finns i färgerna Foxy, Swedish Forest, White Circle och Black Star (Pink Flower på bilderna har utgått) och den kostar 800 kronor.

IMG_0185bIMG_0186bIMG_0066IMG_0030IMG_0061IMG_0026

Enda nackdelen jag kan komma på med åkpåsarna är att den kärvar lite i dragkedjorna ibland.

Mer information om Buppa Brand hittar du här.

7 thoughts on “The Buppa Brand åkpåsar

 1. Anna

  Jag har en fråga. Har inget med åkpåsar att göra.
  Barnvagnsmärket Anna of scandinavia. Vet du något om deras vagnar?

  Tack för en superbra blogg 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, jag vet inget om dem och det skulle jag se som en bra anledning till att inte köpa en 😉
   MVH Elin

 2. Veronica

  Hej! Hittade hit av en slump när jag sökte på The Buppa Brands åkpåsar. Jag funderar nämligen på att köpa en, men skulle vilja veta lite mer ang hur dem är i storlekarna?? Min son är 2,5år, cirka 88cm lång. Tror du att åkpåsen blir för liten/kort?

  Jätte tacksam för svar. Har tyvärr inte blogg men du får gärna svara till min mail. Lillsveh@hotmail.com

 3. Elin holmsten

  Hejsan! Vill köpa en soft Shell åkpåse till sonen, men hittar inte den någonstans på nätet att köpa? Vet du var den finns att hitta?
  Mvh Elin

  1. Elin Inläggsförfattare

   Buppa kommer med en ny kollektion när som helst, så jag tror att de är slut i lager i väntan på att de nya designerna ska komma.

 4. Pernilla

  Hej!

  Tack för en bra blogg!

  Är även vinterpåsen vattentät? På deras hemsida står det inget om detta för just vinterpåsarna och jag får tyvärr inget svar när jag mailat dem. Hoppas att du känner till detta istället. 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hm, jag vet tyvärr inte om den är helt vattentät. Men vattenavvisande är den i alla fall, den har ett kraftigt yttertyg som inte suger åt sig, utan vattnet rinner av. Annars har tex. geggamoja och villervalla vattentäta åkpåsar.

Kommentarer är stängda.