Gekås Babyboom Åkpåse

Babyboom är Gekås i Ullareds eget märke för barnsaker. Jag har en åkpåse från Babyboom som jag haft ett par år nu som jag tänkte ge er en liten recension av.

DSC01573

Babybooms åkpåse har dragkedja mitt fram och längst ner för att öppna upp för fötterna. Den har snörning längst upp för att kunna dra åt runt barnet och det finns även en liten ficka att stoppa snörena i så att inte barnet kommer åt dem.

DSC01567

Åkpåsen går att öppna upp och veckla ut helt så att det blir som en filt, det är dock ingen funktion som jag använt.

DSC01569

Åkpåsen har öppning för fempunktssele med två olika höjder för axelbanden. På baksidan av åkpåsen finns en flärp med resårband som man kan trä över ryggstödet på vagnen (om man har en vagn med “lös” rygg där inte sufflettyget sitter fast i ryggstödet). På baksidan finns också små “gummipluppar” som ska förhindra att åkpåsen glider.

DSC01571

Åkpåsen har en insida av jättemjuk och skön pärlsammet, den är fodrad och utsidan är vind- och vattenavvisande, även om yttertyget känns ganska tunt.

Dragkedjan är inte speciellt kraftig, dragkedjan framtill har en fodrad mudd som täcker den men vid dragkedjan in fotändan är det ett tunt tyg som ska täcka för dragkedjan och hålla kylan ute. Det tunna tyget har dessutom en tendens att glida ner så att dragkedjan blir helt blottad. Därför läcker det lätt in kyla från fotändan av påsen så jag har alltid varit noga med att sätta på min dotter tex. duntossor eller ullsockor när hon har suttit i denna åkpåsen, annars har hon frusit om fötterna. Förutom det så tycker jag den håller värmen bra och hon har sällan haft mer än en tjock tröja på sig i åkpåsen.

DSC01570

Jag tycker att Babybooms åkpåse sitter absolut bäst i de vagnar som har en traditionell sittdel där det inte är några problem att vika över flärpen över ryggstödet. I Emmaljungas sittdel passar den jättebra.

2013-02-21 11b

I Emmaljunga Ozone funkade den också helt okej om man knäppte upp suffletten, trädde över åkpåsen över ryggstödet och sedan knäppte suffletten igen.

IMG_0384b

Här i Teutonia BeYou, satt den nog inte fullt så bra men fungerade ändå.

2012-12-18 10.17.42

I Kronan Sulky satt den helt okej, även om det är svårt at trä över flärpen på denna.

IMG_0610b

I Brio Go satt den inget vidare, det gick inte att sätta fast den så den gled ner hela tiden.

2013-01-31 10b

I Brio Spin fungerade den jättebra.

2012-11-18 13.17.33

Babyboom åkpåse kostar 229 kronor på Gekås i Ullared. För det priset tycker jag att detta är en riktigt bra åkpåse. Den verkar finnas i lite olika färger, när vi var där i augusti fanns den i svart, röd, marinblå och grå men jag har även sett den i rosa. Måttet på åkpåsen är 90×45 cm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.