Första intrycket av Greentom Upp

Ännu en ny recensionsvagn här hemma. Lilla, smidiga och framförallt miljövänliga Greentom Upp har kommit hem till mig för att testas och recenseras. Jag ska testa både den vändbara ergonomiska sittdelen som kallas reversible och den framåtvända sittdelen. Recensionen finns nu här.

DSC08377DSC08337

Det första som slår mig är att Greentom verkligen är liten och lätt, både ihopfälld och uppfälld är den väldigt kompakt samtidigt som den har en stor sittdel och en hög maxvikt (18 kg). Den vändbara sittdelen har en maxvikt på 15 kg och är också den riktigt rymlig med en ligglängd på 96 cm. I bakåtvänt läge har den ett viloläge och liggläge, framåtvänt finns även sittläge.

2014-10-17 16b

Dottern på 3,5 år kände sig direkt hemastadd i vagnen och tyckte att den var lagom stor till henne. Hon blev lite besviken när jag berättade att det även fanns en vändbar sittdel som lillebror kunde åka i, hon hade nog velat ha vagnen för sig själv 😉 Det var inga problem för henne som är 99 cm lång och väger 16 kg att få plats i vagnen, den är riktigt rymlig. Liggläget eller rättare sagt viloläget i den framåtvända sittdelen är inte särskilt djupt. Men jag tror att hon ändå skulle sova skönt i vagnen om behovet fanns. (Ja, viloläge på bilden). Dock finns ju den vändbara sittdelen som har fullt liggläge.

DSC08388DSC08394b

Vagnen är som sagt väldigt liten och smidig. Uppfälld är den 55 cm bred och 77 cm lång, eller 87 cm lång med den bakåtvända sittdelen i viloläge. Hopfälld med den framåtvända sittdelen blir den 75x55x30 cm, med den bakåtvända sittdelen som måste tas av blir den lite större, 83x55x37 cm. Den väger 7,3 kg som framåtvänd och med vändbar sittdel väger den knappt 9 kg.

DSC08383DSC08371

Hur är den då att köra? Jo, jag har varit ute på en testpromenad med dottern på 16 kg i och jag måste säga att jag är imponerad, den påminner om en av mina favoritvagnar, Quinny Yezz. Otroligt liten och smidig, och lättkörd, det är inga problem att svänga runt med en hand trots dotterns vikt i vagnen. Den rullar också lätt och hävkraften är riktigt bra med den framåtvända sittdelen, lite sämre med bakåtvänd sittdel. Den känns riktigt stadig och inte alls skramlig eller ranglig. Jag skulle nästan kunna tänka mig att kalla den rejäl faktiskt. Hjulen var en annan positiv överraskning, de är riktigt mjuka vilket gör att det dämpar bra tex när man går ner för kanter, det blir bara en dov duns. Det verkar inte som att det fastnar speciellt mycket grus i hjulen heller, men det behöver jag undersöka noggrannare.

2014-10-17 16.36.11-1

Visst låter jag enormt positiv? Jag är faktiskt positivt överraskad av denna vagnen och kan inte låta bli att tycka om vagnar som är såhär små och samtidigt lättkörda. Men för att väga upp lite ska jag även nämna några av nackdelarna, varukorgen är pytteliten, bågen är krånglig att ta loss och den vändbara sittdelen har inget sittläge när den är bakåtvänd, vagnen har bara en fast handtagshöjd.

Nu har jag inte skrivit något om hur miljövänlig denna barnvagn är, men det kan du läsa mer om här. Min recension av vagnen finns här.

6 thoughts on “Första intrycket av Greentom Upp

  1. Elin Inläggsförfattare

   Den vändbara är en ergonomisk sittdel med liggläge. Den framåtvända är ett tyg som hängs fast direkt i ramen. Den framåtvända sittdelen är rymligare, väger mindre, har högre maxvikt och vagnen blir mycket mindre ihopfälld när man använder den.

 1. Nia

  Hej!

  Tack för hjälpen att hitta ytterligare ett grönt alternativ. Jag och min man har hittills varit inställda på Naturkind som ju faktiskt finns att titta på och köpa här i Sverige (även om den beställs) men trodde inte det fanns ett så pass bra alternativ! Hade jag vetat så hade jag definitivt gått på mässan…

  Jag undrar lite om du vet något om hur själva försäljningen kommer se ut, lång väntetid osv? Jag har mailat dom direkt i Holland också men tänkte om du kanske snappat upp lite sån info med. Vår lilla tittar ut i februari, så det blir ju lite tight med tid… Läste också att vagnarna passar från sex månader och uppåt men att det snart kommer något nytt som gör att dom passar även nyfödda.

  Är ruskigt intresserad då jag lever så miljövänligt jag bara kan och en grön barnvagn är ju bara ett måste.

  Tack igen!

  //nia

 2. Gabriella Lindquist

  Hej! Är det inte sittläge när man har barnet mot sig? Eller är det typ lite bakåtlutat som på Go? Hjälp! 🙂
  Vill så gärna ha en Greentom!

Kommentarer är stängda.