Första intrycket av Petite Cherie Heritage

DSC08099DSC08227

Jag har fått två nya produkter att testa i samarbete med Jollyroom, den ena är den nya vagnen Petite Cherie Heritage och det andra är en fårskinnsåkpåse från Nordlys. Åkpåsen får vi invänta lite kallare väder innan vi kan testa, än så länge vet jag bara att den verkar supermysig och varm. Vagnen var jag ute på premiärtur med häromdagen. Petite Cherie Heritage är en väldigt lätt vagn. Jag hade fått berättat för mig att den skulle vara lätt och ändå står det i produktinformationen att den väger 14,8 kg, något av det första jag gjorde var därför att väga vagnen och den är verkligen fjäderlätt. Den väger 10,9 kg som sittvagn och 9,8 kg som liggvagn. Liggdelen väger endast 2,9 kg, den lättaste jag någonsin stött på.

DSC08179

Sittdelen har tre olika lägen på ryggstödet inklusive fullt liggläge. Suffletten är helt okej, den är max framdragen när man har den i liggläge på bilden här ovanför, i sittläge går det att dra fram den nästan hur långt som helst. Bågen är avtagbar, men inte swing away och båge och handtag är klädda med konstskinn.

DSC08084

Sittdelen är tyvärr av den mindre sorten. Min 8-månaders kille på 73 cm och 8,8 kg ryms absolut i vagnen men det är inte så väldigt mycket växtmån. Min dotter på 3,5 år har för längesedan vuxit ur vagnen. Min son är lång men med tanke på att liggläget är endast 85 cm tror jag att de flesta barn kommer växa ur vagnen ganska fort.

DSC08079bDSC08245bDSC082472014-10-16 17.08.24

Vagnen är riktigt lättkörd, den rullar lätt och svänger lätt mycket tack vare att den är en så lätt vagn tror jag. Även hävkraften är riktigt bra. Vagnen har vanliga EVA-hjul och det fastnar en del sten i hjulen tyvärr. Vagnen har fjädring i chassit.

2014-10-16 17.20.23-1

En fullständig recension finns nu här.