Etikettarkiv: Greentom Upp

Greentom 2016

Greentom är den miljövänliga vagnen med ett chassi gjort av bio-plast (baserat på potatis) och klädsel av återvunna PET-flaskor. Greentom presenterade flera nyheter på mässan i Köln. De kommer med inte mindre än tre nya chassin. Greentom Upp+ har fått mycket större hjul än vanliga Upp. Greentom Upp Go är en joggingvagn med tre hjul och framhjulet är fast och Greentom Upp XL är också en joggingvagn med extremt stora hjul, den senare kommer förmodligen inte att säljas i Sverige. Förutom att hjulen på dessa tre modeller är större är de även tåligare, de är i gummi. Greentom har en tydlig miljövänlig profil och materialet på den nya hjulen kommer från restprodukterna av tuggummitillverkning.

Alla chassin finns fortfarande med valmöjligheterna liggdel, vändbar sittdel eller sulky-sittdel. På sulky-sittdelen har det skett en stor förbättring, man har nämligen förbättrat liggläget så att det är nästan helt plant.

Greentom Upp + har svängbara hjul framtill som är 20 cm i diameter och bakhjulen är 30 cm i diameter.

IMG_3991Greentom-Upp-

Läs mer

Recension av Greentom Upp

DSC08337DSC08377

Märke: Greentom
Modell: Upp
Chassifärg: Svart
Färg: Röd vändbar sittdel och svart sulky

Greentom Upp är en liten och smidig vagn vars huvudprofil är att det är en miljövänlig barnvagn, den är gjort i återvunnet material och produceras i Holland vilket gör att den är den grönaste barnvagnen enligt de själva. Greentom Upp finns i tre utföranden, med liggdel (som jag inte testat), med vändbar sittdel och med framåtvänd sittdel. Alla tre har samma chassi. Jag har testat Greentom Upp i min vardag i drygt en månad, jag har gått promenader, gått i skogen, gått på stan, åkt buss och packat in den i bilen, nu är det dags för min recension.

Läs mer

Greentom – en grön barnvagn

underBARA BARN tittade jag på Greentoms barnvagnar. Greentom är ett alldeles nytt märke i Sverige. Deras barnvagn är gjort i 100 % återvunnet material. Chassit är gjort i återvunnen plast och bio-plast och klädseln är gjord av återvunna PET-flaskor. Det enda på hela vagnen som inte är i plast är de fyra skruvarna som håller fast hjulen. Detta gör också att det inte finns några skruvar eller nitar på vagnen som kan gå sönder. Huvudtanken är alltså en riktigt miljövänlig barnvagn och den produceras i Holland vilket får ses som närproducerat i det här sammanhanget eftersom nästan alla andra barnvagnar produceras i Kina eller Taiwan.

DSC07859

Läs mer