Bugaboo Cameleon 3 och Viktor & Rolf for Bugaboo

Bugaboo Cameleon 3

För några veckor sedan meddelade Bugaboo att de kommer med en ny version av Bugaboo Cameleon, den uppdaterade vagnen ska heta Bugaboo Cameleon 3. För de som inte kan så mycket om Bugaboo kan det se ut som att det är exakt samma vagn men under det välbekanta utseendet gömmer sig många smarta finesser och designförändringar.

Bugaboo-Cameleon-3[3]

 • En av de största nyheterna är att det har blivit mycket enklare att fälla upp vagnen, man kan nu göra det med en hand och man behöver endast dra i handtaget för att chassit ska fälla upp sig.  Det är även enklare att fälla ihop den och man behöver inte sätta på liggdel eller sittdel för att chassit ska fastna uppfällt. Det låses av sig självt när man fäller upp det. Men man behöver fortfarande ta av sittdel/liggdel för att kunna fälla ihop vagnen. Den fälls alltså ihop i två delar.
 • Handtaget har nu olika hack för att lättare kunna justeras och man slipper problemet med “glidchassin” (dvs. att handtaget glider ut).
 • En av nyheterna är att den kommer finnas svart bas. Basklädseln kommer nu att finnas i sand, mörkgrå, mörkbrun och svart. Och den nya färgen på topset, petrol, kommer också till denna vagn.
 • Alla rörliga delar på chassit har matt svart design och alla funktioner har vita knappar. Chassit har många nya delar och är mer hållbart.
 • Bromsen är förbättrad. Bugaboo Cameleon har handbroms och förr har den varit krånglig att få i men på nya Cameleon 3 är det bara ett enda steg för att få i den.
 • Varukorgen fästs med knappar istället för kardborre och är lite större än den gamla.Bugaboo-cameleon-3-liggdel
 • Liggdelen är nu mycket enklare att vika så att den blir platt. Cameleon har plastpinnar i liggdelen för att stadga upp den. På Cameleon 3 är de insydda i liggdelen och sitter fast med kardborre i botten så när man ska få liggdelen platt drar man bara loss kardborren och trycker ihop den.
 • Man behöver bara använda en hand för att ta av liggdelen.
 • Selen är mer lik Donkeys sele eftersom den går att justera i höjdled.
 • Sittdelen är mer vadderad än tidigare och tyget på fotstödet är kraftigare och lättare att göra rent.

 

 • Hjulen har ny design, och är skumfyllda. De är även enklare att ta av, bara att trycka in en liten vit knapp.
 • Sittdelen kan stå själv på golvet. Du kan alltså använda sittdelen som en babysitter.
 • Säkerhetsremmen är kortare.

 

Cameleon 3 till vänster och gamla Cameleon (Cameleon +) till höger:

Bugaboo Cameleon 3 kommer kosta lika mycket som föregångaren och kommer finnas till salu i september. Hjulen på nya Cameleon kommer inte att passa den gamla. Reservdelar till gamla Cameleon kommer att vara tillgängliga i tre år. Troligtvis kommer topset och sufflett att passa även Cameleon 3. Det spekuleras i om Cam 3 kommer att ha ny båge och att den inte längre kommer ha något sittdelsöverdrag. Läs mer om Cameleon 3 här!

Videorecension

My First Car by Viktor & Rolf for Bugaboo

En annan nyhet från Bugaboo är en specialutgåva av Bugaboo Cameleon 3. Det är Viktor & Rolf som designat “My First Car”. Den har grått chassi och styret och bågen är klätt med handsytt skinn. Suffletten är läderinspirerad och har tittlucka. Bakhjulen har silverlegering med Viktor & Rolf-emblem. Både åkpåsen och baksidan av liggdelen har en specialgjord nummerplåt där det står ”bb – ♡- V&R”. My First Car by Viktor&Rolf for Bugaboo kommer finnas tillgänglig i utvalda butiker från september 2012 i cirka 1 år eller så länge lagret räcker.

Video

One thought on “Bugaboo Cameleon 3 och Viktor & Rolf for Bugaboo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.