Etikettarkiv: Stokke Trailz

Stokke Trailz vs Emmaljunga Super Viking vs Babytravel Quattro

DSC00100

Det här är en riktigt spännande jämförelse om du frågar mig. Tre duovagnar, alla med 10 tums svängbara lufthjul fram och 12 tums lufthjul bak, vändbar ergonomisk sittdel och knäledshandtag. Dock i tre helt olika prisklasser. Men vad är skillnaderna och är de dyrare värda de extra tusenlapparna?

Stokke Trailz Emmaljunga Super Viking Babytravel Quattro
Hjul: 4 lufthjul 4 lufthjul (eller punkteringsfria beroende på chassival) 4 lufthjul
Svängbara hjul: Främre Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Ja, tillval Ja, tillval
Typ av sittdel: Ergonomisk Ergonomisk Ergonomisk
Sittdel vändbar: Ja Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 3 (2 framåtvänd) 3 3
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, revolver Fotbroms, revolver

Läs mer

Recension av Stokke Trailz

DSC09313

Märke: Stokke
Modell: Trailz
Färg: Deep Blue

Efter att ha haft nästan 60 olika barnvagnar har jag fortfarande möjligheten att testa helt nya märken för mig. Detta är min första Stokke och det är alltid trevligt att bekanta sig med ett nytt märke. Utmärkande för Stokkes vagnar är att de är höga, vilket gör att du lättare kommunicerar med ditt barn.  Jag har testat Stokke Trailz som sittvagn i ett samarbete med Stokke. Jag har använt den i min vardag i några veckor, jag har testat Trailz på promenader, i skogen, i affärer, på bussen och att lasta i bilen. Här kommer min recension av Stokke Trailz.

Läs mer

Storleken på några sittdelar

Förra veckan hade jag framme massor av olika vagnar för att fota och min dotter provsatt alla dem, jag tänkte det kunde vara intressant med en liten jämförelse för att se storleken i sittdelarna.

Min dotter är 3 år och 9 månader, väger 16,4 kg och är ca 101 cm lång. Eftersom hon väger över 15 kg har hon passerat maxvikten för både Emmaljunga Viking, Stokke Trailz och Babytravel Quattro.

Emmaljunga Viking:

DSC00081b

Läs mer

Stokke Style Kit – The Cube Style

Stokke har kommit med ett nytt style kit som passar Crusi, Trailz och Xplory. Mönstret består av tredimensionella kuber och är inspirerat av 1600-talets strukturer. Style Kitet finns i grått och beigt. Det ingår sufflett med solkeps, bygelöverdrag och baksida till sittdelen. Du kan använda alltihop eller variera med vilka delar du vill använda för att få olika utseenden. Stokke Style Kit kostar ca 900 kronor.

Stokke-Cube-Style-Kit

Stokke-The-Cube-Style-Kit

Stokke Trailz och uppdaterad Stokke Scoot

Stokke-Trailz[11]

I höst kommer två stora nyheter från Stokke, den ena är en helt ny barnvagnsmodell, Stokke Trailz. Läs min recension av Stokke Trailz här. Stokke Trailz har luftfyllda gummihjul både fram och bak, den har även vattentät varukorg och knäledshandtag. Trailz är byggd för att klara lite tuffare tag och ska ha bra fjädring. Precis som på övriga Stokke-vagnar är liggdel och sittdel placerade högt så att man lätt kan se och kommunicera med sitt barn, sittdel och liggdel är samma som till Stokke Crusi. Sittdelen är såklart vändbar och det går även att fästa babyskydd på chassit. Framhjulen är svängbara och låsbara. Maxvikten på vagnen är 15 kg. Vagnen väger 13,8 kg som sittvagn och 14,6 kg som liggvagn. Vagnen är 62 cm bred och blir 95x62x60 cm ihopfälld med sittdel på. Vagnen kommer i alla Stokke-färger. Stokke Trailz finns ute i butik nu, chassit kostar 6100 kronor, sittdel 3300 kronor och liggdel 2500 kronor.

Stokke-Trailz[1]

Läs mer