Etikettarkiv: Stokke Crusi

Stokke Style Kit – The Cube Style

Stokke har kommit med ett nytt style kit som passar Crusi, Trailz och Xplory. Mönstret består av tredimensionella kuber och är inspirerat av 1600-talets strukturer. Style Kitet finns i grått och beigt. Det ingår sufflett med solkeps, bygelöverdrag och baksida till sittdelen. Du kan använda alltihop eller variera med vilka delar du vill använda för att få olika utseenden. Stokke Style Kit kostar ca 900 kronor.

Stokke-Cube-Style-Kit

Stokke-The-Cube-Style-Kit

Stokke Urban Blue och Beige Melange

Stokke-Urban-Blue

Stokke-Xplory-Urban-Blue

Stokke-Scoot-Urban-Blue

I oktober kommer Stokkes vagnar i en ny färg. Färgen heter Urban Blue, den är stark blå med orange och gröna dragkedjor. Färgen kommer finnas till både Crusi, Xplory och Scoot. Så, vad tycks? Själv gillar jag färg så jag tyckte det var läckert.

Förutom detta kommer även en till färg, Beige Melange som är en mycket neutralare beige färg. Den finns också till alla modeller och väntas också komma i oktober.

Stokke-Beige-Melange

Vändbara syskon- och tvillingvagnar

Nu tänkte jag skriva en del om syskonvagnar och tvillingvagnar, något som jag inte skrivit så mycket om förut. Jag börjar med de som har en egenskap som jag tycker är väldigt viktig, nämligen att det går att ha barnen bakåtvända, mot sig. Tyvärr är det inte så vanligt bland syskonvagnar. En annan sak som är viktig att tänka på är att syskonvagnar kan bli väldigt tunga eftersom de dels är större än vanliga vagnar, sedan blir det också dubbel vikt för eventuella liftar och dubbel vikt på barnen. En vagn som inte är så tung är alltså att föredra.

Vagnar med individuellt vändbara sittdelar kan du läsa om här.

Teutonia Team CosmoTeutonia Team Cosmo: Är en ganska ny vagn från Teutonia, som har ersatts av deras Team Alu S4. Team Cosmo har vändbar sittdel och individuellt ställbart fotstöd och ryggstöd. Den har justerbart handtag. Vagnen har två stora svängbara framhjul, som även går att låsa. Alla fyra hjul är fjädrade och är lågprofil luftkammarhjul, de främre är något mindre. Som liggdel kan man välja en eller två hårdliftar (73×31 cm) eller mjukliftar (77×30 cm). Sittdelen på vagnen är 66,5 cm bred och 90 cm lång, vilket ger 33 cm per barn, vilket är ungefär lika stort som en enkelvagn. Hopfälld blir vagnen 99x79x57 cm och den väger 17,9 kg. Bredden på vagnen är 79 cm. Hårdliften som går att ha till Team Cosmo saknar lock/vindskydd. Vagnen kostar ca 8000 kronor i Sverige en hårdlift kostar 1000 och en mjuklift 1500, men den går att beställa billigare utomlands, t.ex. från Tyskland.

Emmaljunga Double City Cross: Är vagnen som fanns fram till 2010 (läs mer längre ner), men försvann och kom tillbaka 2013 under nytt namn. Double City Cross har fyra fasta hjul och en hel sittdel som är vändbar. Den har ställbart knäledshandtag och punkteringsfria hjul. Den har individuellt ställbara ryggstöd och fotstöd, men hel sufflett. Till nyfött barn kan man komplettera med mjuklift. Vagnen väger 18,2 kg blir 90x79x50 cm hopfälld och är 79 cm bred. Maxvikt är 15 kg per barn. Vagnen kostar 7000 kronor.

Läs mer

Stokke Crusi och Scoot

Stokke lanserar inte mindre än två helt nya vagnar, med smarta funktioner. Det ena är en singelvagn som kan kompletteras med syskonsits, alltså en tandem, den kallas Stokke Crusi och det andra är en vändbar sulky som heter Stokke Scoot.

Barn & Baby-mässan i Kista fick jag möjlighet att se vagnarna i verkligheten och fråga Stokke om dem, så därför tänkte jag uppdatera det här inlägget lite.

Stokke Crusi: Crusi är en duovagn, alltså med både sittdel och liggdel. Liggdelen har ett hårt skal men är mjuk och ombonad inuti, den har sufflett med solskärm, lock som stängs med dragkedja, bärhandtag gömda inuti, isolerad liggdel med öppningar för ventilation och vädringslucka i suffletten. Indikator som visar om liggdelen sitter fast ordentligt. Ligglängden är 79,5 cm.

IMG_0045

Läs mer