Mountain Buggy Nano presenterad

Nu har Mountain Buggy presenterat sin nya resevagn Nano, och lagt upp all information om den på sin hemsida. Läs också gärna min recension av Nano här.

Mountain-Buggy-Nano[3]Mountain-Buggy-Nano[1]

Nano är en otroligt liten och smidig sulky som endast är framåtvänd. Som sittvagn är den godkänd från sex månader upp till 20 kg. Det går också att fästa ett babyskydd och då går den att använda från nyfödd. Babyskyddet fästs med bälte och remmar så det går att använda i princip vilket babyskydd som helst, men det är inte lika smidigt som klick-fästen. Sittdelen har liggläge, men det är inte helt plant, vagnen har fempunktssele med olika höjder för axelbanden. Sittdelen har också ställbart fotstöd. Nano har en sufflett med solkeps och vädringsfönster baktill. Handtaget har en fast höjd på 98 cm, varukorgen har en maxvikt på 5 kg. Alla fyra hjul är 6 tum, framhjulen är svängbara och låsbara. Bakhjulen har fjädring. Bromsen justeras med en fotpedal vid ena bakhjulet.

Mountain-Buggy-Nano-väska

Enligt ryktena skulle MB Nano gå att ta som handbagage på flyget, den marknadsförs som att den går att ta som handbagage, men kollar man på måtten uppfyller den inte standardmåttet för handbagage. Mountain Buggy Nano blir 56x51x31 cm ihopfälld och standardmåttet för handbagage är 56x45x25 cm. Maxmått för handbagage på både SAS och Norwegian är 55x40x23 cm. Med tanke på hur svårt det verkar vara att få med sig Babyzen Yoyo (som faktiskt är tillräckligt liten) så tror jag att den kan bli riktigt svårt att få ta med sig Nano ombord, tyvärr.

mountain-buggy-nano

Nano fälls ihop i två steg och man behöver båda händerna, den har automatiskt lås ihopfälld. Den går att fälla upp med en hand. Mountain Buggy Nano väger 5,9 kg, den är 56 cm bred och maxvikt är 20 kg.

Mountain Buggy Nano finns i tre färger, med svart, blå eller röd sufflett. Den levereras i början av mars och kostar 2500 kronor.

Mer info om Mountain Buggy Nano hittar du på Mountain Buggys hemsida och det finns även en komplett instruktionsfilm. Min recension av Mountain Buggy Nano hittar du här.

6 thoughts on “Mountain Buggy Nano presenterad

 1. Helena

  Imponerad, dock ser det inte ut att vara mer än knappt viloläge, eller har jag missuppfattat? Vet du något om detta Anna?

  Svara
 2. Christine

  Hej
  Jag har testat Nano i SAS och Norweigans testbur för handbagag på Arlanda. Precis som du skriver så marknadsförs Nano som resevagn och är testad för många internationella flygbolag, men är lite för stor för SAS och Norweigan. Men jag tog av bakhjulen och då gick den ner i testburen och stack då upp någon centimeter men fick godkänt av personalen på Arlanda som tyckte vagnen verkade vara väldigt smidig. Så det verkar vara möjligt att flyga med Nano även med SAS och Norweigan.

  Svara
 3. Q

  Hej!

  Om man tar av alla fyra hjul, blir Nanon tillräckligt platt då?

  Med vänlig hälsning,
  Qarin

  Svara
 4. Q

  Hej!

  Om man tar av alla fyra hjul, blir Nanon tillräckligt platt då?

  Med vänlig hälsning,
  Qarin

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.